Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Työttömien getto

Voisikohan olla samaa mieltä erään vuosikymmeniä tuntemani viisaan, Suomen lisäksi pitkään Keski-Euroopassa opiskelleen tohtorismiehen kanssa. Hänestä työttömiä ja 50 täyttäneitä naisia kohdellaan Suomessa samoin kuin natsi-Saksassa juutalaisia ja demareita.

Näistä levitettiin päivittäin kaikilla foorumeilla mustaavia, paikkansa pitämättömiä väitteitä. Viha, katkeruus ja kauna kohdistettiin heihin määrätietoisesti. Lopulta heitä alettiin pitää syyllisinä kaikkeen mahdolliseen: valtakunnan vihollisina.

Miksi poliitikko, virkamies ja tavan suomalainen ei tänään puhu työttömistä syyttämättä heitä? Laiskuudesta, työhaluttomuudesta, työkyvyttömyydestä, liian alhaisesta koulutuksesta, liiallisesta koulutuksesta jne. Viime aikoina syytöksiin on tullut mukaan väite työttömien sairaudesta.

Miksi tämä sallitaan? Yleensä vihapuhe ja rasismi tuomitaan nopeasti, miksi näitä ryhmiä saa vapaasti mustata?

  • Jos juutalaiset ja demarit - sellaisina kuin heidät oli jo ennen holokaustia ajettu nurkkaan natsi-Saksassa - taikaiskusta siirrettäisiin tämän päivän Suomeen, mitä tapahtuisi?
  • Heitä syytettäisiin, heidät leimattaisiin ja heidät eristettäisiin gettoihin.
  • Huippupalkkaiset, superegoiset lääkärit määräisivät heille masennuslääkkeitä ja leimaisivat heidät sairaiksi, niin veikkaan. Samalla lääkärit hyötyisivät heistä ja nettoaisivat lisäksi jokaisesta kirjoittamastaan reseptistä henkilökohtaista hyötyä. Ainoakaan poliitikko ja virkamies ei reagoisi asiaan, ja muistakin suomalaisista vain muutama avaisi suunsa uhrien puolesta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Tapio Neva

Puolustatko ihmistä, sosialidemokraattia, vai virkavaltavasemmistoa ja valtiokapitalistista hyvinvointia?

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Systeemiä, gettoa. Kyllä en. Ihmistä. Mites te v-liitossa?

Toimituksen poiminnat