Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Täyden ymmärryksen väkivaltamiehiä Lapualla ja Neukuissa

Ääriasenteet tunnistaa Länsi- ja Etelä-Euroopassa. Venäjä taas vahvistaa puolustustaan - vai olisiko sanottava hyökkäysvalmiuttaan - samalla kun Suomi keventää omaansa.

Suomi antoi Venäjälle jopa sadan kilometrin puskurivyöhykkeen, joka rajoittaa itärajan pituudelta Suomen 4G-verkkoja, kertoo Talouselämä kartan kanssa. Kari Rydman ounastelee Venäjän taholta uhkaa, mutta eiväthän sellaisesta puhu kuin kirjailijat. Hänestä Venäjä muistaa, että Suomi on kuulunut sen hallintaan. Rydmanin Pegasos kiitää:

  • Imperiumi uskoo vain raakaan voimaan, ja naapurin nöyristely tulkitaan siellä heikkoudeksi. Me juhlimme pian itsenäisyyden sataa vuotta, mutta tuleeko juhlia sen jälkeen?

Breivikin ymmärryksessäolon merkkipäivänä kannattaa lukea Antti Tuurin historiallinen romaani Ikitie. Täydessä ymmärryksessä toimivat lähemmäs sata demarinuorta teloittanut Breivik, Lapuan "liike-miehet" ja Neukun 30-lukulaiset. Suomessa poliittinen terrori torjui väkivaltaa väkivallalla, eikä Tuurin esittelemä tulos hivele silmää.

Ikitie on reitti, jota pitkin Lapuan liike toimitti vihaamiaan suomalaisia itärajalle ja sitä kauemmas eli Neukkuihin ja/tai kuolemaan. Tuuri kertoo ns. ihanteellisista kommunisteista ja vähän muistakin, jotka siirtyivät Suomesta ja Amerikasta Neuvostoliittoon. Näitä ihannevaltion rakentajia odotti kuolemaa pahempi kohtalo.

  • Poliittiset puhdistukset ovat suomalaista historiaa.
  • Keskusta-oikeistolaisen valtaeliitin ja kadunmiehen eriarvoistava suhtautuminen vasemmistopuolueitten kannattajaan saa henkisen väkivallan piirteitä tänäänkin. Siinä on myös yhteiskunnallisen vääryyden ja sosiaalisen epäoikeudenmukaisuuden merkit. 
  • Keskusta-oikeistolainen tapa on eristää jokin ryhmä - miljoona köyhää, neljännesmiljoona työtöntä - ns. oikeiden ihmisten yhteydestä omaan gettoonsa. Sitten heitä syytetään osastaan. Samalla muokataan mielipidettä ja vaiennetaan sosiaalinen omatunto. Tämä tapahtuu poliitikkojen sanoissa ja teoissa, mediassa, uutisoinnissa, blogeissa, verkossa, viihteessä ja monessa muussa yhteydessä. 
  • Kuoliaaksi vaikeneminen, nöyryyttäminen, ihmisoikeuksien kaventaminen ja ivaaminen ovat tämän toiminnan keinoja.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Kirjassani Itä meissä on erinomainen artikkeli ihanteellisten suomalaisten ja Amerikan-suomalaisten sosialistien kohtalosta Neuvostoliitossa. Sen on kirjoittanut Pekka Suutari, joensuulainen kulttuurintutkimuksen professori.

http://www.kustannushai.fi/itameissa.html

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Kari Rydman:

"Nyt naapuri ilmoittaa, että laajalla "raja-alueella" ulkomainen omistus on kielletty, omistajat joutuvat lähtemään ja tilukset pakkolunastetaan. Kiellettyyn alueeseen kuuluu koko menetetty Karjala, sekä suurin osa suomalaisten hallussa olleesta Itä-Karjalasta.

Ulkomaalaisilta kiellettyä aluetta ovat Karjalan tasavallassa seuraavat: 36. Belomorskin piiri 37. Kalevalan piiri 38. Kemin piiri 39. Kostamuksen kaupunki 40. Lahdenpohjan piiri 41. Louhen piiri 42. Mujejärven piiri (ven. Mujezerski rajon) 43. Sortavalan kaupunki 44. Suojärven piiri, sekä 238. Leningradin alueen Viipurin piiri.

Leningradin piiri? Kas kummaa..."

http://karirydman.blogspot.fi/2012/03/venaja-pelot...

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Suomen pitää liittyä mahdollisimman nopeasti Natoon. Ainoastaan Nato pystyy turvaamaan nykyisen Suomen aseman demokraattisena valtiona. Muuten Suomen osa on kuulua Venäjän vaikutuspiiriin ja muuttua vähitellen ns. ohjatun demokratian maaksi. EU osaa ainoastaan rahastaa Suomea. Turvaa siltä ei saa ilman USA:n myötävaikutusta.

Toimituksen poiminnat