Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Kapinapappi Kai Sadinmaa ja joulun sanoma

Suloiset ovat ilosanoman tuojan jalat. Kai Sadinmaa tuo vallankumouksellisen jouluevankeliumin suurtyöttömyyden ja köyhien Jyväskylään. Sadinmaa vertaa rahavallan uhkaa kansallissosialismin uhkaan, johon tosikristityt reagoivat.

  • tilanne vaati kirkolta yksiselitteistä kannanottoa ja horjumatonta vastarintaa”.
  • Me olemme vastaavanlaisessa tilanteessa. Nyt meitä ei uhkaa Hitler vaan mammona. Tämän yhden mahdin vaihtoehdottomuudessa ja näköalattomuudessa vapaa tila on katoamassa”, Sadinmaa sanoo. 
  • Rehellinen on tyhmä, se joka huijaa viisas. Tyhmä on se, joka tekee työtä, viisas se joka elättää itsensä toisen työllä. Maailman kansat ja kansalaiset pakotetaan kilpailemaan keskenään siitä, kuka pystyy tuottamaan halvimmalla. Juoksemme kilpaa kohti pohjaa. Ison rahan henki kiertää maata kiljuvan jalopeuran lailla ja katsoo kenet voisi niellä. Se tulee valkeuden enkelinä kyliin ja kaupunkeihin hyvinvoinnin lupaukset huulillaan, repii ihmiset juuriltaan, ottaa irti kaiken minkä saa ja poistuu paikalta jättäen taakseen tuhotun maan, hylätyt tehtaat, autiot sielut ja kasinopelureiden seulaksi ampuman kansantalouden”, Sadinmaa lataa aamuhartaudessaan. Katso tarkemmin tästä.

Millä sanoilla Kristus osoittaa tykkäävänsä kirkostamme, joka kerää aarteita maan päälle ja siunaa vääryyden? Lukemattomilla sanoilla hän osoittaa olevansa asiasta ihan toista mieltä kuin Suomi tänään. Mammona mikä mammona, itsekkyys mikä itsekkyys.

  • Tämä ison rahan mellastus on sovittamattomassa ristiriidassa kirkon sanoman, evankeliumin ytimen kanssa”, Sadinmaa sanoo.

Sadinmaa tuo radikaalin jouluevankeliumin hyljeksitylle, pilkatulle ja sorretulle. Kun hänelle koittaa valkeus, taivaat ovat avoinna ja enkelit laskeutuvat sieltä kärsivän luo.

Kirkossa on Kristuksen lisäksi yksi, joka ei ole unohtanut köyhiä ja työttömiä. Sadinmaa, Lapin pappi, pääkaupunkiseudulta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Tapio Neva

Mitä eurososialidemokraattiset luterilaiset tekevät omantunnon hyväksi hyvinvointivaltiota vastaan?

Petteri Sahinjoki

Kai Sadinmaa on väärä profeetta sieltä pahimmasta päästä. Hän ei tunne historiaa näköjään lainkaan.

http://snippits-and-slappits.blogspot.fi/2012/05/h...

"Kavahtakaa vääriä profeettoja, jotka tulevat teidän luoksenne lammasten vaatteissa, mutta sisältä ovat raatelevaisia susia" (Matt. 7:15).

"Jokainen olkoon siis varuillaan. Etpä usko, mikä veijari perkele on ja kuinka hän kaunistautuu ihanammaksi kuin milloinkaan mikään enkeli, jopa ihanammaksi kuin Kristus itse. Hänen palvelijansa ovat olevinaan vanhurskauden saarnaajia. Ja samoin kuin maallisessa elämässä tapahtuu, että usein joudutaan pahasta suusta lähtevien hyvien sanojen pettämäksi, niin käy kirkossakin: perkele ei petä meitä sillä, että hän heti sanoo, kuka hän on, vaan sillä, että hän tekeytyy Kristuksen palvelijaksi ja apostoliksi. Kaikkialla lammasvaatteet pettävät ihmisen."

Heikki Makelainen

Väite, että papeista kolmasosa olisi vapaamuurareita, on huikeaa liioittelua. Asiahan selviää jo kysymällä papeilta, kuten edellinen kirjoittaja neuvoikin.

TOiseksi kirkon miljoonat ovat lähinnä eläkerahastossa samalla tavalla kuin muissakin organisaatioissa. Ellei niitä rahoja olisi, syntyisi vielä suurempi haloo siitä, että meidän eläkkeemme maksatetaan seuraavalla sukupolvella.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset