Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Sinulle, jolla ei ala luku- eikä työvuosi

Toiset palailevat lomilta, mutta Sinulla ei ole, minne palata. Ei ole opiskelupaikkaa eikä työtä.

Muistathan, että olet yhtä arvokas ihminen kuin kuka tahansa toinen. Sinun ei tarvi hävetä sitä, että Sinulle ei ollut paikkaa. Ihan toiset saavat hävetä sitä - ne, jotka luulevat olevansa muita parempia. Älä anna heidän lannistaa Sinua.

Älä luule, että elämä on oikeasti sellaista kuin netissä, jossa viha ja katkeruus jylläävät. Etsi niitä, jotka arvostavat Sinua - heitä on paljon enemmän kuin luulit.

Katso ympärillesi: näet paljon kiinnostavaa ja kaunista. Kirjoita vaikka paperille joka päivä kaikenlaista hyvää, mitä on olemassa. Pidä yhteyttä toisiin ja lähde liikkeelle. Elämän seikkailu on olemassa juuri Sinua varten.

Jokaisella on paikkansa ja tehtävänsä ihmisten yhteisessä maailmassa.

Muista, että olet maailman tärkein ihminen.

 

Rauha, yhdenvertaisuus, kunnioitus, kulttuuri ja arvot ovat teonsanoja.

  • Tarja Halonen: "Oma äitini - korkeampia kouluja käymätön kansannainen - vastasi meidän lasten napinaan, että onhan se elämä epäreilua, mutta juuri siksi me ihmiset olemme olemassa: että me tekisimme tästä maailmasta paremman." http://www.ilias.fi/raami115.html

 

Miljoona, miljoona, miljoona ruusua - ruusua, ruusua, ruusua rakkauden - Sinulle! Iloa, voimia ja rakkautta!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Presidentti Tarja Halosen uudenvuodenpuheesta 2012:

"Olen kuluneen kahdentoista vuoden aikana kantanut toistuvasti huolta perinteisen yhteisvastuun eli solidaarisuuden murenemisesta. Se näkyy monen yksittäisen ihmisen arjessa, mutta myös yhteiskuntarakenteiden muuttumisena.

Rakentamalla pohjoismaista hyvinvointiyhteiskuntaa perustamme vahvan pohjan jokaisen ihmisen omalle mahdollisuudelle pitää huolta itsestään ja perheestään. Samalla teemme tilaa myös tieteelle ja taiteelle, yrittämiselle ja innovatiivisuudelle.

Inhimillisen vastuun ja lähimmäisenrakkauden tulee näkyä sekä omassa käytöksessämme että yhteiskunnan rakentamisessa.

Tasa-arvo ja solidaarisuus ovat yhteiskuntamme keskeiset arvot. Niiden turvaaminen tekee meistä kansakunnan. Taloudellinen eriarvoisuus hivuttaa vaikutuksensa elämän kaikille alueille. Tuloerojen kasvun myötä myös terveyserot ovat kasvaneet Suomessa.

Erot tuloryhmien välisessä elinajanodotteessa ovat lisääntyneet nopeasti. Ylimmän ja alimman tuloluokan välillä elinajanodotteen ero on nyt jo lähes 13 vuotta miehillä ja seitsemän vuotta naisilla. Lapsiköyhyys on lisääntynyt hälyttävästi. Nuorten syrjäytyminen ja syrjäyttäminen eivät nekään saa kuulua yhteiskuntaamme.

Eriarvoisuuden kasvu ei ole mikään luonnonvoima. Se voidaan torjua. Hyvinvointiyhteiskuntamme avulla voimme taata ihmisten tasa-arvoisen kohtelun ja lisäksi menestyä kansainvälisessä kilpailussa. Kysymys on siis poliittisesta tahdosta ja toteuttamisen taitavuudesta."

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset