Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Kerran juutalainen, aina juutalainen

Ystäväni, joka on oikeustieteilijä, kertoi havaintojaan kiusaamisesta. Tai oikeastaan piinaamisesta, rääkkäämisestä ja tuhoamisesta. Se on yleistyneesti suomalainen ilmiö, jossa suomalaisuus löytää yhä enemmän itseään. Ystäväni näkee työssä, koulussa, järjestöissä, verkossa jne., että joku valitaan sattumanvaraisesti uhriksi ja häntä kidutetaan kuin yhteisestä päätöksestä. Jos hän sairastuu, se on osoitus siitä että sairaus hänen "ilkeytensä" aiheutti, ja hänen "ilkeytensä" oikeutti sakin käytöksen. Jos hän kuolee, häntä ei surra. Ei surra, vaikka käytäisiin laskemassa haudalle kukat tai lähetettäisiin yhdistykseltä adressi.

Erityisen leimallista tälle kaikelle on, että yksikään sakinhivuttaja ei kadu, ei koskaan eikä tippaakaan.

Olen ystäväni kanssa eri mieltä uhrin valinnan sattumanvaraisuudesta. Hän on "juutalainen" ja siis ylivertainen. Viisaus, lahjakkuus, oikeudentunto, ahkeruus, puhdassydämisyys, itsenäisyys, aikaansaannokset, vallan- ja kunnianhimon puute ja muu sellainen herättävät kateutta. "Juutalainen" on toista maata, ja tiedostamatta toimintansa syitä lauma ottaa hänet kohteeksi.

Yhteiskunta toimii tänään samoin kuin lauma. Se elää vihollis- ja uhkakuvista - itse asiassa se tuottaa niitä tehdasmaisesti. Viihde, media, uskonto, usein myös koulutus puoluepolitiikasta puhumattakaan rakentuu toisenlaisen nostamiselle uhriksi. Maan miljoona köyhää ja neljännesmiljoona työtöntä sopivat tähän tehtävään. Oikeiden ihmisten mielestä he ovat heikkoja, huonoja ja osaansa syyllisiä. Ainoakaan hyväosainen ei tunne huonoa omaatuntoa heidän takiaan. Heitä sopii leimata, syyttää, potkia, sylkeä ja häväistä julkisesti.

Kun yhteiskunta perustuu kilpailulle, oman itsen (ja sen laajentuman eli oman perheen, ryhmän, kirkon, puolueen, toimialan, firman, elämäntavan) nostamiselle ja toisen polkemiselle, se on rakenteellisen väkivallan, eriarvoisuuden ja vainon maaperä. Sellainen maailma on rahan  muotoinen, ja kaikkea saa rahalla (jos sitä on). Koulu, kirkko, yliopisto, sosiaaliset suhteet, yhteisöt ovat bisnestä. Kaikella ja jokaisella on hintansa.

Se mihin "juutalaiset" on tänään koottu, ei ole enää getto vaan leiri, jossa "omat" tarkkailevat vartiotornissa ja suunnittelevat seuraavaa rangaistustointa. Minä, minun ryhmäni, puolue ja Führer ovat herrakansalle tärkeintä leirissä ja sen ulkopuolella. Sotilaallinen järjestys ja samanmielisyys vallitsee, vaikka herrakansa ei tule sitä ajatelleeksi. Menestys, raha ja sota ovat sille elämän ydintä ja oikeaa olemusta. Kaikella on paikkansa. "Juutalaisilla" se on leiri. Mistä heitä syytetään ja rangaistaan? Siitä, että he ovat juutalaisia, keltaisen tähden kansaa.

Lauma seuraa pillipiiparia iloisesti ja huomaamattaan. Marssin tahdissa, huomaamatta sitäkään.

 

  • "Pienin meistä uhrataan" on Viljo Kajavan runo, jota Lassi Nummi siteerasi yhdellä Jyväskylän luennoistaan.

 

  • Tarvittaisiin yksi puhaltamaan peli poikki ja sanomaan: nyt riitti. Mutta ainoat, jotka näkevät, ymmärtävät, välittävät, puhuvat ja toimivat siten, ovat "juutalaisia"...  

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Jari Eteläsaari

Sosialismi yhdistää aatteen ja toiminnan, sosialistit toimivat kuin lauma.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Oikeat sosialidemokraatit ovat samalla puolen aitaa muiden "juutalaisten" kanssa.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Niin, sinun kirjotuksessa on monta monessa ja meissä kaikissa on se vainoajaki ja se pitäs aikusen ihmisen pittää näkösällä ja kurissa. Suomi on varmaan kiusaamisen luvattu maa.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Ennen pantiin leipään puolet petäjäistä kun naapurin touon vei halla. Tänään viedään naapurilta leipä, vaikka pettuakin. Ihmiset ja ryhmät on ajettu toisiaan vastaan. Tämä on tapahtunut viimeisinä kymmenenä vuotena ja kehitys on parantanut tahtiaan kuin sika juoksuaan.

Sota-ajan kokeneet sanovat, että vaikka sota raaisti, raakuus ei ollut likikään sellaista kuin tänään. Sodan jälkeen ihmisillä oli heidän mukaansa suuri into ja kyky rakentaa yhdessä uutta. Tänään rakennetaan kuoppaa toiselle, jättikukkulaa itselle ja "juutalaisille" joukkohautoja.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Kyllä ne on vähän eri sakkia henkisen tai fyysisen väkivallan harjoittaja (esim. sairaalakuntoon hakkaaja, leimaaja, mustaaja, toista henkisesti, fyysisesti, seksuaalisesti, taloudellisesti tai poliittisesti hyväksi käyttävä, klikkiytyjä, vallan väärinkäyttäjä, itsemurhaan ajaja) ja sitten hänen uhrinsa. Ei voi ihan samastaa heitä.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Ei kannata surra uhrin kuoltua, arvelee lauma (vaikka eihän lauma mitään arvele eikä ajattele). Uusi uhri on valmiiksi katsottuna (vaikka eihän lauma katso eikä näe).

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Kuka se uhrin valitsee, jos kerran lauma ei tee sitä?

Johtaja sen valitsee. Johtaja, esimies on aina mukana kiusaamisessa kiusaajana. Olen lukenut (ja kokenut) kaiken mitä tältä alalta löytyy.

Pahinta ihmiselle itselleenkin (ja tietysti muille) on tulla nostetuksi johtoon vailla siihen tarvittavia ominaisuuksia, taitoja ja hyvyyttä ja empatia. Solidaarisuutta sanalla sanoen.

Fasismia se on, ei parhaastaan vaan sitä ihteään.

PS
Koska 1) tautien nimiä käytetään laajasti lyömäaseina ja 2) uhrin on alituisesti yritettävä puolustautua (mikä tosin ei keskitysleirissä yhtään auta), tarkennan vähän: En ole sairastunut. Kiusaamiseen kuuluu kylläkin taudin nimien heittely ja niillä leimaaminen, mutta se on yleensä vailla pienintäkään diagnoosikykyä ja -oikeutta sun muuta perustetta.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Tänään vietämme hääpäivää ja ystävämme Erkki Palménin 80-vuotispäivää. Ericus poistui tuon'ilmaisiin tässä hiljattain. Hänen ja minun johtamissa järjestöissä ei koskaan ole ollut kiusaamista.

Kysyin mieheltäni, miksi Ericuksen syntymäpäivä ja meidän hääpäivämme osuvat yksiin. Hän sen huomasi: olemme samaa perhettä.

Toimituksen poiminnat