Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

SDP uudistuu, kirjakin tekeillä

SDP uudistuu. Uutta syntyy aina murroksen ja kivun kautta elämässä ja toimintakulttuurissa. Ideoin pari viikkoa sitten  kirjan Yhdenvertaisesti ja sain siihen heti useita demarikirjoittajia. Myös kiireinen jyväskyläläistoimija Kimmo Suomi lupautui mukaan. Varmaan siksi, kun hän on nähnyt toimittamiani ja ideoimiani kirjoja, ja otin  yhteen sellaiseen hänet mukaankin.

Uuden kirjan olen saanut ideoiduksi jo varsin pitkälle. Haluaisitko mukaan? Eräs mukaan pyydetty tyrmäsi Kimmo Suomen ajatukset kirjan luonteesta, sillä hän piti niitä vaarallisena puolueen itseruoskintana. Kritiikki kannattaa ottaa varteen ja muokata kirja sen mukaisesti. Uskoisin, että myönteinen, rakentava kirjaideani  toteutuu tässäkin kirjassa. Katkeruudella ja kaunalla ei ole kirjoissani sijaa.

Kirjahankkeessa minulla on erityinen näkökulma. En ole vallan- enkä kunnianhimoinen, ja näen puoluetta eri kannalta kuin muut. Tunnen sitä koko ikäni ajalta, mutta jäsenenä en ole ollut vielä kovin monta vuotta.

Kirjahankkeen vastaanotto osoittaa, että väitteet SDP:n jämähtäneisyydestä eivät pidä paikkaansa. Eivät myös väitteet siitä, että vallanhimoiset, itserakkaat ihmiset siellä omisivat toisten ideoita ja ottaisivat niistä itselleen kunnian ja maineen.

Uudet tuulet ovat meidän uusien jäsenten myötä tulleet SDP:hen. Tuulettamisen ansiosta siellä on uutta yhteishenkeä ja rehtiyttä. Aiempina vuosina ehdottelin JTY:lle kirjallisuuspiirin kokoamista, jonka olin valmis tekemään harrastuksesta ja sydämen innosta. Odottelen innokkaasti, ehkä sekin vielä ottaa tulta.

  • Aion itse kirjoittaa artikkeleita siitä, miten uusi jäsen otetaan puolueessa vastaan. Onko vastassa kateellisten politrukkien läpäisemätön muuri vai ystävällisten, rehtien, oikeudentuntoisten ihmisten toverijoukko. Kirjahankkeen edistyminen osoittaa, alkaako oikeudenmukaisuuden puolue olla oikeudenmukaisuus-sanan arvoinen.
  • Viisas puolue kuuntelee uudistuessaan myös uusia tulokkaita. Miten heidät, meidät otetaan vastaan? Juuri siinä nimittäin piilee puolueen tulevaisuus.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Reijo Tossavainen

Demareiden äskeinen puoluevaltuuston kokous taisi ennakoida muutosta...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset