Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

KHO pakotti professorien palkat julkisiksi

Professorien keskipalkka on yli 6500*. Korkein hallinto-oikeus lopetti Jylkkärin ja Keskisuomalaisen kohtaaman tulisen viivystystaistelun, jonka Jyväskylän yliopisto suuntasi  niiden vaatimukseen palkkojen ilmoittamisesta.

Keskisuomalaisen tutkiva journalismi on arvokasta. Päätöksen saatuaan se julkaisi digilehdessä kaikkien JYn professorien palkat.

Ikävä kyllä oikeuden voitto koskee vain vuoden 2009 tuloja. Vuoden 2010 alusta professorien palkkatiedot ovat salaisia uuden yliopistolain nojalla.

Minua ei ole koskaan kiinnostanut jonkun palkka. Enemmän kiinnostaa, miksi verovaroin kustannetun laitoksen asiat eivät ole julkisia. Se taas kiinnostaa siksi, että kaikessa tulisi toimia oikeudenmukaisesti.

Läpi näkyy, vai näkyykö.  

___

Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa professorien keskipalkka on 7200. Katso tarkemmin tästä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Johan Lom

Eipä ole kovin hääppöiset palkat professoreilla yksityissektorin vastaavan koulutustason tuloihin verrattuna. Kuka tahansa osastoinsinöörikin teollisuudessa tienaa vähintään tuon.

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen

Ohessa esimerkki Suomenlahden eteläpuolelta, missä Viron lainsäädäntö edellyttää säännöllistä palkkatietojen julkistamista kaikkien julkisin varoin rahoitettujen toimijoiden osalta. Eli kullakin julkisyhteisölle on velvoite pitää oheisen laista netistä saatavaa tietoa omilla sivuillaan. Melkoinen kulttuuriero...

http://www.kul.ee/index.php?path=0x1x1114

Jaakko Tuononen

Pyydän Katriinalta ihan hirveesti anteeksi. Ei minulla ole oiketta arvostella häntä. Toivoisin kuitenkin, että hän ymmärtäsi sen. Miten tärkeetä Suomen on olla mukana EU:ssa ja myös hakea Naton jäsennyyttä.

Pieni kansa ei voi yksin pärjätä. SDP pelasti Suomen sodan jälkeen kommunismilta. Mutta tähän samaan skenaarioon on turhaa enää luottaa.

Professoreilla on ihan liikaa palkkaa turhasta työstä. Pitäisi tehdä myös jotain tuottavaa työtä. Itselläni oli viimeinen palkka 4300€ kun minut erotetiin ja potkaistiin eläkeelle. Ja oikeesti mä tiesinkin jotain mun duunista. Tietävätkö professorit?

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Tuosta tietämisestä. Sen verran seurannut, ettei ainakaan käytännön
asioista, esimerkiksi yrityselämästä kovinkaan kummoisia ole tiedot.
Enemmän tietää käytännön elämässä kokemusta saanut"

Toimituksen poiminnat