Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Työttömän kuolema on toisten leipä/Pohjaton on työttömän säkki

Ainoa tie hyvinvoivien hyvinvoinnin kasvuun on kolmannesmiljoonan työttömän ja miljoonan köyhän köyhdyttäminen entisestään. Eiväthän hyvinvointi, työ ja elämä kuulu kaikille, vai mitä. 

Työttömän ja köyhän hyvinvointi, pienin yhteinen jaettava, on pantava koriin kuin pikkupojan leivät ja kalat. Siinä ne moninkertaistuvat jaettaviksi niille joilla on jo ennestään. Eivät ne köyhää eivätkä työtöntä ravitsisi: pohjaton on köyhän säkki.

Niiltä joilla ei ole, otetaan pois sekin vähä, mikä heillä on ollut, ja jaettakoon niille, joilla se kantaa viisin-, jopa kymmenkertaisen sadon.

Ainoa oikea säästökohde ovat työttömien ja köyhien etuudet. Muutenhan tuloerojen kasvu tyssää ja köyhien ja työttömien odotettavissa oleva elinikä kasvaa.

Työtöntä tarvitaan sylkykuppina. Hän antaa työpaikan jollekulle oikealle ihmiselle. Todella hyödyllinen hän on kuitenkin vasta kuoltuaan. Poliitikko ja virkamies tietävät, miten suuri säästö koituu yhdenkin pa. ikätyöttömän ennenaikaisesta  kuolemasta.

  • Nyt noutaja saapuu työttömälle 13 vuotta ennen kuin muille. Pitäisikö tätäkin eroa kasvattaa?
  • Ennen vanhaan lapsi toi leivän tullessaan maailmaan. Päivitettynä ajatus kuuluu näin: kuoleva työtön kuskaa leivän kainalostaan jälkeenjääville.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Vaalien alla tarkkailen tavallistakin tarkemmin poliitikkojen ja ehdokkaiden suhtautumista a) työttömiin, b) työttömyyteen ja c) työttömään ihmiseen.

Kysyisinkin jokaiselta poliitikolta, miten monta hän on poliitikkona työllistänyt. Hänen toimintaansa tuntevilta kysyisin, miten hän suhteutuu työttömään ihmiseen.

Äänestäjällä on oikeus tuntea kaikki nämä asiat.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

En ainakaan sääli toisin kuin SDP:n edustajat.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Kuka SDP:n edustaja säälii ja ketä? En vaan oo huomannu, eikä tunteet niin kiinnostakaan vaan hiukan kiinnostaa puheet ja paljon enempi teot.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

"Kysyisinkin jokaiselta poliitikolta, miten monta hän on poliitikkona työllistänyt."

Kysy kirvesmies Ihalaiselta, hän on demari ja työministeri. Voin antaa vastauksen tässä: päinvastoin, työttömyys lisääntyy teidän konsteilla.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Kysyn kaikilta poliitikoilta.

Ihalainen ei ole mikään Vatanen.

Ihalaisella on munaa toisin kuin vihreitten naistyöministereillä eli Cronalla ja naureskelevalla Sinne-Annilla.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Sovittaisko ihan tavalliseksi ja sellaisena sivuutettavaksi asiaksi kolmannesmiljoonan työttömyys, miljoonan köyhyys ja tuloerojen kasvu? Silloin kaikilla muilla paitti miljoonalla läheisineen on hyvä miekku.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

”Minulle alle keskitulon (noin 3000 euroa kuussa) ansaitsevat ovat pienituloisia”, Urpilainen kirjoitti 7.9.2009 veroremonttia käsittelevässä blogikirjoituksessaan.
http://www.taloussanomat.fi/tyomarkkinat/2009/09/0...

Jos alle 3000 euron tilipussi tekee suomalaisesta pienituloisen, selkeä enemmistö kuuluu tähän joukkoon: lähes 80 prosenttia saa alle 3 000 euron kuukausipalkkaa.

Kuinka tällainen tollo on voinut päästä valtiovarainministeriksi?

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Onko kyseessä sama leidi jolla on nätit verkkosukkikset ja joka ihan ensiksi tahtoi kiittää?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset