Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Älköön SDPn puoluekokous suostuko kalmantanssiin

Toivon, että SDPn puoluekokous toteuttaa kansan tahdon ja lopettaa maasta eriarvoistamisen ja kuolemantanssin. Jo ennen eduskuntavaaleja suomalaiset kertoivat yhä uusissa kyselyissä, että tärkeintä on poistaa köyhyys ja työttömyys. On aika toteuttaa toive.

Politiikkaa on vain kahdenlaista: hyvyyden/rakkauden/elämän/yhdenvertaisuuden/ihmisarvon/sivistyksen/vapauden/tasa-arvon/veljeyden politiikka ja kuoleman/eriarvoisuuden/rahan/vääryyden/mammonan/itsekkyyden/pimeyden politiikka. Jälkimmäisessä ei kenelläkään ole hyvyyttä ei rakkautta, sillä myös hyväosaiset kärsivät, kun ihmisyys heissä murtuu. Ihmisyyden ja hyvyyden sijalla on ilkeys ja raakuus.

SDP on työn ja oikeudenmukaisuuden puolue. Odotan, että kokous osoittaa puolueen tavoitteeksi tutut täystyöllisyyden, luopumisen (ikä)syrjinnästä ja kaikkien täydet ihmisoikeudet. Vapauden, veljeyden ja tasa-arvon, jotka ovat Suomesta 2012 yhtä kaukana, kuin itä on lännestä.

Kuolema, EU-Thanatos, tanssittaa Suomea. Sosiaali-, terveydenhoito-, alue- ja työllistämispolitiikka on tänään aktiivista eutanasiaa, tappopolitiikkaa eli murhaamista. Työtön ja köyhä kuolevat kumpikin 12,5 vuotta nuorempina kuin muut.

Odotan SDP:n puoluekokoukselta suuntaa kohti elämää.

On kyse ihmisen, kulttuurin ja yhteiskunnan suuntautumisesta rakkauteen ja elämään (Eros) tai kuolemaan (Thanatos). Anteeksi, en haluaisi sanoa tätä, mutta on pakko: työllisyys/koulu/yliopisto/sote/aluepolitiikka on ottanut askelia käsi turvallisesti Thanatoksen kädessä. Kannattaa valita Eros: elämä, voima, rakkaus, musiikki, alueellinen ja yksilöiden tasa-arvo, välittäminen, oikeudenmukaisuus.

  • Jokaisessa yhteiskunnassa ja kaikkina aikoina tarvitaan niitä, jotka eivät suostu sanomaan mustaa valkoiseksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Miksi EU-Thanatos tanssittaa meitä juuri nyt, kun "eläkepommi" (epäinhimillinen, ihmisarvoa ja yhdenvertaisuutta pilkkaava sana) on keskuudessamme? Ja juuri nyt, kun lääketieteelliset ja taloudelliset mahdollisuudet hyvään hoitoon ja kivunlievitykseen ovat paremmat kuin koskaan ennen? Tällaista kuolemantanssia ei Suomessa ole ollut koskaan ennen. Ei ainakaan moneen vuosisataan, rauhan vallitessa.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

"Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi" poistaa sekä työttömyyden että köyhyyden. Samoin: "Älä tapa!"

"Rakasta itseäsi" ja kalmantanssi tuovat työttömyyden, eriarvoisuuden ja kuoleman kulttuurin.

Muistattehan Bachin tunnetun melodian sanoituksen: "da da daa, da da daa, piru pappia tanssitti".

Rikkailla on jo tänään ja vielä enemmän huomenna paljon paremmat mahdollisuudet hankkia itselleen hyvää hoitoa kaikkineen. Rikkaita rikastuttava huono-osaisten EU-Thanatos on siis enemmänkin niille, jotka on valittu köyhiksi, työttömiksi ja syrjään. Eliitti sekin - eliitti-sanahan juontuu valita-verbistä. Vrt. juutalaiset, sosialidemokraatit, romanit ja homoseksuaalit taannoin Saksassa ja vähän muuallakin.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Ihmisen, puolueen ja yhteiskunnan valinta: kenen tansseja tanssit?

http://fi.wikipedia.org/wiki/Kuolemantanssi

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset