Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Työttömien parlamentti tarpeen

Työ ihmisoikeutena kuuluu jokaiselle, samoin kuulluksi tuleminen ja osallisuus. Tarvitaan säännöllisesti kokoontuva työttömien parlamentti joka kuntaan, kaupunginosaan ja maakuntaan. Valtakunnallisesti se voi kokoontua eduskunnassa vaikkapa neljästi vuodessa.

Suomalaiset eivät halua, että meillä leikattaisiin köyhiltä ja että eri-ikäisiä kohdeltaisiin asiassa eri tavoin.

Työttömyys köyhdyttää ja vaikuttaa terveyteen ja eliniän pituuteen. On tärkeää, että näiden kysymysten asiantuntijoita eli työttömiä kuullaan heitä koskevissa asioissa. Toivon alueellisia  työttömien parlamentteja, jotka keskustelevat, keskusteluttavat, ottavat kantaa, tiedottavat ja tekevät aloitteita.

Työttömät ovat voimavara, eivät ongelma. Ehdotankin, että syksyllä järjestetään eri toimijoiden yhteisvoimin ja kuntien avulla yleisötilaisuuksien sarja työllistämisestä ja työttömien asemasta. Valitaan yhdeksi tärkeäksi teemaksi työ ihmisoikeutena, itsemääräämisoikeus ja yhteisvastuu. Näin vahvistetaan kuntalaisten intoa ottaa kantaa päätöksentekoon ja totutetaan nuoretkin yhteiskunnalliseen toimintaan.

Lisäksi esitän, että kotikaupunkini Jyväskylä järjestää pikaisesti kaikille avoimen tapahtuman, jossa puidaan tämän ja ensi vuoden tilannetta työttömien kannalta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Oikein!
Nuo teemat - niitä pitäisi vielä miettiä. Mielestäni konkretiaa pitää saada lisää.

Työttömien Valtakunnallinen Yhteistoimintajärjestö - TVY ry on mielestäni aika tyhjä yhdistys - touhuaa vain lobbamisessa, ei mitään konkretiaa.
Vuosikokoksissa samat asiantuntijat, jäsenistöä ei tarvita muuta kuin lehtereitä täyttämään.

Henry

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Paljon konkreettista on tehtävissä. Se tulee tehdyksi, kun ihmisten karsinointi loppuu. Ei ole erikseen niitä, joille kuuluvat hyvinvointi, hyvät koulutus-, terveys-, kulttuuri-, vapaa-ajan- ym. palvelut, ja sitten toisia, joille ne kuulkuvat vain kuudennen luokan tasoisina tai ei lainkaan.

On jonkun etu, että prolet asetetaan toisiaan vastaan: nuoret työttömät, vanhat työttömät, opiskelijat, pätkätyöläiset, köyhät eläkeläiset... Kaikista näistä ryhmistä on ikätyöttömät unohdettu totaalisesti. Miksi ketään ei kiinnosta?

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Nyt kannattaisi kierrättää vähän muussakin mielessä kuin siinä, että työttömiä kierrätetään ei-oo-luukulta toiselle.

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Nyt sitten odotetaan milloin Kajannes ehdottaa että yrittäjien on omalla kustannuksella ja omasta toimeentulosta tinkien palkattava työttömiä töihin joita ei ole. Miksi ei, koska kuluttajat eivät halua ostaa palvelua vaan pelkästään halvimman mahdolisen tuotteen jonka työllistävä vaikutus menee jonnekin aivan muualle kuin Suomeen.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Maailma on täynnä tekemätöntä työtä.

Pysytäänkö asiassa. Asia ei ole se, että jonkun suuhun laitetaan sinne kuulumattomia sanoja.

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Kun kerran työ on ihmisokeus, tulee sen työn jonkun tarjota. Kunnat ei voi tarjota lisää työtä, koska siihen ei ole kunnissa varaa. Yrittäjät taas on vapaata riistaa julkisen sektorin ja suuryritysten välissä. Näitä voidaan lypsää koska pienyrittäjän kaatuminen ei ole katastrofi muuta kuin yrittäjälle itselleen.

Olet aivan oikeassa siinä että maailam on täynnä tekemätöntä työtä.

Työttömien parlamentti voisi sitten keksiä kenet saadaan maksamaan tekemättömästä työstä. Sen kun keksivät niin työttömyysongelmat on pois pyyhkäisty. Tänä päivänä kuluttajat eivät ole valmiita maksamaan edes tehdystä työstä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Maailma on täynnä tekemätöntä työtä, ei puutu muuta kuin palkan maksaja!

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Avasin koneen ja tulin kurkistaneeksi USeen.

MITEN ON MAHDOLLISTA, ETTÄ VAIKKA EN OLLUT KIRJAUTUNUT, TÄÄLLÄ LUKEE, ETTÄ OLEN? Voin kirjoittaa kommentin, ja yläkulmassa lukee: Kirjaudu ulos.

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Pipari muistaa... ei hätää.

Olet ilmeisesti sulkenut selaimen kirjautumatta ulos. Jos kone on pelkästään omassa käytössä ei ole mitään ongelmaa.

Jouni Haimi

Tuota katriina oletko varma että olet esimeilen kun viimeisen kommentin kirjoititihan vasmasti muistanut kirjautua ulos? itellä on ainakin silleen että jos siirryt usarilta muille sivustoille etkä kirjaudu ulos niin ja tulet takaisin niin silloin käy noin.

Käyttäjän ingmarforne kuva
Ingmar Forne

Mielenkiintoinen ajatus. Tosi mielenkiintoinen. Olen miettinyt sitä nyt noin puoli minuuttia. Todella pohtimisen arvoinen aloite. Mitä enemmän mietin sitä paremmalta se tuntuu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset