Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Onko köyhien ja työttömien kohtelu joukkotuhontaa?

Ainoakaan pomo, pikkupomo, kateellinen kollega, poliitikko, liikemies tai virkamies ei kadu aiheuttamaansa työttömyyttä ja köyhyyttä eikä sääli uhrejaan. Miljoona köyhää ja neljännesmiljoona työtöntä eivät ole ajautuneet tilanteeseensa. Jokaisen työttömyyteen ja köyhyyteen on syyllisiä. Syylliset itkevät vain itsesäälistä. 

Suomalaiset yhdessä ovat vastuussa tilanteesta. Syyllisempiä kuin muut ovat työpaikkakiusaaja, parempansa kalvaja, juorujen ja pahojen puheitten levittäjä, epäinhimillisten työelämän sääntöjen rustaaja ja työttömien leimaaja, virkamies, poliittinen päättäjä ja tosiasioita peittelevä toimittaja. Yhdenkin kunnollisen työntekijän saattamiseksi kortistoon voidaan tarvita vuoden, parin sinnikäs tiimityö. Siihen osallistuvat ne, jotka hyötyvät hänen eliminoimisestaan. Hänen pysyttämiseensä kortistossa osallistuu vielä isompi sakki.

Valtaa käytetään sumeilematta, vaikka tuskin kukaan edes myöntää, että sitä on hänellä.

  • Työttömät ja köyhät kuolevat paljon nuorempina kuin muut. Kohdistuuko heihin päättäjien, poliitikkojen ja kaikkien muiden suomalaisten taholta eutanasia, heitteillejättö, rakenteellinen väkivalta, surmaaminen vai peräti joukkotuhonta? 
  • Tekijät ovat vastuussa ja toimivat suunnitelmallisesti, osaavasti, tieten tahtoen ja täydessä ymmärryksessä. Erityistä raakuutta osoittaen, tunnottomasti ja hetkeäkään katumatta.
  • Ainoakaan vaikuttaja ja syyllinen ei kadu eikä aio muuttaa kurssia. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

No huh..mitä ihmeen kirjallisuutta suollat sisääsi?

Jaakko Tuononen

Rakas ystävä. Toivotavasti voimme olla ystäviä maailman tappiin. Ihan varmasti sinä ja minä voimme muuttaa maailmaa. Mutta meillä pitää olla sama mieli ja kieli.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Ihmisoikeuksien yleismaailmallisesta julistuksesta:

23 artikla
Jokaisella on oikeus työhön, työpaikan vapaaseen valintaan, oikeudenmukaisiin ja tyydyttäviin työehtoihin sekä suojaan työttömyyttä vastaan.
Jokaisella on oikeus ilman minkäänlaista syrjintää samaan palkkaan samasta työstä.
Jokaisella työtä tekevällä on oikeus kohtuulliseen ja riittävään palkkaan, joka turvaa hänelle ja hänen perheelleen ihmisarvon mukaisen toimeentulon ja jota tarpeen vaatiessa täydentävät muut sosiaalisen suojelun keinot.
Jokaisella on oikeus perustaa ammattiyhdistyksiä ja liittyä niihin etujensa puolustamiseksi.

Jouni Haimi

Niin?

Mutta ei tuo sitä pois sulje että joainen työpaikka on tänä aikana kuitenkin sen joka on siihen paikkaan sopivin.

kari iivari merenko

..repliikkisi kattanee päättäjämme "savoleseta viärentäjäjä piäministeristämmme" lähtien kaikki "vastuunkantajat" alinpaan viranhaltijaan asti tai saakka...? no-, haloooooo...

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Mistä tulee sitten 9€ palkka päivässä.. työnteosta jopa. Aikuiselta ihmiseltä jonka pitäisi tulla toimeen sillä.

Ylipäätänsä en ymmärrä tälläistä ulostuloa jossa osoitellaa sormella joka suuntaan,mutta itseään ei haluta katsoa.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Työttömyys on yhteiskunnan syytä ja yhteiskunnallinen vääryys.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Höpöhöpö..Missä ajassa mahdat elää?

Työttömyys on vääryys meidän markkinatalouden kannalta,mutta ihmisen kannalta se ei voi olla vääryys.

Seison aina mieluummin ihmisen takana,jos näistä pitää valita. Sossut huutaa työn perään,vaikka automaatio poistaa työpaikkoja alati kiihtyvällä tahdilla. Alkakaa huutamaan ihmisen ja ihmisyyden perään. Meillä kokoomus jo huutaa työn perään aivan riittävästi.

Sitten tietysti voidaan ottaan keskusteluun mukaan tämä:

"Nykyään täystyöllisyydellä viitataan erilaisissa virkamiesselvityksissä ja muussa virallisessa jargonissa yleensä kiihtymätöntä inflaatiovauhtia vastaavaan työttömyysasteeseen (englanniksi NAIRU, Non-Accelerating Inflation Rate of Unemployment). NAIRU pohjautuu uusklassiseen mikrotalousteoriaan, jonka mukaan työvoiman rajatuottavuus on positiivinen mutta vähenevä. Teoria olettaa, että täysin joustavien työmarkkinoiden oloissa reaalipalkat asettuisivat työvoiman rajatuottavuutta vastaavalle tasolle. Tämä niin sanottu hintamekanismiin perustuva reaalipalkka johtaa uusklassisen talousteorian mukaan aina täystyöllisyyteen."

"Uusklassisen teorian mukaan valtion on kuitenkin työllisyyspolitiikassaan ylläpidettävä NAIRUa vastaavaa työttömyysastetta, koska muussa tapauksessa seurauksena on jatkuvasti kiihtyvä inflaatio: työvoiman vaatiessa korkeampia palkkoja yritysten on nostettava tuottamiensa hyödykkeiden hintoja ylläpitääkseen kannattavuuttaan. Esimerkiksi viime syksyn Talous & Yhteiskunta -lehdessä arvioitiin, että alle seitsemän prosentin työttömyysasteella työmarkkinat ylikuumentuisivat."

Lisää voit lukea täältä: http://rahajatalous.wordpress.com/2012/03/30/tayst...

Siinä on sitten sulattelemista,että kuka tälläisen on hyväksynyt..

Jaakko Tuononen

Artikloilla ei ole mitään merkitystä. Vain armeija merkitsee jotain. Nimenoman ja juuri näin. Vain Nato voi turvata Suomen ja pohjoismaiden turvallisuuden.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Aseillako yhteiskunta hyökkää työttömien armeijaa vastaan?

kari iivari merenko

... vähä jos viitsisit historiaa kahtata, vois olla ett huomaisit, miten viime vuostuhansina nuoret miehet järjestelmällisesti on toimitetettu kauas ( pois vallitsijoiden lähettyviltä ) sotimaan....

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Suhtautuminen työttömiin rinnastuu Suomessa siihen, miten Saksassa suhtauduttiin juutalaisiin ennen toista maailmasotaa. Näiltä vapautui työpaikkoja muille, nämä eristettiin konkreettisesti tai vertauskuvallisesti muista, heitä syytettiin aiheetta, heiltä vietiin elinehdot ja heidän kohtalostaan vaiettiin.
Työttömiä koskevat tilastot osoittavat syrjäyttämisen seuraukset, kuten sairastelut, ennenaikaiset kuolemat jne.
Kun Boris Pasternakia vainottiin NL:ssa, hänen ystävänsä huomasivat että rankin piina tuli siitä että hänelle ei annettu työtä.

Jaakko Tuononen

No, minun rakas vaimoni on työttömänä. Erikoista on, kun minä itse olen eläkkeellä, miten koko ajan puhelin soi, että tule nyt Jaakko tekemään tämä ja tämä duuni.

Mistä saataisiin duunia mun vaimolle? Itse haluaisin jo hellittää.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Monta joukkotuhonnan tunnusta on työttömien ja köyhien kohtelussa.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Kansanmurha

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Rangaistukset joukkotuhonnasta ovat Suomessa kovat, ja syystä.

kari iivari merenko

... Katriina-, mä oon oikeesti nauttinut tavastas kirjottaa, mut jos alat mulle väittämään, ett ihminen ( siis me ) kaipaa työtä... niin enpä enää tiädä... keräilijöitä, metsästäjii, karkuun juoksevii pakenijoita me ollaan...edelleen...

Heikki Ojala

Anteeks nyt vaan mutta kirjoitus on hieman lapsellinen, kun se kuvaa (jäljempänä mainitun todellisuuden rahoittamaa) maailmaa jossa "työpaikkoja" niinku on, niitä mahdollisesti "annetaan" myös kilteille, mutta ilkeät "pomo, pikkupomo, kateellinen kollega, poliitikko, liikemies tai virkamies" voivat "ottaa" sen pois ihan vaan koska ovat niin keljuja. En usko potkujen antamisen olevan kellekään nautinto, usein se tehdään pakosta ja liian myöhään-

Suuri osa ihmisistä ei elä tuollaisessa maailmassa vaan työpaikkoja syntyy ja säilyy yrityksissä just niin kauan kun riittää asiakkaita joilla on tarpeita ja varaa maksaa niistä sellainen hinta että firma jaksaa maksaa palkat, verot ja muut kulut. Muttei ole salaista varakassaa, on vain asiakkaiden varat. Tappiolla ei voi toimia pitkään, edes velaksi. Ei voi nostaa esim. palkkamenojen ylittyessä rajattomasti velkaa rahankirjoittajilta toisien lastenlasten piikkiin.

jaa taisin kuvata tuossa mikä Suomessakin on vikana. Ne on taas eri asioita miten työn(kin) puutetta pitäisi yrittää jakaa tasaisemmin

ulf fallenius

Työttömyys ei ainakaan helpottu kun halvin hinta määrää kaikken ja siihen syyllisty asiakkaana myös Sosiaalidemokraati.Tämä halvan perässä juokseminen on just tasan syynä Suomalaisten työttömyyteen ja köyhtymiseen.Teollisuus valuu ulkomaille halpa maihin,Suomalaiset matkustavat halpamaihin ja tekevät ostoksensa siellä niin mitä ihmettelemistä tääsä on että huonosti menee Suomen duunarilla.Sitä saa mitä tilaa ja halvalla mennään.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset