Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Milloin Niinistö antaa anteeksi suomalaisille?

Me ahneet, itsekkäät oleskelijat kehtaamme vielä vanhetakin. Sentään olemme siunatussa tilassa nyt. Vain köyhät työttömät lopettavat vanhenemisen: he kuolevat 13,5 vuotta nuorempina kuin oikeat ihmiset. Miten saisimme Niinistöltä anteeksi, ja milloin? 

Anteeksi, Niinistö, voitko antaa anteeksi?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (40 kommenttia)

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Toivo on mennyttä: vanhenemista emme ainakaan voi anteeksi saada. Me paatuneet vaan jatkamme, jatkamme ja jatkamme sitä.

Lasse Laaksonen

Tärkeämpää: milloin demarit ja vasurit uskaltavat puhaltaa pelin poikki? Lohdutus, kyllä tulevassa kansanvaltaisessakin hallituksessa teidän fiksuimmille paikat löytyy, roistoille ei kylläkään. Sillä ei ole kysymys hatuista tai myssyistä, ei punaisista tai valkoisista, ei vasemmistosta tai oikeistosta, vaan Suomen syöjistä ja Suomen suojaajista.

http://lasselaaksonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/128...

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Kolkuttaako omaatuntoasi vai oletko tunnoton: vanhenetko ja kadutko sitä? Oletko oleskellut?

Lasse Laaksonen

Valitettavasti en oleskele, nytkin teen työtä, vaikka olen jo eläkkeellä. Olen tehnyt työä verokirjalla vuodesta 1962 alkaen.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes Vastaus kommenttiin #9

Niinistö jakoi meidät vuohiin ja lampaisiin. Terveisiä lampolaan lampuoti Niinistölle!

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Sanat eivät riitä kertomaan, millaista on syyllisyydentunnon herätessä. Niinistö on vasta niin lyhyeen ollut maan isukki, ja jo nyt olen näin paljon tuottanut hänelle surua, murhetta ja ongelmaa.

Mikä avuksi? Kohotusleikkaukset, rasvaimu, kallis ehostus, blondaus?

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Pater, peccavi! Militer peccavi!

Käyttäjän StefanTallqvist kuva
Stefan H. Tallqvist

Ilmeisesti sossuille ja materialisteille tuttu aihe, minunkin piti tutkia asiaa:

Sana porvari tulee vanhan ranskan sanasta burgeis, kaupunkilainen (nykyranskan bourgeois), ja ennen se tarkoitti kaupungissa asuvaa ammatinharjoittajaa, yleensä myös henkisen työn tekijöitä (pois lukien papisto ja aateli).

Detta resulterar i ett antingen - eller för den reviderade historiska materialismen. Antingen är klasskampen även i krigstider den allsmäktiga lagen för proletariatets existens, och då är det ett brott mot proletariatets livsintressen att i krigstider i stället låta partiinstanserna proklamera harmoni mellan klasserna. Eller också är klasskampen även under fredliga förhållanden ett brott mot "nationella intressen" och mot "fäderneslandets säkerhet". Antingen klasskampen eller harmonin mellan klasserna är samhällslivets fundamentala faktor, i krigstid såväl som i fredstid. I praktiken blir alternativet ändå tydligare: Antingen bekänner socialdemokratin inför den fosterländska bourgeoisin pater peccavi (Fader, jag har syndat), vilket f.d. unga gåpåare, numera gamla bönesystrar i vårt parti redan ångerfullt föreslagit, och då måste partiet också revidera hela sin fredstaktik och sina principer för att kunna anpassa sig till sin nuvarande socialimperialistiska position. Eller också bekänner socialdemokratin sitt pater peccavi inför det internationella proletariatet, och då måste partiet anpassa sitt förhållningssätt i krigstider till sina fredsprinciper. Och det som gäller för den tyska arbetarrörelsen, gäller givetvis också för den franska.

http://www.marxists.org/svenska/luxemburg/1915/02.htm

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Fader vår, jag har syndat!

Isä jakoi meidän puheessaan oikeisiin ihmisiin, porvareihin, ja pahoihin ihmisiin, poroihin.

Milloin voisin olla poroporvari?

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

"sossuille ja materialisteille"

Sossu ei ole possu. Sossu voi syvältä ja korkealta tuntea Urantiaa, samoin sennimistä kirjaa, teosofiaa, antroposofiaa, kristosofiaa, spiritualismia, nekrologiaa, Danten enkelioppia a la Lassi Nummi, infernon lisäksi myös paradisoa ja pugatoriota, K:n kaupunkia myös postmodernistisesti, tonttua, merenneitoa, tähtitarhaa henkistyneenä, henkimaailmaa hessuineen, Ralf Gothónin ja Ilpo Mansneruksen musiikkia, ja yleensä ihmis- ja enkeliruotoa ja -ruhoa henkiolemuksineen ja tsakroineen ynnä merellisine ympäristöineen ja universumeineen kaikkineen. Pois meistä ei ole se.

Lauri Korhonen

Jokainen tuntuu kuulleen presidentin puheessa juuri ne asiat mitä itselle sopii.

Mitä anteeksi antamiseen tulee uskoisin että Halonen tuskin on antanut anteeksi vieläkään. Uskoisin että aika moni ei hällekään ei sen puoleen.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Ei minulle ollenkaan sovi ikäsyrjintä eikä ikääntymisen näkeminen ongelmana. Ikävä kyllä jouduin kuulemaan puheesta tämänkin puolen.

Lauri Korhonen

"Jokainen tuntuu kuulleen presidentin puheessa juuri ne asiat mitä itselle sopii."

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Onneksi Niinistö hyväksyy työn tavoittelun. Sen että esim. yliopistossa kadehtijat kalvavat uutterinta ja parhainta kollegaansa, puhuvat hänestä toisilleen joka päivä valhetellen kaikkinaista pahaa, muuttavat viran aluetta sellaiseksi että se palvelee heitä, ei Suomen kulttuuria, ja ikä- ja sukupuolisyrjintää harjoittaen heittävät helvettiin juuri sen työntekijän, jolle korkeimmatkin esimiehet ovat vuosikymmeniä luvanneet hommien aina jatkuvan, koska hän on parhaita koko talossa.

Kauheaa, kauheaa! Huomaan, että edes tässä suhteessa en voi koskaan täyttää Niinistön ehtoja. Sillä sellaiseen minusta ei ikinä ole.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Herra antaa anteeksi syntisi.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Herrahan sen juuri synniksi sanoikin. Paatunut vanhenija ei voi anteeksi saada.

Käyttäjän RitvaKorhonen kuva
Ritva Korhonen

Vaikka olisin jossain muussa kuin SDPn puolueessa, en kykenisi loihtimaan työpaikkoja. Ilmaistyötä teettävät ja tekevät vain syventävät työttömyyttä. Jokainen ilmaistyötunti on jonkun yrityksen työläisen palkkauksesta pois.

Kun työpajalla teetetään muutto-projekti miltei puoleen hintaan ja duunareita on enemmän, niin sekin keikka on joltain oikeaa palkkaa maksavalta yrittäjältä pois.

Kun kuntouttavassa työtoiminnassa oleva hiekottaa kaupungin katuja, tarkoittaa se yhden oikeata palkkaa vaativan irtisanomista.

Entä ylimitoitettu koululuokka? Jos kahdesta jakaisi kolmeen, saadaan yksi työpaikka lisää, joten jokainen vanhempi, joka suostuu laittamaan lapsensa yli 25 oppilaan luokkaan, on vastuussa yhden opettajan työpaikasta.

Ei ole demarien syy jos on työttömyyttä.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Herra varjelkoon meidät vastuuttomuudesta, sillä siitäkin meitä syytettiin.

Vain työttömät ovat vastuullisia toemperrää. Työttömien varassa työllisten hyvinvointi seisoo. Miksi isä Niinistö ei kiittänyt työttömiä?

Käyttäjän paulisumanen kuva
Pauli Sumanen

Ritva, syyllistit juuri äitini, joka laittoi minut ja veljeni kouluun, jossa oli 45 oppilasta luokassa. Itse asiassa tuplasyyllistit, sillä minä jouduin iltavuoroon, jota sinä tuskin hyväksyisit. Me kyllä annamme hänelle anteeksi, tästä kaameasta teosta huolimatta hän kasvatti meistä neljäksi kymmeneksi vuodeksi työelämään sopeutuneita kansalaisia, jotka maksoivat veronsa säntillisesti ja niin jakopuolueet saivat osansa.

"Ei ole demarien syy jos on työttömyyttä." Meillä kuitenkin taitaa olla demari työministerinä ja valtiovarainministerinä, vai kuinka on? Toisen pitäisi järjestää työpaikkoja ja toisen rahoitus niihin. Mistä mättää?

Lainaan loppuun Aamupostissa olleesta Pauli Nousiaisen mielipiteestä pikku kappaleen: "Kuitenkin näin SDP:n aatteen kannattajana täytyy sanoa, että kaiken hyvinvoinnin perustana on yksityiset yritykset ja niiden luomat konkreettiset työpaikat". Itse olen puolueeton, mutta jos demariaate on todella tällaista, voisin jopa harkita puolueeseen liittymistä.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Aion tänä vuonna vastailla entistä vähemmän valheisiin ja mustaamisiin, joita tehtaillaan SDPstä ja minusta. Niitä on paljon ja jokainen niistä poikii 10 uutta valhetta ja mustausta. Olen käyttänyt elämästäni nyt niin monta vuotta haaskuun vastaillessani sellaiseen, että eiköhän se ala riittää. Jokainen saa ihan rauhassa keksiä ja levittää SDPstä pötyä ja kiehua valheen likaliemessä. Tästä lähtien harkitsen, miten - USn blogiohjetta noudattaen eli valheen levitystä osaltani estäen - pidän huolta siitä, että se tapahtuu jossakin muualla kuin tässä blogissa.

Siksi vain lyhyesti. Näistä asioista olen kirjoittanut lukemattomia kertoja ennenkin.

Väite SDPn yrityksiä väheksyvästä linjasta on skeidaa, skeidaa ja skeidaa. SDPn ohjelma yritysten tilanteen kohentamiseksi on yksityiskohtainen. Se keskittyy erityisesti sellaiseen, mikä on muilta unohtunut, kuten esim. pienyritysten hankaluudet sekä yrittäjien sosiaali- ja työttömyysturva.

Ihalaisen ja Filatovin käynnistämä nuoriso- ja pa-työttömyyden vähentämisen/poistamisen kampanja alkaa vuoden alussa. Työpaikkoja etsitään yrityksistä, ja yhteiskunta tukee niitä valtavilla summilla. On kuitenkin kiinni kunnista ja yrityksistä, miten tämä toteutuu.

Käyttäjän paulisumanen kuva
Pauli Sumanen

Katriina, sinusta ja mielipiteistäsi en ole puhunut halaistua sanaa. Enkä halua ottaa kantaa, onko demari-Ritva vai demari-Pauli se oikeampi demari. Demarit ratkaiskoot sen ongelman ihan itse.

Vastasin Ritvalle, joka kertoi kolme esimerkkiä työttömyyden synnystä. 1. Työpaja. 2. Kaupunki. 3. Kunnan opettaja.

Esimerkeissä kerrottiin, että julkiselle sektorille pitää saada lisää työpaikkoja. Yksityisestä sektorista ei puhuttu. Demari Pauli Nousiainen puhui taas yksityisestä sektorista. Kyllä demarien pitää kyetä itse päättämään työllistämislinjansa, jotta vetoa puolueeseen pääsee syntymään. Tuollainen puolustelu: "Loppu onkin kuntien kontolla" ei pitkään päde, jos työpaikkoja ei ihan oikeasti ala kestävällä julkisen sektorin taloudenpidolla syntymään.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes Vastaus kommenttiin #36

Kyseisissä vuoden alussa käynnistyneissä järjestelyissä kunnat ovat todellakin avainasemassa, ja yritykset, joilta ne edellyttävät työpaikkoja.

En ole väittänyt sinun puhuvan minusta ja mielipiteistäni.

Jankkaaminen näistä blogiaiheeseen kuulumattomista asioista loppuu blogissani tähän.

Käyttäjän RitvaKorhonen kuva
Ritva Korhonen

Mikäli olet jo 40vuotta ollut työelämässä, olet elänyt lapsuutesi siihen aikaan kun opettaja sai pitää lapsille oikeaa kuria,eikä koulutus ollut nykyisen vaativaa. Silloin 45 lasta luokassa on ollut ihan säädyllinen määrä. Eikä opettajia ole ollut tarpeeksi.

Olet ilmeisesti koulun jälkeen elänyt sitä aikaa, jolloin ei kysytty kuinka varakas olet tai kuinka moneen ammattiin olet kouluttautunut. Kuulemani mukaan silloin on menty läheiseen yritykseen ja sanottu että on vailla työtä ja kerrottu mitä kykenee tekemään. Johtaja on sitten miettinyt olisiko työnhakijalle mahdollista sopeutua kyseiseen firmaan tai olisiko mahdollista työllistää laajentamalla toimenkuvaa.

Työn hakeminen on ollut paljon helpompaa. Kuinka määrittelet työelämään sopeutuvan kansalaisen? Voisiko olla mahdollista että nykykriteereillä et ehkä olisikaan työelämään sopeutuva, jos nyt hakisit työtä sillä oppimäärällä joka sinulla oli kun lopetit koulusi?

Olen ollut ajamassa pienyrittäjän etua sillä verukkeella, että juuri ne kykenevät työllistämään muuallakin kuin suurissa kaupungeissa, mahdollistaen syrjäseuduilla asumisen. Olen orjatyötä vastaan, koska se vääristää kilpailua ja vie potentiaalisia työpaikkoja pienyrityksiltä. Sisällytän pienet ja keskikokoiset maatilat pienyrityksiin.

Työllistämiskustannukset tulee suhteuttaa duunarin tuottamaan voittoon yritykselle, näin saataisi suuryritysten osakkaiden jättivoitot tuomaan lisää työpaikkoja, pienyritykset palkkaamaan useampia, koska mahdolliset työeläkkeet ja vakuutukset pienenisivät huomattavasti. Lisääntyvillä veroeuroilla ja säästetyillä sosiaalituilla pystyttäisi korvaamaan vähenevät työnantajille kuuluvat maksut.

Syyllistä mua siitä että olen Demari, en kommunisti tai porvari... Vaan luovin siinä välissä ja olen siitä ylpeä.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Kauheaa on kalvava synnintunto. Koskaan ennen en ole tajunnut, miten hirveä ongelma me vanhenevat oleskelijat olemme.

En yleensä pyydä anteeksi enkä odota sitä toisiltakaan, sillä ne ovat vain tavan vaatimia sanoja.

Nyt huutoni kumpuaa ahneen, itsekkään ja vanhenevan sydämeni juurista asti:

anteeksi että olen olemassa!

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Taakkaani keventäisi sananselitys. Niinistön silmät muljahtelivat kuin ukulin silmät, ja syytöksillään raivasi hän hirvittävän syyllisyyden sydämeni maaperään.

Missä kohdin olen tehnyt ja teen väärin?
Miten voisin tehdä toisin?

