Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Riitta Mäkinen, 0,75 € / ääni - miten sinun ehdokkaallasi?

Jyväskylän ja Keski-Suomen äänikuningatar Riitta Mäkinen, SDP,  nousee kaupunginhallituksen johtoon. Hän on 33-vuotias JTYn pj, perusturvalautakunnan loistava pj. Yhteiskunnallisessa toiminnassa en ole huomannut aluetta, jota hän ei hallitsisi. On ollut ylösrakentavaa seurata hänen nousuaan. Sitä ei olisi ilman hänen luontaista demokraattisuuttaan. Riitta kuuntelee jokaista ja on hanakka ottamaan oppia.

Keskisuomalainen vertaili paljon ääniä saaneitten vaalirahoitusta. 33-vuotias Riitta nettosi 1870 ääntä halvalla, 0,75 €:lla/kpl. Kampanjassa hän ei rehvakoinut rahalla mutta ei muutenkaan. Itsekehu on Riitasta kaukana. Ilokseni hän on perehtynyt mm. työllistämiseen ja pitkäaikaistyöttömyyden hoitoon, mikä on välttämätöntä suutyöttömyyden Keski-Suomessa. Riitta on vetänyt nuoria demareihin, ja hän osaa myös mm. perhepolitiikan.

Kuka sai kalliita ääniä? Mauri Pekkarinen (KEP) > Kauko Tuupainen (PS) > Henna Virkkunen (KOK) > Sinuhe Vallinheimo (KOK).

Jyväskylässä Virkkunen ja Vallinheimo ovat parhaita valtuutettuja mitä rahalla saa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Reippaan Riitan kauneus ei ole purkeista, rahapussista eikä kauneushoitolasta. Eräästä toisesta kauniista paikkakunnan poliitikosta hän poikkeaa siinäkin, että hän elää tässä ja nyt, jalat maan pinnalla.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/54291-rahahana-jyv...

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

USssa on kosolti valtuutettuja. Paljonkohan heidän saamansa ääni maksoi, eli mikä oli vaalibudjetin ja äänimäärän suhde itse kullakin?

Jussi Jääskeläinen

Jussi Halla-aho, 0,00 € / ääni. Yhteensä 6034 ääntä. Politiikka ratkaisee.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Raha ei onneksi ratkaise. Toivottavasti hyvä politiikka tuo ääniä. Eikö Halla-aholla tosiaankaan ollut yhtään vaalirahaa?

Jussi Jääskeläinen

Ei ollut. Muutaman tonnin panostuksella olisi varmaan ääniä kertynyt vielä aika lailla enemmän.

Käyttäjän virranvarrelta kuva
Tapio Lampinen

Minun ääneni maksoivat n. 10€/kpl. Ei olisi ollut moiseen varaa.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Eihän näitä summia etukäteen tiedä, vasta tuloksen ja budjetin selvittyä ne voi laskea. Melkein jokainen harrastus maksaa.

Jotakin muutosta nykysysteemiin toivoisi, mutta mistähän muutos löytyisi?

Käyttäjän virranvarrelta kuva
Tapio Lampinen

Olen ollut mukana puoluepolitiikassa vuodesta 1987. Se on ollut kallis harrastus, ajan käytöstä puhumattakaan. Monesta olen sen vuoksi jäänyt elämässä paitsi. Toivoa vain sopii, että toiminnastani olisi ollut hyötyä joillekin muille, etteivät panostukseni olisi olleet turhia.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Tuskin kannattaa katua osallisuuttaan. Onhan siinä moni samalla jäänyt pois huonommista harrastuksista. "Tuhat kertaa tuhat vuotta mitään ei voi tehdä suotta", tiesi Lauri Viita.

Kun muurahaiskekoa rakennetaan, eikö jokaisen työ ole yhtä arvokas?

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Kokoomuksen Henna Virkkunen sai kampanjaansa ison tuen kaksikielisen Suomen puolesta toimivalta

Stiftelsen för det tvåspråkiga Finland -säätiöltä.

Mitä tekoa sillä on Jyväskylän ja sen kuntapolitiikan kanssa?

Ei tuen anto ja saanti toki anna sijaa moitteelle, minusta ainakaan.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Tärkein rahallinen tuki ei näy vaalibudjetissa. Se on keskusta-oikeistolaisen median kaikille porvaripuolueille ja niiden poliitikoille päivittäin auliisti suoma palsta-, uutis- ja ohjelmatila. Tilaajat ja veronmaksajat kustantavat sen mukisematta ja huomaamatta.

Käyttäjän virranvarrelta kuva
Tapio Lampinen

Huvittavaa oli itsenäisyyspäivän jälken ilmestyneet lehtijutut siitä, kuka oli illan kuningatar ja kenellä oli kaunein puku. Näille listoille kyllä pääsee jos on kokoomuksen ehdokas. Vasemmistolaisia ei niillä mainita Minusta kaunein puku ei ollut mukana. Joku sanoi että sen kantaja oli Allianssin puheenjohtaja. Taidettiin laskea vasemmistoon kun ei kelvanut listoille.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset