Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Mars marssille

Jatuni Jättiläisen lakitustilaisuudessa juhlapuheen piti Jatunin Tarhan puheenjohtaja, kuka lieneeki. Puheessaan hän haukkui kaikki kuttaslaiset, karesuvantolaiset ja muutenkin lähiseudun asukkaat. Lopuksi hän ylisti jatunilaisten erinomaisuutta ilman minkäälaista kritiikkiä. Hyvää Vappua Jatuni Jättiläinen, se oli puheenjohtana päätöslause. Näin Revontuliradio Lapista. Kauan eläköön Svenkka!

 

Vappumarsseissa riittää jokaiselle jotakin, ja puheissa.

Jyväskylässä on ensimmäisen luokan puhuja, vaikka Jämsästä onkin: Tuula Peltonen. Tuulaa kuullaan ensin Lounais-, sitten Kirkkopuistossa.

 

Riemullista wappua - ja samalla Arma Amandan, Tepon ja Eilan syntymäpäivää!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Uljas nainen vasemmalla, vallankumouksen hengetär, on isoäitini Arma Amanda Haapasalo, jonka syntymäpäiville kokoonnuimme joka vappu. Hän elätti neljä orpolastaan ja itsensä saunottajana. Kova työ ei riittänyt takaamaan toimeentuloa. Isäni saikin opettajaltaan Martti Korpilahdelta vaatteet voidakseen käydä koulua.

http://www.sjl.fi/web/pdf/200916_la/sjl25.pdf

He asuivat Mäki-Matin riihessä eli kaikkein köyhimpien talossa. Isä pääsi vasta aikuisena lukemaan metallityön opettajaksi ja julkaisi Työläisopiskelijassa pakinan Opettajan housut. Koulukaverit olivat pilkanneet häntä opettajan housuista.

- Kuvatekstissä nimet ovat väärässä järjestyksessä. Vasemmalla on tosiaan Manti-mummu.

Toimituksen poiminnat