Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Ilmapiiri kiristynyt odotettua nopeammin – Niinistön vuoksiko?

TPr julistaa ilmapiirin Venäjällä kiristyneen odotettua nopeammin Putinin takia (HS). Suomeen se pätee ja häneen. TPr nyyhkii Hesarissa syrjäytymisestä, sysää vastuun perheenjäsenille ja muistuttaa, että 90-luvun laman hoitajia ei kannata syytellä. Samaan hengenvetoon hän kertoo, miten nyt maksellaan sen laman seurauksia…

 

  • Kirjastoapulainen voi varmaan eläkkeestään avittaa lähimmäistään. Pitkäaikaistyötön perheenjäsen väistää silloin nälkäkuoleman. Ehkä työttömälle käy onnekkaammin kuin monille valkoisen = mustan Mannerheimin leireillä. Liian moni kuoli Tammisaaressa nälkään, kädessä ruohotuppo.

 

Ilmapiiri oikeisto-Suomessa on koventunut nopeasti. TPrn odottaisi huolestuvan kotimaan ihmisoikeustilanteesta, kovan kokoomuspolitiikan jyrkkenemisestä ja demokratiavajeesta.

 

  • Demarien voittokulkuko häntä huolestuttaakin? Suomi luottaa SDPhen, ja ihmisoikeustaistelija Tarja Halonen on juuri äänestetty suosituimmaksi presidentiksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

On tultu tilanteeseen, jossa ei ole erikseen katsomoa ja näyttämöä, mutta kaikki eivät ole vielä huomanneet sitä.

Hesarin pääkirjoituksessa on tänään aiheena nuorten eläköityminen. Jutussa katsellaan hyvinvoivien aitiosta "murhenäytelmää" (jota sanaa käytetään). Tämä on Alkion raiskaamista - köyhän asiaa ei puheissa unohdeta, mutta MITEN se muistetaan.

Lisäksi pääkirjoituksessa on kolmaskin keskusta-oikeistolle tyypillinen piirre. Köyhien ja sorrettujen yhteydessä mainitaan aina sairaudet, jolloin lukijassa vahvistuu kaiken aiemman propagandan iskostama kuva työttömistä ja köyhistä sairauttaan ja osaamattomuuttaan asemansa ansainneina.

PS Olen monien muiden tavoin kuullut keskustalaisen kansanedustajan julkisen puheen Jyväskylässä erään itsenäisyyspäivän jälkeisenä päivänä. Siinä oli monia erikoisia seikkoja, joista kerron yhden. Hän otti kolmesti kesken kaiken puheeksi nuorisotyötyöttömien työhaluttomuuden, kuten hän ilmiötä nimitti. Aihe ei mitenkään liittynyt hänen puheensa ilmoitettuun otsikkoon. - Joten moraalia on monenlaista.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Parasta mitä Suomelle on sitten Mannerheimin tapahtunut - on Niinistön presidenttiys.

ulf fallenius

No kyllä nyt vihdoin tuntuu siltä että Suomi on saanut presidenttin pitkästä aikaa.Odotukset ovat korkealla,toisin kuin Halosen aikaan kun näki selvästi että virka oli hänelle liian vaativa.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Nuorille on erilaisia tukikeskuksia, joita osa osaa käyttääkin, osa ei. Jopa maahanmuuttaja pojat ovat löytäneet SPR:n nuorten turvakodin, josta saa elämiseen ohjausta jopa muutaman vuoden verran. Kriisi nuori voi mennä turvakotiin yöpymään, jopa useampikin yö siellä voi kulua ja apua tulee. Turvakoteja on isoissa kaupungeissa ja niissä kyvykkäitä auttajia. Toki turvakodit toimivat pienen palkatun työvoiman ja huomattavasti isomman avustajajoukon voimin.

Toimituksen poiminnat