Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Rähmällään USA:ta kohti vai omin jaloin eteen päin?

Usalaisista 16 % uskoo, että ihminen ja maapallo ovat kehittyneet miljardeina vuosina luonnonvalinnan kautta. Suomessa usalaiset tuntevat olonsa kotoisaksi: olemme maailman amerikkalaisin maa. 

Media on meillä kehnoimman amerikkalaisen roskalehden tasoa. Yhteiskunnassa rahan arvo on korvannut ihmisarvon ja uskomukset tiedon. Tv ja tietokone kasvattavat ja kouluttavat lapsia ja nuoria, ja roskaruoka ja syömishäiriöt ovat livahtaneet koteihin.

On yliopistoja, joihin on vaikeata päästä professoriksi, jos ei ole opiskellut USA:ssa ja/tai kaikkein oikeistolaisimmissa Euroopan yliopistoissa.

  • Kannattaisiko meidän nousta jaloillemme ja alkaa taas kulkea eteen päin? Ihan niin kuin aina ennenkin. 
  • Olisikohan meillä opetettavaa amerikkalaisille?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (31 kommenttia)

Jaakko Tuononen

Hyvä ystävä. Yhdysvallat nyt kuitenkin on aina ollut Suomen ystävä. Ja täytyyhän sun muistaa vuoden -48 tapahtumat. Vai, etkö todellakaan tunne historiaa?

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Oi muistatkos Emma sinä 60-luvun? Ihan 50-luvun lopussa alettiin sorvata lakeja, jotka sitten päästivät evoluutioteotian pannasta USA:ssa. Tennesseessä se pääsi pannasta 60-luvun lopussa. http://www.hs.fi/ulkomaat/Evoluutioteoria+oli+pann...

Jaakko Tuononen

En nyt voi ymmmärtää lainkaan. Yhdysvallat rakentuvat liittovaltion laikiin, joka on aika rankkaa laintulkintaa joskus. EU:ssa ei näin ole - vielä.

Itse toivoisin, että EU:ssa olisi enemmän liitovaltiota, ja vähemmän kansallsita hapatusta. Kansallisvaltiot ovat aina vain fasismin ja suvaitsemattomuuden pesiä.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Yhdysvallat on kovinkin lempeä, ei tosin aina ihmisille. Esim. kissoille siellä kumminkin postitetaan maisterin paperit, jos niillä on kylliksi rahaa plakkarissa ja ne maksavat todistuksesta.

Maailman sivistynein maa epäilemättä. Apinaoikeudenkäyntejä tapahtuu ja kissat kulkevat maistereina, kenties englanniksi naukuen ja evoluutioteoriaa vastustaen.

Jaakko Tuononen

Yhdysvallat nyt kuitenkin on ainoa valtio, joka voi turvata asevoimillaan länsimaisen tavan elää ja puhua demokratiasta. Voi hyvä ihme.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Voi ihmettä vällyjen kanssa, sanoi Virtasen Ainokin.

Jaakko Tuononen

Ilman Yhdysvaltojen armeijaa ei ole ns. "länsivaltoja".

Jaakko Tuononen

Eurooppa on tänään OIKEASTI riippuvainen Yhdysvaltojen armeijasta, koska Euroopassa ei ole armeijaa, kun Saksa on niin traumatisoitunut Hitlerin murha-armeijasta.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Suomen sitten kai kannattaisi opettaa amerikkalaisille armeijasta luopumista.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Olisikohan niistä kissoista Suomeen yliopisto-opettajiksi? Riittää, jos ovat Amerikassa paperinsa saaneet ja ymmärtävät pari sanaa englantia. Tai ovat ymmärtävinään.

Jaakko Tuononen

Ranska ei voi luoda uskottavaa armeijaa Euroopaan historiallisista syistä. Ranskassa oli aseissa noin miljoona miestä toisen maailansodan alussa. Ja sama määrä Saksalla. Ranska kesti pari viikkoa Saksaa vastaan, mitä siitä voi päätellä.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Imperialismi ja imperaattorit armeijaa tarvitsevat, armeijaa joka ryömii vatsallaan. Sivistysyliopisto tarvitsee amerikkalaiskolleja.

Jaakko Tuononen

Älä nyt viitsi. Yhdysvaltojen armeijassa taisteli runsaasti juutalaisia. Ja miten ihmeesä sä voit kiistää mun isäni Antti Johannes Tuonosen panoksen?

Isäni EI ollut impperialisti. Kun rysä ampui hänen olkapäähänsä tykin ammuksen, niin mitäs luulet, tuliko hänen mieleensä siinä vaiheessa sosialismin teoria?

Ari Lotvonen

Mitä pahaa USA on Suomelle tehnyt?

Asia ei tietenkään minulle kuulu, mutta kysyn vaan.

Jaakko Tuononen

Juuri näin. Yhdysvallat ei ole tehnyt Suomelle mitään pahaa. Toisin, kuin eräs itäinen valtio ja kansa.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

On se tuonut taantuman, taantumuksen ja arvojen laman, mutta moni suomalainen niistä kovin hyötyy. Eihän niitä olisi muuten otettukaan.

Jaakko Tuononen

Rakas Katriina. Tuohan on aivan naurettavaa höpinää. Osoita luvut, miten Yhdysvallat on vaikuttanut negatiivisesti Suomen talouteen? Ihan varmasti Yhdysvaltain ja Suomen talous kulkee yhdessä. Ei varmasti voi olla mitään ristiriitaa.

Voi hyvä ihme. Kysykää Paavo Lipposelta, en aina jaksa selittää itse kaikkea. Miten ihmeesä vuosien koulutus on voinut tuottaa vain epätietoa?

