Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Suhtautuminen heikoimpiin ratkaisee - joko pannaan piste orjuudelle

 

Arvot näkyvät suhtautumisessa heikoimpiin, sanoi Margit Hara (kok.). Kokoomus esti vanhustenhoidon petraamisen.

Asenne työttömiinkin on tiedossa. Porvaripuolueitten keskustelijat sättivät heitä. Se on vanha keskusta-oikeistolainen tapa: sorrettuja väitetään syyllisiksi asemaansa*. PS-puoluesihteeri julisti uutisissa, että työttömät on lyhyesti kurssitettava vanhusten ulkoiluttajiksi. Kokoomuslainen bloggari kirjoitti USssa, että työttömät ja eläkeläiset pitäisi saada kouluihin valvontatehtäviin.

On niitäkin, jotka käyttävät hyväkseen työttömiä, jotka ovat osaavampia, ahkerampia ja korkeammin koulutettuja kuin he itse.

  • Olisiko nämä asiat julkistettava vaalien alla niin tehokkaasti, yksilöidysti, laajasti ja monesti, että jokainen tietäisi ne?

__

* Missäs näin taas olikaan ihan säännönmukaisesti?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

SDP:n on ensin laitettava piste "TYÖ" pölinälleen ja keskityttävä "IHMISEEN".

Silloin voisi ehkä loppua nämä 9€/päivä hommat,kun työ ei olisikaan enään itsetarkoitus. Mistäkö muuten johtuu se,että SDP ei tue perustuloa?

Veikko Vitikainen

Työllä ei ole nykypäivänä mitään arvoa työn tekijälle. Etenkin jos työtön pakotetaan orjan tavoin tekemään työtä liki ilman palkkaa. Tänä päivänä työn tulokset on kanavoitu pörssihuijarien lompsaan pörssikeinottelurobottien armottomalla sekuntien tuhannesosien tarkkuudella.
No, nyt kun piensijoittaja on karkotettu pois pörssistä, niin huijarit iskevät rahansa ruokatarvikkeisiin, ja myyvät sitä omilla ehdoilaan äärettömän kalliiseen hintaan. No, tämä huijarien viimeinen rikastumiskeino
onkin sitten viimeinen. He ovat tuolloin ajaneet itsensä nurkkaan josta ei enää ole poispääsyä. Kaikennäköinen omistamisen moraalinen oikeus menettää kansan keskuudessa merkityksensä, jonka takia kansa ottaa haltuunsa noiden huijarien omaisuuden ruokineen päivineen.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

VV, kirjoitat: "Etenkin jos työtön pakotetaan orjan tavoin tekemään työtä liki ilman palkkaa."

Ihmiskunta on taistellut eroon orjuudesta. Nytkö siihen vajotaan takaisin? Voidaanko sanoa, että Suomessa ei ole koskaan ollut orjuutta?

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Vellu

Mitä tarkoitat 9 euron tuloilla?

Työ ihmisoikeutena kuuluu jokaiselle, samoin hyvinvointi.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

En ymmärrä tuollaista ihmisoikeutta kuin TYÖ.. se ei vaan mene jakeluun.

Anna jotakin perusteluja asiasta jotta ymmärrän paremmin?

Käyttäjän lempan kuva
Anne Lempinen

Se taitaa olla monella taholla ajatus, että työttömät vaan lyhyesti kurssitetaan milloin mihinkin tai laitetaan jotain tekemään. Eiköhän oikeampi periaate olisi se, että ensin luotaisiin jokin työnimike/tehtävä, mihin sitten väkeä palkattaisiin. Työtä yleensä tehdään palkan ansaitsemistarkoituksessa, joten pitäisi palkkakin määritellä.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Anne, hyvä periaate.

Pitkäaikaistyöttömiä on tullut koko ajan lisää ja heidän asemansa on jatkuvasti heikentynyt niinä 5 vuotena, jona olen päivittäin seurannut politiikkaa. Miksi?

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Jos me halutaan, muutos alkaa tässä ja nyt. Ihan se sama, jota ihmiskunnan suurimmat ovat aina toivottaneet tulleeksi.

Ainoallakaan köyhällä ja työttömällä ei ole syytä hävetä. Jokaisella köyhyyden ja työttömyyden aiheuttajalla on. Muistetaan se.

Arvojen ja asenteitten kumous siis käyntiin.

Tässä Teille runo Rabindranath Tagoren kokoelmasta Uhrilauluja, jonka Eino Leino suomensi (Helsinki 1917). RT on intialainen Nobel-kirjailija.

"Tässä on sinun astinlautasi, siellä lepäävät sinun jalkasi, missä elävät köyhimmät ja kurjimmat ja kadotetut.
Jos koetan sinuun päin kumartua, ei pääni saavuta syvyyttä, missä jalkasi lepäävät keskellä köyhimpiä ja kurjimpia ja kadotettuja.
Ylpeä ei voi koskaan sinua lähestyä nöyrimpien vaatteissa vaeltaessasi keskellä köyhimpiä ja kurjimpia ja kadotettuja.
Minun sydämeni ei löydä koskaan tietään sinne, missä sinä pidät ystävyyttä kera ystävättömien, keskellä köyhimpiä ja kurjimpia ja kadotettuja."

Toimituksen poiminnat