Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Eurooppa luottaa Suomen demarinaisiin

Suomalaispoliitikko on tänään valittu Euroopan demarinaisten puheenjohtajistoon. Merkittävä aluelaajennus ja samalla tunnustus suomalaiselle demariosaamiselle.

Aihetta enempään, joten palaan asiaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Mika Virtanen

Aikamoista yleistämistä, edes Suomi ei luota sosiaalidemokraatteihin.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Suomi luottaakin sosialidemokraatteihin.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Euroopan tilanne, esim. työttömyys, eriarvoisuus ja ihmisten köyhyys, on melkomoinen. Kyllä ongelmien ratkojaksi tarvitaan suomalaista sosialidemokraattia.

Veikko Vitikainen

Täällä alkaa olla kohta tuuletuksen paikka, koska Demarien omakehuaivopierut alkaa löyhkäämään.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Demarit ovat aina avanneet ikkunoita Eurooppaan ja internationalismiin.

Veikko Vitikainen

Siinähän se Demareiden suurin munaus on juuri tapahtunutkin. Ikkunat ja ovet on auki joka suuntaan ja läpiveto vie setelirahat mennessään ja kärpäsiä on tupa täynnä.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Onhan se hienoa, että suomalainen poliitikko saa luottoa, vaikkakin vain oman viiteryhmänsä poliitikoilta. Hänen mukanaan Euroopan laajempiin piireihin kulkee valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen selkeä viesti:

"En pidä poliittisesti mahdollisena, että Eurooppa siirtyisi selkeästi tulonsiirtounioniksi. Vakautta ei voi rakentaa yhteisvastuun kautta, koska sille ei ole jäsenmaissa poliittisia edellytyksiä." (Talouselämä 18/2012)

Jaakko Anttila

EU on tulonsiirtounioni. Nettomaksajajäsenvaltioita 10 ja nettosaajajäsenvaltioita 17. Suurimpia nettomaksajia ovat Saksa, Ranska, Iso-Britannia, Hollanti ja Ruotsi. Pienimpiä nettomaksajia ovat Suomi ja Luxemburg.

Saksa on tulonsiirtoyhteisö: Saksan 3 rikkainta osavaltiota ovat vuosikymmenten ajan tukeneet 13 muuta osavaltiota tasausrahaston kautta.

Entiset Saksan liittotasavallan osavaltiot ovat vuodesta 1992 lähtien tukeneet entisen DDR:n osavaltioita kymmenillä miljardeilla euroilla solidaarisuusrahaston ja kahden muun rahoitusvälineen kautta.

Toimituksen poiminnat