Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Antti Rastela + valmistelu + päätös = hienoa

Maailmankaikkeuden vanhimman suomenkielisen lyseon kohtalo puhuttaa vuodesta toiseen. Päätökset, esitykset, yleisötapahtumat ja lehtikirjoittelu myrskyävät vaahtopäinä kuin Ristinselän laineet.

Tämäniltaista Jyväskylän koulutuskuntayhtymän lukioliikelaitoksen johtokunnan kokousta voi onnitella järkevästä, kaupunginjohtaja Markku Anderssonin esityksen mukaisesta päätöksestä. Lukioverkon lopullinen kohtalo siirtyi syksyn kokoukseen, ja hyvä niin. Asia voidaan valmistella kunnolla, ja voidaan selvittää kaikki asiaan vaikuttavat tekijät.

Antti Rastela on koulutuskuntayhtymässä esimerkillinen toimija: rauhallinen, luotettava, asiantunteva ja tasapuolinen. Hän vastaa kysymysviesteihin viivyttelemättä, kestää kritiikkiä ja luo myönteisen, työskentelyä helpottavan ilmapiirin. Sooloilijoille hän vastaa tiedottamalla entistäkin enemmän, ja hänen tiedotteensa ovat miellyttäviä vastaanottaa.

Jyväskylässä on toivottavasti alkanut uuden ajan toimintakulttuuri, jossa toista ihmistä kunnioitetaan, oli hän sitten omasta tai toisesta puolueesta.

Antti Rastela kiteytti hiljattain hyvin, mikä on puheenjohtajankin tärkein ominaisuus, vaikka hän puhui silloin rehtorista ja muusta kouluväestä. Se tapahtui Jyväskylän Talvessa, johon kuuluvista tilaisuuksista yksi oli järjestämäni Koulu uudistuu -seminaari. Rastela korosti, että  tärkeintä on tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa.

Qualis rex, talis grex. Hienoa, Rastela! Monipuolisesti sivistynyt mies, Jyväskylän onneksi.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Sivistyneelle ihmiselle puoluekanta ei ole kenenkään arvon mitta.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Sanoudun irti politiikasta, jossa paijataan samoin ajattelevaa ja lyödään toisin ajattelevaa.

Miten voi edes puhua yhdenvertaisuudesta, jos arvostaa vain oman puoleen väkeä ja siitäkin vain puhujan tahtomaan sotisopaan sonnustautuvaa?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset