Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Syyttömänä vangittu Kai Tanner (vrt. Ryti, Virolainen, Niinistö)

Syyttömänä vangittu Kai Tanner kertoi äsken tarinansa, tv1. Olisiko hän joutunut samaan tilanteeseen, jos hänen sukunimensä olisi Ryti, Virolainen tai Niinistö?

Teatterinjohtaja Tannerilla ei ole mitään tekemistä Ulvilan surman kanssa, mutta hän joutui sen tutkinnan yhteydessä seuratuksi ja lopulta pidätetyksi.

Monessa maassa sellaista 7 vrkn pidätystä ei voisi tapahtua.

Ohjelma herätti kolme kysymystä: 

  • tekikö poliisi virkavirheen ja
  • miksi asiaa ei ole kunnolla tutkittu, entä
  • mihin hävisi tärkeä (kuulustelu- yms.) aineisto ???

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Tässä varmuuden vuoksi pääosin kommentti, joka häipyi PS-Grönroosin blogiosta kuin tuhka tuuleen, tallentumatta. Voihan se vielä ilmestyä sinne, ellei mies ole tullut Timo Soiniin. Mitä useammassa blogissa tämä kysymys on, sitä parempi. Koska asia on tärkeä, olkoon myös tässä. G-hän pohtii yliopiston mahdollista punavihreyttä.

Kysyn häneltä:

Minkä puolueitten miehiä tai mitä puolueita lähellä olevia ovat yliopistojen kanslerit, rehtorit, dekaanit ja professorit, entä yliopistojen yhteiskuntasuhteitten vaikutusvaltaiset henkilöt? Mitä puolueita edustavat tai mitä puolueita lähellä ovat yliopistojen oppikirjojen kirjoittajat, opetusohjelman laatijat, entä arvosanojen oppisisällöistä ja yliopistojen painoalueista päättävät? Ja rekrytoinneista vastaavat?

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

A-Studion ohjelmassa tuli ilmi poliisin ylisuuret toimivaltuudet ja syytetyn huono oikeusturva verrattuna länsimaiseen oikeusjärjestelmään. Tästä nämä ylilyönnit johtuvat ja eiköhän nyt olisi syytä vähentää rajusti poliisin toimivaltuuksia, sekä parantaa syytetyn oikeusturvaa.

2000 luvulla poliisilta on muutenkin karannut mopo täydellisesti käsistä, esimerkiksi Gustafssonin tapauksessa ei yksikään vangitsemisen edellytys täyttynyt ja silti hän oli pitkään vangittuna. Ja se kertoo myös oikeuslaitoksenkin suhtautumisesta kansalaisten oikeuksiin.

Puhumattakaan poliisien useiden kilojen laittomista heroiinikaupoista, tiedä kenen rahoilla tehdyistä?

Toivotaan että ainakin tämä julkitullut Tannerin juttu tutkitaan nyt perusteellisesti!

Toimituksen poiminnat