Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Uudistusta ja voimaa kristillisiltä juhannusjuhlilta

Rukous ja rakkaus ovat kantaneet suomalaisia polvesta polveen. Jokaisen kirkko on omassa vuoteessa, sanoi miehekäs isoisäni, tarkoittaen rukousta. Hän ei muistaakseni muuten puhunutkaan uskostaan.

Mieheni ja minä saimme olla kauan sitten isotätini Kerttu Merimaan ja hänen puolisonsa kanssa jokusen kerran juhannusjuhlilla. He kuuluivat vapaisiin evankelisiin ystäviin, aikoinaan suureen länsisuomalaiseen suuntaukseen, ja sen lisäksi Porin evankelisluterilaiseen kirkkoon. Rakkaudellisempia ja ymmärtäväisempiä ihmisiä kuin Kerttu ja hänen sisarensa Sirkka on vaikea ajatella. He eivät puhuneet ihmisille Jumalasta vaan Jumalalle ihmisistä. En kuullut heidän koskaan puhuvan kenestäkään pahaa. Elämälle kiitos heistä, ihanista rakkautta säteilevistä Kepasta ja Sirkasta.

Juhannuksesta puuttui jotakin, kunnes sattumalta huomasimme kristilliseltä tv-kanavalta Viestiveljien lauluohjelman Tampereen puistosta. Kuoron johtaja Jarmo Ojanperä on edesmenneitten isotätieni ystäviä. Hän toimi ainakin ennen vanhempineen ja veljineen vapaissa evankelisissa ystävissä.

Joka janoaa, hän tulla saa.

Juhannuksen siunausta!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Sana Sinulle tästä perinteestä:
"Älä todista toisesta väärin - ethän tahdo pettää ketään puheellasi? Älä ajattele: 'Niin kuin hän minulle, niin minä hänelle. Nyt maksan hänelle samalla mitalla.' "
Sananl. 24:28-29 [rk92]

http://www.viestiveljet.fi/?sid=7

Tässä liikkeessä puhutaan rakkaudesta ja armosta. Lehden nimi oli Armon sanomat. Ilmestyneekö se vieläkin. Olen kirjoittanut siihen joitakin kertoja.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset