Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Miksi Breivik&talousrikolliset ja miljoona köyhää saavat eri määrän palstaa?

Miksi julkkis-rikollisten aatteet ja vankilaolot saavat palstaa ja myötätuntoa enemmän kuin heidän uhrinsa? Talousrikollisten rahoilla pestatut keskusta-oikeistolaiset kansanedustajat ovat purkaneet hyvinvointia ja yhdenvertaisuutta. Se ei näy kiinnostavan juuri ketään.

Breivik syyttää teostaan demokratiaa. Demokratia on kumminkin hänen ja Suomen keskusta-oikeistolaisten talousrikollisten uhri.

Näennäisdemokratia rulettaa. Kaikki vaikuttaa yhdessä niiden kanssa, jotka demokratiaa ja yhdenvertaisuutta vastustavat:

  • iso raha,
  • keskusta-oikeistolainen virkamieskunta ja media,
  • pinnallistava ja oikeistolaistava koulutus,
  • viihdeteollisuus ja
  • tahallisesti epäoleellisuuksiin keskittyvät ja niillä julkisuutta niittävät oikeisto-keskustalaiset julkkikset. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Suomeen saatiin Vanhasen porvarihallitus rikollisella rahalla. Rikolliset maksakoot teoistaan sen, mitä oikeus määrää.

Riittääkö Arto Merisalolta teoista katumusta ja häneltä ja hänen ymmärtäjiltään myötätuntoa lukemattomille syyttömille uhreille: porvarihallituksen eriarvoistamille, köyhyyteen ja työttömyyteen heittämille, syrjimille?

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Vanhasen hallituksen aloittaessa maan talous oli reilassa. Hirmuhallitus pani kaikki asiat sekaisin ja jätti jälkeensä talouden, joka oli 8 miljardin verran alijäämäinen.

KEHITTYVIEN MAAKUNTIEN KESKUSTA-SUOMEN laskua maksavat tänään Suomen
- eriarvoistetut, jotka eriarvoistettiin OECD:n nopeiten,
- miljoona köyhää ja
- neljännesmiljoona työtöntä.

Samuli Helminen

Mietihän tarkkaan.. osasyyllinen saattaa olla hra Lipp.... ja ehkäpä myös eräs TH joka ummisti silmänsä kaikelta joka ei sopinut hänen ajatusmaailmaansa. Ja tämän jälkeen kerro mitä tuli mieleen.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Vanhasen hirmuhallitus ja Taantuvien Maakuntien Suomi ovat sataprosenttisesti keskusta-oikeistolaisia.

Samuli Helminen

Voivat olla, mutta eivät varmasti ( 100 % ) ainoa syy.
Mutta mietipä sitä mikä on oikeasti perimmäinen syy. Ihan ilman puoluevakaumusta ja vetoamista siihen että olet Soliaalidemokraatti, ihan oikeasti. Jos puolue sokaisee ajatuksen kuten Kokoomuksella niin ei kauheasti ole keskusteltavaa, ja se on valitettavaa.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Perimmäinen syy keskusta-oikeiston vääryyksiin on itsekkyys ja vallanhimo. Perimmäinen syy huomion suuntaamiseen pois tärkeistä asioista on tarve salata vääryydet.

Jouni Haimi

Mietitäänpä tuota otsikon kysymystä ...Koka köyhyydellä ei ole mitään uutiarvoa ja toisekseen voisanoa että köyhyys koskettaa vain köyhiä ei kaikkia

Samuli Helminen

Eli et halua missään muodossa analysoisoida olisi edellä mainitsemieni henkilöiden osuus millään muotoa ratkaiseva tässä roolissa. 12 vuotta oli puolueesi edustaja presidenttinä ( varsinkin arvojohtajana ), valtaa mittavasti.. ei kiinnosta?
Kun kulkee laput sillä kuten hevonen, ei voi ympärilleen nähdä.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Köyhien asiat on saatettava oikealle tolalle ja työtä on järjestettävä kaikille. Sen vaatimuksen suomalaiset ovat tuoneet selvityksissä esille yhä uudelleen.

Huomion suuntaaminen pois köyhyydestä ja työttömyydestä ja niiden poistamisesta on isku vasten ihmistä, tasa-arvoa ja demokratiaa.

Samuli Helminen

Vinkki:
Eräs nainen loi eriarvoisuuden Suomeen 12-vuoden aikana... Kuka?

Jos tämän ratkaiset ja perustelet ettei näin ole, niin komppaan sinua tästä hetkestä tulevaisuuten.

Samuli Helminen

Et halunnut, tai et pysty vastaamaan edelliseeen kysymykseen ylempänä. Kumpi?

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Tässä vähän tarkemmin asioista, joista koko Suomi on joutunut kärsimään. Nekin, jotka ulkonaisesti ovat niistä hyötyneet.

http://www.demari.fi/demokraatti/kolumnit/paatoimi...

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Keskusta-oikeisto on varsin yksimielisesti harhauttajana tässä julkisuuspelissä, ml. vihreät, KD ja PS.

Samuli Helminen

USkomaton, sokea...

Miksi et halua/pysty kommentoimaan esitettyihin kommenteihin ( olet ilmoittamasi mukaan "kirjallisuuden dosentti", joten odoten että pystyt ) mutta ei kiinnosta?
Haluat vain tuoda omaa näkemystäsi esiin, ilman järkevää keskustelua? Opettajana ja jopa yli sen voisi olettaa että pystyt dialogiin?

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

"Rikosasioissa on tapana, että rikoksella saavutettu hyöty tuomitaan valtiolle menetettäväksi. Tässä meni melkein koko valtio, ainakin hyvinvointivaltio. Aiheutunutta vahinkoa ei voida palauttaa oikeusistuimien päätöksillä. Tuomiot ovatkin varsin lieviä, kun otetaan huomioon, että rikoksista on aiheutunut vahinkoa käytännössä kaikille suomalaisille." Juha Peltonen

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Unohdit Katriina yhden vaikuttajan listastasi. Nimittäin ay-liikkeen joka haluaa sanella eduskunnalle, kuinka sen pitää lakeja säätää.

Ay-liike ei aja yhteiskunnan heikompien asiaa. Se ajaa työssä käyvien jäsentensä luokkaetuja.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

En unohtanut. En unohtanut myöskään aasialaisia kulttuureja/yhteiskuntia, Ranskan politiikkaa, tähtitiedettä, ornitologiaa enkä monia muitakaan asioita. Ne vain eivät olleet aiheena tänään.

Olen kirjoittanut monta juttua AY-liikkeestä, myös kriittisiä.

AY-liike ajaa yhteiskunnan heikoimpien asiaa, kuten pätkä- ja vuokratyöläisten, huonon johtamisen ja muiden vääryyksien uhrien asiaa jne. Kolmikanta toimii Suomessa hyvin.

Samuli Helminen

http://fi.wikipedia.org/wiki/Tarja_Halonen

Halonen on toiminut aktiivisesti Euroopan neuvostossa, ensin Suomen parlamentaarisen valtuuskunnan varapuheenjohtajana 1991–95 ja myöhemmin ministerivaliokunnassa. Hän oli myös jäsen Euroopan neuvoston asettamassa niin sanotussa viisasten miesten komiteassa 1998–99. 4
Myös sosiaalista oikeudenmukaisuutta ja tasa-arvon edistämistä koskevat asiat ovat olleet keskeisiä koko hänen poliittisen uransa aikana.

Toimiko ja toteutuiko?

http://fi.wikipedia.org/wiki/Paavo_Lipponen

Ei paha.. ei mitään pahaa ja se mitalli FS-kaveri

Paavo Tapio Lipponen (s. 23. huhtikuuta 1941 Turtola)[5] on suomalainen poliitikko ja energiateollisuuden konsultti[6].

http://fi.wikipedia.org/wiki/Erkki_Tuomioja

Ulkoministeriainesta..... HS ei varmaan vaikuta?? Eikä YLE? Eikä varsinkaan SP?

Erkki Tuomiojan isä oli Edistyspuolueeseen, vuodesta 1951 Vapaamielisten liittoon, kuulunut Suomen Pankin pääjohtaja, pääministeri ja suurlähettiläs Sakari Tuomioja, jonka isä oli Helsingin Sanomien päätoimittaja ja entinen Edistyspuolueen kansanedustajaja Valto Tuomioja. Erkin äiti Vappu Tuomioja (o.s. Wuolijoki) oli puolestaan kansanedustaja Sulo Wuolijoen ja kirjailija, Yleisradion entisen pääjohtajan virolaissyntyisen Hella Wuolijoen tytär. Hella Wuolijoki teki uransa kirjailijana, mutta toimi myös Yleisradion pääjohtajana ja kansanedustajana.

Tuomioja on Paasikivi-seuran varapuheenjohtaja ja Helsingin Osuuskauppa Elannon edustajiston jäsen. Hän kuuluu myös ATTACiin, Suomen Luonnonsuojeluliittoon, Sadankomitealiittoon, Vapaus Valita Toisin -liikkeeseen ja Suomen Historialliseen Seuraan.

Ihan jees...

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Eikö yhdistymis- ja järjestäytymisvapaus koskekaan demareita?

Kirjailijat ovat monesta vaarallisia. Kaiketi sinustakin.

Tarja Halonen on suosittu ja arvostettu valtionainen. Meillä ja muualla.

Samuli Helminen

Onko ihan oikeasti? Gallup on eri asia kuin yleinen mielipide, luulisi sinunkin sen tietävät??

Et ilmeisesti oikeasti uskalla vastata varsinaiseen kysymykseen?
No, siitähän taidatte olla tunnettuja...

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Vastauksena arvoisalle nimimerkille.

Oikea keskustelu ei ole kivien heittelyä puskasta ja syyttömän saattamista puolustautujan paikalle ihan aiheetta.

Rehti keskustelu ei liioin ole sitä, että muutaman puolueen kirjoittelijat suoltavat nimimerkin takaa toisiaan imartelevia ja demareita vihaavia puheita. Keskustelu tärkeistä politiikan kysymyksistä ei ole sitä, että jonninjoutavuuksille otetaan ja annetaan palstaa loputtomasti ja kaikki tärkeät asiat painetaan maton alle. Eikä sitä, että yhdet ja samat puolueet kehittelevät ja toteuttavat kiusaamisesta ja mustaamisesta rakentuvia toimintatapoja kyseiselle propagandalle. Eikä sitä, että tuollaisesta kyseenalaisesta toiminnasta maksetaan sen harjoittajille.

Kyseinen keskustelun irvikuva vie tilaa tärkeiden asioiden käsittelyltä, rapauttaa eettisyyttä ja haittaa yhteiskunnan vääryyksien esillä pitämistä ja korjaamista.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Blogieni kommentointi on hivenen siistiytynyt kerrottuani, että blogiani seurataan ulkomailla, eri maanosissa, ja että se on yksi tutkimuskohde jo ilmestyneessä tutkimuksessa ja tulossa olevissa tutkimuksissa. Sen jälkeen nimimerkkinikkarointi blogini kommenteissa lisääntyi. Tutkimus paljastaa mustaamisen, jota saamissani kommenteissa on.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Minulla ei ole syytä eikä tarvetta puolustautua. Lyhyesti kuitenkin kannastani keskusteluun.

Vuoropuhelijoiden on hyvä pysyä asiassa ja välttää aiheettomia syrjiviä, loukkaavia heittoja, epäasiallisuutta ja syyttömien mustaamista. - Tällä kertaa keskustelun aihe on yksiselitteisesti blogitekstissä.

Keskustelu on tärkeää. Opettajana olenkin suosinut dialogisuutta, josta olen saanut aina ja poikkeuksetta loistavat palautteet opiskelijoilta, työkavereilta ja kollegoilta. Dokumentoitua palautetta on monta mappia pullollaan. Samanlaista on kaikki opiskelija- ja vertaispalaute muustakin toiminnastani.

Keskustelu on niin tärkeää, että olen järjestänyt kymmeniä kaikille avoimia, ilmaisia yleisötilaisuuksia sitä varten. Kaikki ovat niihin tervetulleita ja saavat sanoa sanansa. Jokaisen vähänkin suuremman puolueen edustajia on ollut niissä kutsuttuina alustajina ja panelisteina, samoin yleisönä. Myös PS:sta, KD:sta, VI:stä, kommunisteista jne. Ketään ei ole vaiennettu eikä kenenkään mielipidettä ole tyrmätty. Ketään ei ole mustattu eikä syytelty kyseisissä yleisötapahtumissa. Kova hommahan niiden kokoamisessa on, mutta arvostan kaikkia (eri taustoista olevia, eri-ikäisiä, eri tavoin ajattelevia) ihmisiä poliittisine kantoineen ja muine mielipiteineen niin paljon, että minusta niitä kannattaa järkätä.

Toimituksen poiminnat