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Jokainen suomalainen oppi Vanhasen&co hallitukselta, että Suomen eriarvoistuminen, joka on OECD:n nopeinta, ei ole sen vaan Amerikan laman syytä.

Ari Lotvonen

Siis herrajumala, omista virheistä ja tyhmyydestä syytetään toista...?! Sitä joka ei pure eikä hauku takaisin. Oikea orjan mieli.

Ei ihme, että tshunaksi haukkuvat.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Kyllä niitä kissoja kannattaa tuottaa meille yliopistoihin opettajiksi. Ne ovat Luojan luomia, kun meillä kissat ovat vain kehittyneitä. Paras etu kansainvälisyyspisteitten lisäksi olisi se, että amerikankollit eivät takuulla opeta vääriä ja vaarallisia asioita, kuten ajattelua, tervettä järkeä, kehitystä, demokratiaa, yhdenvertaisuutta ja vastuuta. Ihmisyydestä naukumattakaan.

Jaakko Tuononen

Meille sosialidemokraateille on erittäin tärkeätä pitää hyviä suhteita KAIKKIIN, suurvaltoihin. Mutta Yhdysvaltoihin meillä on erityissuhde, koska se on Euroopassa demokratian takaaja. Siksi, että Yhdysvalloilla on armeija ja ydinase. Ja me myös saisimme sen turvan, jos vain idiooteista pääsisimme eroon. En todellakaan tarkoita kaunista Katriinaa.

Jaakko Tuononen

Meidän pitää, pitää liittyä Natoon nopeasti ja satsata rahaa nopean toiminna joukkoihin. Miten vitussa Suomen kansa on niin tyhmää, että ajettellee, kuinka miljoona miestä sekoilemassa rynkkyjen kanssa korvissa voisi turvata mitään? Voi jumalauta.

Santahamina Helsingille, ja minä pidän siitä kiinni. Ihan sama, vaikka armeija juottaa poliitikkoja sandiksessa. Minuakin saa juottaa, mutta mielipide ja asia ei käänny!! Perkele.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Harmi Jaakko, että sinun kaltaisia sosialidemokraatteja taitaa olla niin vähän!

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Jaakko ei ole oikea demari, korkeintaan teko-. Tekeytyjä siis.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Maksetuille nimimerkkinikkareille ja muille: osataan sitä muuallakin:

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2012041515454197_...

Jaakko Tuononen

Mä en ymmärrä. Mä osaan koodata PHP koodia, JavaScptia. Höps, selaimisas- Ymmärrän ja osaas komentaa SQL-tietokantoja. Mutta olen kuitenkin päälliköitten armoilla, joitten osaaminen on tulkintakysymys. Kun MINÄ olin töissä, niin piti oikeesti osata.

No, tottakai osaan myös muita tietokantoja DB2 oli lakskutuksen pereuskantantana ja se tietokanta, mista tavataa otettiin oli Oracle. Itse olin viimeisen työvuoteni Ruotsissa. Öps.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Oraakkeli ennusti rikinkatkujen keskeltä kolmijalalla huojahdellen istuessaan, että koet lähiaikoina äkkikääntymyksen oikeistolaiseksi.

Jaakko Tuononen

Katariina. MINÄ. nimenomaan olen oikea demari ja meidän liikkeen pelastaja. Mutta kuka sä olet? Vihervasemmistolainen. Se ei meille sovi.
Minä kannatan ydinvoimaa ja vahvaaa Suomea. Mitä sinä kannatat?

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Huhhuh...Muistuuko mieleen vielä Katriina,kun sanoin sosiaalidemokraattien kaatuvan omaan typeryyteensä? Tässä sitä nyt olisi sitten,kun seuraa teidän kahden jutustelua...pitkälle ollaan tultu edelleen siitä alkuperäisestä.

Käyttäjän reijolehtinen kuva
Reijo Lehtinen

Sosialidemokraattisessa puolueessa saa ja pitää ollakin erilaisia näkemyksiä. Päätökset pitää tehdä kuitenkin demokraattisesti, eli enemmistö päättää. Tämä ei tarkoita, etteikö myös edustuksellinen demokratia olisi sallittua ja hyväksyttävää.

Mitä tulee USA:n ja Suomen välisiin suhteisiin, niin niitä on parasta aikaa kehittämässä puolueen puheenjohtaja Urpilainen, toivotan hänelle mitä parasta matkaa.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Moni US:n kirjoittelija on oikea ihminen tai nimimerkki, joka käyttää satunnaisesti jonkun kuvaa, joskus omaansakin, ja vasiten kirjoittelee soopaa. Ei ole tavatonta, että joku tekeytyy demariksi ja sitten muka kokee äkkikääntymyksen oikeistolaiseksi ja kertoilee siitä suureen ääneen blogeissa ja kommenteissa.

Paljonko heille maksetaan ja kuka maksaa, sitä kukaan ei ole vielä kertonut. Vastausta ei ole vaikea arvata.

Esim. perussuomalaisten ja kokoomuslaisten kulissientakaisia sopimuksia nettikampanjasuunnitelmista on moni hölösuu bloggari ajan kuluessa vihjaillen paljastanut, ihan omalla nimellään ja kuvallaan esiintyessään. He auttavat toisiaan demareita vastaan yksissä tuumin vasemmistoliittolaisten ja lehden (vihreitä ym. oikeistoa suosivien) toimittajien salliessa/avustaessa/mahdollistaessa, on selvästi käynyt ilmi. Katsos, kun demokratiaa, keskustelua ja vaikuttamista on niin monenlaista. Netissä tehtaillaan soopaa, koneellisesti ja rahan ja vallanhimon eestä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset