Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Kep-kansanedustaja syyttää nuoria työttömiä työhaluttomiksi

Valta ja sen himo sokaisevat, jos ihmisen arvot ovat muutenkin vinksallaan. Jyväskylä muistaa keskustan kansanedustajan kolminkertaisen toiston puheessa: ilman että se olisi kuulunut puheen aiheeseen, hän kolmesti syytti nuoria työhaluttomiksi.

Kannanotto on erityisen häpeällinen Jyväskylässä, jossa joka kolmas nuori on työttä.

Oikeisto-keskustalainen Keski-Suomi on tunnettu pitkäaikaistyöttömyydestään. Kunnat maksavat sakkoa mieluummin kuin täyttävät lain velvoittaman työllisyydenhoidon.

Kaikki perinteiset - viime vuosisadan historiasta synkän tutut - hallitsemiskeinot ovat käytössä. Raha, media, opportunismi, vasemmistopuolueita kannattavien syrjiminen, virkojen antaminen keskusta-oikeistolaisille suosikeille ja opportunisteille ja muiden köyhdyttäminen ja getottaminen ovat käytössä. Oikeistolaistava koulu ja pinnallinen koulutus samoin. Ennenaikainen kuolema köyhille ja työttömille. 

  • Yön jälkeen tulee aamu. Mitternacht ei kestä ikuisesti.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Matias Härkönen

Nuoret ovat työhaluttomia. Suuri osa ainakin. Kannattaisi käydä kentällä. Paskaduuneihin ei mennä ja palkkatoiveet on sfääreissä.

Pekka Heliste

Vasta julkaistun palkkatutkimuksen mukaan nuoret tyytyvät minimipalkkoihin
Palkkajohtajia ovat 70-luvulla syntyneet

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Yrittäjät tarjoavat nuorille työttömyyttä, palkka-alea tai palkatonta harjoittelua.

Pekka Heliste

Unohdat tietoiseti, että Filatov aloitti orjatyökäytännön:Ja Ihalainenon kiitettävästi jatkanutsitä

Puolet orjatyöläisistä on työkkärin pakottamia

Ja tuo ilmainen harjoittelu on sekin täysin laillista ja persutuu opm määräyksiin, siis Gustaffsonin orjia.

Stacy Siivonen

Kysymys, johon en saa ikinä vastausta on tämä: mikä on se ikä, jolloin voi ruveta vaatimaan sfääreissä olevaa palkkaa? Kun olen 42-vuotiaaksi asti tehnyt pelkkää alipalkattua silpputyötä, niin kiinnostaisi tietää.

Ehkäpä nuoret ovat lukeneet Taloussanomia: http://www.taloussanomat.fi/tyo-ja-koulutus/2008/0...

Minun nuoruudessani ei ollut tuollaista juttua. Ajattelin, että työnteettäjä arvostaa ahkeruuttani ja menin paskaduuniin, laman keskellä ei muutakaan ollut. Nyt, 20 vuotta myöhemmin olen yhä paskaduunissa.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Vaikka ansiot olisivat miten hyvät, ansiotulot voivat olla vaikka miten kehnot. Pienistä palasista - alipalkatuista pätkätöistä - on monen leipä maailmalla, kunnes hän täyttää 45-50 ja tulee se viimeinen pätkä käteen.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Keskusta-oikeisto on ottanut bisnesmaailmasta arvot ja menettelyt. Nuorelle opetetaan eriarvoisuus kantapään kautta: toiset nuoret kortistoon, sopivaa mielipidettä olevat johtotehtäviin, joihin heillä ei ole edellytyksiä ja joissa he nopeasti palavat loppuun. Palveltuaan sitä ennen keskusta-oikeistolaista valtaeliittiä tottelevaisesti, omaan ajatteluun ja oikeudenmukaisuuteen sortumatta.

Niillä joille aurinkoiset isät työtä antavat, palkka on uudessa systeemissä korkea jo nuorena ja korkeimmillaan nelikymppisenä.

Pekka Heliste

Työnanatjat myöshuijaavat nuoriaesimpoikani jakoivat lehtiä,mutta työnantaja perusti työnantajan johtaman ammattiliiton ja palkkaperusteet muuttuivat.

Poikien palkka jäi alle yhden euron tunti.Kehotin lopettamaan huijattuna olemisen.

Sama työnantajien harjoittama nuorten huijaus on yleistynyt muillakin aloilla

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

"Pois puute, pois kurjuus." Ja sorto ja eriarvoisuus. Työ ja hyvinvointi ovat ihmisoikeuksia.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Keskusta on luonut taantuvien maakuntien Suomen. Keskustan satu on nyt lopussa. Se taapertaa puolelta toiselle huojuen kuin rampa ankka. Valta, jota se on haalinut mediassa, rahamaailmassa, yhteiskunnan lukemattomissa instituutioissa ja ihmisten mielessä, ei enää kannattele eikä nosta keskustaa poliittisena puolueena. Valtaa on edelleen olemassa, mutta sen epädemokraattinen käyttö murentaa valtaa ja keskustaa kuukausi kuukaudelta. Toisten ei tarvitse kuin katsoa vierestä, kun keskusta purkaa itsensä kuin vanuttuneen puseron. Niistä purkulangoista ei uutta nuttua tule.

Toimituksen poiminnat