Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Jyväskylän Talvi 2012 -idea syntyi näin

Perjantaina alkavat Jyväskylän Talvi 2012 -kulttuuripäivät. Niiden päämäärästä ja luonteesta liikkuu vääriä tietoja, jotka on tarpeen oikaista. Lehdetkin ovat kiinnostuneet asiasta. Kirjoitan siitä muutaman jutun – tässä niistä ensimmäinen. Miten idea syntyi?

Talven 2012 taustalla on tarve pitää esillä maan, Keski-Suomen ja Jyväskylän suurta työttömyyttä. Ensimmäisiä kertoja kirjoitin Talven järjestämisestä julkisesti lokakuun 2011 alussa.

Silloin lähetin myös Jyväskylän kaupungille kuntalaisaloitteen työttömyyden esillä pitämisestä ja työttömien aseman kohentamisesta. Ehdotin aloitteessani 3.10. työttömien parlamenttia ja talvisia kulttuuripäiviä.

Samalla päätin järjestää päivät. Kuten aina uutta hanketta – kirjaa, kulttuuritapahtumaa tms. – aloittaessani, otin yhteyttä kaikkiin, joita asia voisi kiinnostaa ja jotka ehkä haluaisivat mukaan.

Asia kiinnosti monia, ja into oli suurta. Moni ystäväni lupautui esiintyjäksi. Tässä Talven 2012 ohjelma.

  • Seuraavassa jutussa kerron, onko Talvi 2012 poliittinen tai puoluepoliittinen. Virheellinen tieto asiasta vahingoittaa järjestäjäyhdistyksiä, ja siksi on kerrottava asian oikea laita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat