Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Tiesitkö, että pitkäaikaistyöttömyys on pahin köyhyyden aiheuttaja?

Miten aiot suitsia pitkäaikaistyöttömyyden, ehdokas?

Kannatatko säännöllisesti kokoontuvia työttömien parlamentteja kuntiin ja eduskuntaan? Olisiko päättäjien Sinusta annettava puheenvuoro työttömille heitä itseään koskevissa asioissa?

Ovatko nuorisotyöttömät Sinusta työhaluttomia ja ikä- ja pitkäaikaistyöttömät sairaita ja työkyvyttömiä? Onko oikein ajatella, että ikä- ja pa-työttömille kuuluu 6. luokan ja 6. sektorin työ 6. luokan palkalla?

Miten varmistetaan, että jokainen saa työtä? Pidätkö asiaa tärkeänä, eli onko työ Sinusta jokaiselle (muillekin kuin nuorille) kuuluva ihmis- ja perusoikeus?

Miten varmistat eri-ikäisten työttömien yhdenvertaisen kohtelun?

  • Pitkittynyt ja ikätyöttömyys on kovasti lisääntynyt, ja silti puhutaan vain nuorisotyöttömistä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Sanoisin että työhaluttomia ei ole kuin rikkaiden mukuloissa, Ei työttömyystuella eläminen niin herkkua ole jossei saa "pappa betalar" lisiä.

Kuntapäättäjät eivät työttömyyteen voi paljoakaan vaikuttaa koska työttömyys karsiintuu vain luomalla työpaikkoja ja ne joilla on valta, voima ja kunnia luoda uusia työpaikkoja istuvat arkadianmäellä kansan verorahoja ulkoistamassa.

Käyttäjän jukkav kuva
Jukka Väisänen

Työhaluttomia saattaa olla työpaikkakiusatuissa. Työ ei myöskään sovi ihan kaikille - joitakin täytyy kuntouttaa siihen ja toiset ovat liian sairaita.

Toimituksen poiminnat