Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Kuuluvatko nuoret johtajiksi ja viisikymppiset gettoon?

Asenne ikääntyvään naiseen kertoo kulttuurin tason. Meillä se on alhainen. Kokemus, ikä ja  koulutus tekevät ihmisestä arvottoman, varsinkin naisesta. Ura ikätyöttömästä pitkäaikaistyöttömäksi on yleinen. Joka neljäs työtön on pitkäaikaistyötön. Hän pääsee getosta yleensä vain eläkkeelle, jolla ei pärjää, tai kuoleman kautta. Köyhä ja työtön kuolevat nuorempina kuin muut. Siihen päättäjät varmaan pyrkivätkin: epätrendikkääseen ryhmään kuuluva ihminen on heille kuluerä ja tieltä raivattava este. Työttömät, köyhät ja viisikymppiset suljetaan yhteiskunnan ulkopuolelle, gettoon, erämaahan kuolemaan.

Ainoakaan työkykyinen ei kuulu kortistoon. Työttömyys on yhteiskunnan ongelma, samoin epäterve työelämä.

Nuoret johtajat syyttävät köyhiä ja työttömiä köyhyydestä ja työttömyydestä, eivät itseään. Asenteet ovat koventuneet, samoin kyynärpäät, ja omatunto on paatunut. Yhteiskunnalle ja nuorille itselleen on haitaksi, jos nuoria pestataan johtotehtäviin liian varhain - ja siitähän on tullut yleinen tapa. Huono johtaminen on maan suurin ongelma, joka johtaa kaikkiin muihin ongelmiin. Myös eriarvoisuuteen ja arvojen lamaan. 

Birgitta Suorsa kirjoittaa Demarissa:

  • Johtajien ikä, kokemus ja koulutustausta vaikuttavat paljon siihen, kuinka suurena he pitävät ihmisen, yhteiskunnan rakenteiden tai epäonnen vaikutusta köyhyyteen.
  • Varsinkin nuorten johtajien asenteet ovat vanhempia ikäpolvia kovemmat.
  • Alle viisi vuotta tehtävässään olleista sosiaalijohtajista, Kelan toimistojen ja Työ- ja elinkeinotoimistojen johtajista joka viides katsoo, että köyhyys johtuu ihmisen laiskuudesta ja heikosta tahdonvoimasta. http://www.demari.fi/demokraatti/uutiset/uusimmat/6208-johtajat-arvioivat-koyhyyden-syita-epaonni-laiskuus-ja-heikko-tahdonvoima 

Yhteiskunnat, jotka getottavat parhaimmisonsa ja surmaavat sen vainoissa, leireillä tai leirisaarilla, menettävät jotakin korvaamatonta. Ei vain siksi hetkeksi, vaan pitemmän päälle.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Olen kirjoittanut näistä asioista monet kerrat. Viime päivinä niistä on alkanut olla lehtijuttujakin. Yksi niistä on tämä, jossa korostetaan ikääntyvien naisten syrjäytymisriskiä:

http://www.demari.fi/demokraatti/uutiset/uusimmat/...

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Valtion työpaikoista katosi muutamassa vuodessa kolmannes. Suuri osa kortistoon joutuneista oli koulutetuinta, pätevintä ja kokeneinta väkeä.

Valtion tuottavuusohjelma uusi yliopistopolitiikka ovat syöneet työpaikkoja ja siirtäneet niitä Etelä-Suomeen.

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/337354/Valtion+ty...

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Getotetut naiset on jo työelämässä totutettu tulevaan osaansa. Kolmannes työnantajista rikkoo tasa-arvolakia.

http://www.taloussanomat.fi/tyo-ja-koulutus/2012/0...

Jaakko Tuononen

Siis aivan törkeetä. Avovaimoni ei saa mitään duunia, vaikka oli ihan hyvissä hommisa 20v. Kun firma siirrettiin pois Helsingistä. Miten täällä voi köyhät elää, ja sen takia vaadin, vaadin päästä Helsingin kaupunginvaltuustoon, että meillä köyhilläkin on oikeus elää. Ja ihan varmasti en leipäjonoon mene.

Ja minkä ammattiataidon yhteiskunta hukkaa näissä naisissa, jotka on duunannu kymmeniä vuosia. Sairasta. Ja sairasta on se, kun itse voisin olla duunissa vaikka joka päivä, mutta kun on sairauksia - ja viimeksi iskias, niin ei voi.

Se yritys, josta nyt saan eläkettä, tuhosi minun luovuuteni ja urani nais-johtajan takia. Naisten pitäisikin pysyä ruodussaan (jos ne on johtajina), eikä ikinä tuhota luovuutta Suomesta. Se on yleensä miesten ominaisuus - anteeksi. Silti, naiset on ihania.

Ja vaikka miten saan tästä niskaani, niin pysyn tässä. Ei tämä ole syytös, vain toteamus. Nyt olen tyytyväinen urani tuhoamiseta, kun kuitenkin olisi pakko ollut luopua siitä työstä, jota rakastin, sairauksien takia. Kiitos vaan.

Kaikista naisista pitää kouluttaa maistereita ja tohtoreita, niin siitä se IT-teknologia Suomessa taas elpyy. Anteeksi :D

Ongelma ehkä onkin se, kun näistä miehen ja naisen aivojen eroista ei enää saa puhua. Joskus maailassa oli luonnollista, että mies ja nainen duunaavat omilla "tonteillaan".

Pelkään Suomen tulevaisuutta, kun naiset ovat niin koulutettuja, että "kuulemma" hallitsevat asioita ihan lähitulevaisuudessa. Mutta hyvä ihme, hallitsevatko he innovaatioita ja sitä, että mistä se raha Suomeen tulee??? Jos hallitsevat, niin ihan ok. Mutta humanistit eivät Suomea elätä. Vaikka ovat yleensä ihan kivoja ihmisiä.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Luin. Sori, en millään ehdi vastata.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Masennus on lääkärien mielitauti lapsille, nuorille, aikuisille ja vanhuksille.

Masennuslääkkeitten käyttö kymmenkertaistui 1990-2010. http://www.taloussanomat.fi/tyo-ja-elama/2012/04/1...

Pekka Heliste

Pitkäaikaistyöttömistä yli 70 % on miehiä,mutta he ovat pohjasakkaa eikä heihin saa satsata mitään, vain naisiin ??

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Totta kai jees vaan saa, ja kuuluu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset