Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Kun merkonomit työttömien terveyttä arvioivat

Lääkäri mekkaloi, jos maallikko harjoittaa lääkärintointa. Blogissakin saa niskaansa lekurin, jos muistuttaa vaihtoehtoisesta lääketieteestä... Miksi merkonomit sitten saavat arvioida toisten terveydentilaa ja määrätä heidät ... ei uuniin eikä duuniin, mutta pois työttömyysetuuksilta kumminkin?

  • Vastaus: ihan vain siksi, että arvioitavat ovat työttömiä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Niin mikähän matematiikka niissä työttömyysetuuksissa, siis niissä päivärahoissa on. Miksi ei eri instanssien työttömien määrät ees piä yhtä. Ja mikä valta on siis niilä merkonomeilla, jokka niitä työttömiä arvioi.

Muuten Ilkka Kanerva aikoihnaan oli joku työministeri ja oli ihan kauhuissaanko joku kaverinsa tuli työttömäksi ja sai kuulla käytännön reaalitoellisuutta, mitä alko tapahtua työttömän asioitten kans!!

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Kiitos hyvästä näkökohdasta! Onkohan päättäjien lähipiirissä koskaan työttömyyttä?

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Tänään on ollut mm. Aamulehdessä, STTn tiedotteessa ja Etelä-Saimaassa siitä, että työttömyysturva on evätty terveys- tai alkoholiongelmien vuoksi. Eikä siinä kaikki, vaan tätä ovat tehneet TE-toimiston työtekijät...

Hei, tässähän on jotain tuttua...

Keskitysleirissä lääkäri saattoi tsekata, ketkä menevät uuniin, ketkä duuniin. Onko työttömien jama meillä jo heikompi kuin keskitysleirissä "asiakkailla". Työttömyyttähän sielläkin "hoidettiin" ja työttömiksi syrjäytettyjä, mutta mutta.

Siellähän oli sentään lääkäreitä.

Menneisyydestä nykyisyyden kautta tulevaisuuteen: mitä seuraavaksi keksitään työttömyys"etuuksien" leikkaamissyyksi?

Käyttäjän mirjaleenaisoaho kuva
Mirjaleena Isoaho

Taitavat kuitenkin pyytää lausunnot ensin lääkäriltä...

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Onko se parempi juttu? Keskivertolääkäri on tänään kaiken yläpuolella, jopa täysikuun.

Käytettävissä olevien tietojen valossa näyttää olevan niin, että lääkäriltä ei kysytä.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Jos merkonomit harjoittaisivat e l ä i nlääkärintointa, samana päivänä nousisi kansanliikke eläinten puolesta. Oletko nähnyt kansanliikkeen vaatimassa työttömille työtä?

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Lieneekö nykylinja sittenkin parannus entiseen. Tähän astihan kymmenettuhannet jokamiehet ovat netissä syyttäneet ankarin sanoin köyhän työttömän työkyvyttömyyttä, sairautta, laiskuutta, kouluttamattomuutta, koulutusta, harrastuksia, harrastusten puutetta, äänessä oloa, vaikenemista, syömistä, lihavuutta, huonoja vaatteita jne. ilman että olisivat koskaan nähneet häntä tai tulisivat häntä koskaan näkemään.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Kokoomuksen, keskustan, työnantajien ja esim. Akavan vaatimukset työuran pidentämisestä iskevät nekin juuri pitkäaikais- ja ikätyöttömiin. Eläkeiän noustessa he saavat työtä yhtä vähän kuin ennenkin, mutta heidän minimaalinen eläkkeensä kutistuu valtavasti jokaisesta työttömyysvuodesta. Olipa takana miten mahtava ja miten pitkä koulutus ja työura hyvänsä ja olipa työkyky miten hyvä tahansa.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Ja kaiken yläpuolella on vakuutuslääkäri, joka tietää potilaan taudin, sairauden tai taudiitomuuden - potilasta tutkimatta.

Sanan "työtön" tilalta tulisi käyttää sanaa "harkinnanvarainen lokeroitava" tai "harkinnanvarainen lokeroitavissa oleva".

Olet työtön:
- sinut voidaan määrätä/ottaa vastaan työ, joka on viiden matkatunnin takana - suuntaansa. Laki antaa tähän mahdollisuuden. Kieltäydyt, olet entinen työtön, joka on lokeroitu sosiaalitapaukseksi, paitsi jos hänellä on myytävää omaisuutta, jolloin hän on "suojaverkon läpi pudonnut". Näitä pykäliä käytetään aktiivisesti.
- sairastut, saat korvauksen vasta kuuden viikon päästä (keskimäärin) ja taloutesi on sekaisin. Sosiaalitoimiston jonoa pidetään kaupungeissa pitkinä, "jottei sairaat tule tänne ruikutamaan". Jos kuitenkin päästään (Turussa) runsaan kuukauden kuluttua sosialitoimen juttusilla on ensimmäinen kysymys: "Millä olette eläneet nämä viikot?" ja kuulustelu alkaa ja todetaan, että hakija pärjää itsekseen m.o.t.
- päättäjiä, jotka uskovat olevansa ihmisistä vain "tilastovastuussa", eivät välitä siitä mihin sinut lokeroidaan, mihin päädyt, pääasia, ettet ole enää siinä tilastossa, josta hän on 'muka-vastuussa'.
Onko muunlaisia päättäjiä koneistossa, itse hallinnossa? Jos on, on heidät jo aikaa sitten siirretty puhtaaksikirjoittajiksi, kellaria siivoomaan tai arkistointitehtäviin. Täytyy näet "järkeistää, tehostaa ja yhdenmukaistaa" toimintoja. Näin säästetään. Ja nimenomaan heikomman kustannuksella ja asiaa keskiluokalta pimittäen.

Ja kun pääset eläkkeelle, uskot, että nyt sinua ei enää lokeroida:
- Suomi on yksiä ainoita maita joka 'makuuttaa' dementiapotilaita. Eli homma menee seuraavasti.
- Sinä et muista missä asut ja jotta et harhailisi tehdään Siinun parhaaksesi 'laitoshoitopäätös'. Sinulle lyödään tavaraa suoneen, napsit nappeja naamaan kunnes rauhallisesti makaat paikallasi. Jos et, sinut remmitetään sänkyyn "jotta et harhailisi ja pimeässä loukkaisi itseäsi". Siellä sitten odotetaan että kuolet. Rasittamasta yhteiskuntaa.
Sinäkin odotat, riippuen kuitenkin miten paljon ymmärryksestä on jäljellä. Tämä koska henkilökuntaa ei ole.
Hei, nyt säästetään! Vaikka ulkomailla Saksassa ja Sveitsissä tämä tehdään toisin - ja halvemmalla. Meidän malli on ihan oikeasti viime vuosisadan 20- ja 30-luvulta.
Juu, ei se Ylppö kaikkialle kerinnyt.

Henry

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Niille, jotka haluavat tietoa siitä mistä nuo juttuni ovat peräisin. Taattua porvarikamaa, mutta joskus sieltäkin kuulee totuuden, kun porvari ei tajua että totuus tappalee Ajatollah Velkatalkoo-Jykän "säästötotuuksien" kanssa:

Sivu 8, ole hyvä!
http://www.valli.fi/pdf/Uudet_tuulet_62009.pdf

Henry

Tapio Neva

Harjoitetaanko täällä vihapuhetta merkonomeja tai tradenomeja vastaan? Työvoimahallinnon viranhaltijat ovat sosialidemokraatteja, jotka valvovat entisiä sosialidemokraattisia palkannautiskelijoita.

Keski- ja suurituloiset valvovat pieni- ja keskituloisia valtion velaksi.

Toimituksen poiminnat