Lasse Laaksonen

Tule pois sieltä sosialidemokratiasta, jonka johto on nykypolitiikan tärkein takuumies. Tai sitten vaadi demareita muuttumaan.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Hirveää, syyttikö hän demareitakin? Ai niin, saihan siinä AY-liikekin osansa.

Tämä on kuin ooppera, jossa syyllisyys ja synnintunto kasvavat kasvamistaan. Kumpa olisi tämä Lapualaisooppera.

Käyttäjän StefanTallqvist kuva
Stefan H. Tallqvist

Pater noster rukous kymmenen kertaa, ja sitten asia on hoidettu?

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Olivat hänen silmänsä kuin ukulin silmät hänen julistaessaan helvetin kauheutta (työttömille) ja taivaan ihanuutta (kunnon ihmisille)

http://www.digipaper.fi/klassikot/145/index.php?pg...

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Jo alakoulusta muistan syyllisyydentunnon. Aina kun opettaja kuulusteli meitä - jonkun tehtyä pahaa - olin varma, että hän syytti juuri minua. Tiesin olevani syyllisen näköinen, vaikka olin viaton. Pelkäsin, että hän epäili juuri minua.

Nyt tämä syyllisyys on ihan oikeaa: maan isä sen herätti.

Lee Sin

mie kyl oon oleskellut oikein ollan takaa , töihinkin ajatellin mennä takaisin vasta kesäkuussa , mutta herra presidentin pelottavan puheen jälkeen , lähden töihin nytte tippa housussa .

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Vihdoin olen keksinyt, miten me suomalaiset voimme puolustautua: moni meistä sentään arvostaa työntekoa - työttömiä ei yksikään.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Älä jaksa pillittää. Työttömiä kyllä arvostetaan, harvempi työtön kuitenkaan haluaa olla työtön jos on työtä tarjolla. Se turhautuneisuus joka nousee kun olisi annettavaa muttei paikkaa jossa taitojaan käyttää on monelle se suurin stressin aihe heti taloudellisten ongelmien jälkeen.

Käyttäjän StefanTallqvist kuva
Stefan H. Tallqvist

Paternosterhissi, ”herrahissi”, on hissi, joka muodostuu avointen osastojen ketjusta, joka kulkee pysähtymättä silmukkana talon sisällä ylös ja alas. Suomen tunnetuin paternosterhissi on käytössä Eduskuntatalossa.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Paternosterhissi

Veijo Lundberg

Ossi Mäntylahti ei otsikoinut kirjoitustaan seuraavasti:
"Presidentin puhe 2013: Jumalan siunausta".

Hän otsikoi kirjoituksensa seuraavasti:
"Jumalan siunausta: Presidentin puhe 2013".

Ossi Mäntylahden otsikon mukaan Niinistö on Jumala.

Käyttäjän StefanTallqvist kuva
Stefan H. Tallqvist

Medborgare,
Jag vill önska er alla ett gott nytt år och Guds välsignelse!

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Niinistön on vaikea ellei mahdoton antaa anteeksi niille, joita hän on syyttä ruoskinut. Moni muukin on kyvytön antamaan anteeksi syyttömille uhreilleen.

Niinistö on hyvinvoivien presidentti. Kannattaa seurata, mitkä lehdet ja puolueet + ketkä vaikuttajat myöntävät tämän.

Arvopresidentti hän on, mutta hänen arvojaan ovat eriarvoisuus, heikoimpien ja sorretuimpien lyöminen ja syyttömien rankaisu. Puheellaan hän antaa luvan kauan jatkuneeseen työttömien leimaamiseen ja lyömiseen.

http://www.kansanuutiset.fi/mielipiteet/paakirjoit...

Pekka Iiskonmaki

Yli 80% ei äänestänyt demareita. Puolue on kadottanut johtoajatuksensa.

Toimituksen poiminnat