Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

"Ristiinnaulitse!" - "Jumalan siunausta!"

Ikärasisti, samoin työttömiä leimaava on ristiinnaulitsija, ja hänen siunaavakin puheensa antaa mallin huudolle: "Ristiinnaulitse!"

Voit vaihtaa sanan juutalainen sanan työtön tilalle:

  • Kaikkialla, missä työttömät mainittiin, heitä solvattiin ja mustattiin. Työttömät huudettiin syypäiksi maan huonoon talouteen ja tehottomuuteen. Työttömissä ei nähty ihmistä siinä mielessä kuin toisissa. Työttömät yrittivät kirjoittaa, kirjoittaa ja kirjoittaa; he pitivät seminaareja ja laativat julkilausumia. Niitä ei kuunneltu eikä luettu, vaan heidän silmilleen syljettiin. 
  • Työttömät valittiin työpaikoillaan uhreiksi. Heidän piti jättää paikkansa toisille, olivatpa he miten erinomaisia työntekijöitä hyvänsä.
  • Työttömät eristettiin oikeista ihmisistä gettoihin, ja valmisteltiin heidän siirtämistään orjatöihin. Portilla kuitenkin tarkastettiin heidän työkykyisyytensä. 
  • Työttömyys oli tuomio köyhyyteen, erillisyyteen ja ennenaikaiseen kuolemaan.
  • Työttömistä tehtiin syntipukki kaikkeen pahaan, ja heissä nähtiin kaikki mahdolliset viat. Huutajat vaiensivat näin omantuntonsa. Siihen antoi heille luvan maan korkein johtaja leimaamalla työttömät, ja sen jälkeen työttömät leimattiin kaikkialla. 
  • Työttömillä ei tietenkään ollut samoja ihmisoikeuksia kuin oikeilla ihmisillä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

EUssa on nyt 19 miljoonaa työtöntä.
Nou hätä, kyllä markkinavoimat hoitaa?
Todellisuudessa esim. Suomessa prekariaattiin kuuluu pelkästään Suomessa yli miljoona ihmistä. Siis ihmiset, jotka ovat pätkä- tai vajaatyöllistettyjä, mikro- ja pienyrittäjät, tai muut sellaiset ryhmät, joiden on mahdotonta arvioida elämäänsa paria kuukautta pitemmälle. Myös opisklelijat kuuluvat tähän ryhmään ja nykyään myös aika suuri osa korkeakoulututkinnon suorittaneista.

Vaikea arvioida kuinka paljon näitä ihmisiä on koko EUssa, mutta varmaa on, että kun talous romahtaa, näihin liittyy taas muutama kymmenen miljoonaa. Ja voin vakuuttaa, ettemme varmasti ole syyllisiä. Tai laiskoja, tai mitä muuta tahansa.
Olemme ihmisiä. Miettikää sitä.

Henry

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Jos mamuja tai jotain muuta ryhmää kohdeltaisiin kuten työttömiä, mitähän siitä seuraisi.

Jukka Palo

Ehdotan, että kaikille 19 000 000:lle myönnetään Venäjän federaation passi ja laitetaan Euroopan unionin komission varoilla venäjän kieltä opiskelemaan jo lähtömaassaan ennen vapaalle kokoomuslaiselle Venäjälle saapumistaan.

Venäjällä ja Ukrainassa väkiluku on laskeva, koska siellä ei ole varaa turhaan perhepolitiikkaan.

Siksi EU:sta pitäisi siirtää liikaväestö vaikkapa 800 000 kiinalaisen seuraksi uudisasuttamaan Siperiaa.

Käyttäjän mirjaleenaisoaho kuva
Mirjaleena Isoaho

Osuvaa retoriikkaa. Rasismi sinänsä on niin suhteellista. Ehdottomat rasismin kieltäjät voivat olla suuria rasisteja.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Ei tämä ole retoriikkaa. Luontais/vaihtoehtolääketiedettä edustava lääkäri vertasi jo vuosia sitten työttömien saamaa kohtelua juutalaisten natsi-Saksassa saamaan - ja oli oikeassa.

Jukka Palo

On totta, että sosialidemokraateista nimenomaan kansallissosialistit eivät suvainneet työnarvoa korostaessaan laiskottelua. Lappiinkin on rakennettu tietä ahkeruuden vuoksi.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Organisation_Todt

Jukka Palo

Juhana Vartiainen (sd.) miltei 8 000 euron palkasta tietää, että työttömät ovat vain laiskoja, joille pitää antaa lumilapiot, jotta edes kokoomuslaisten kulkuväylät olisivat auki.

Ehkä näemme sivistynyttä ja oppinutta lumenluontia. Lumenluonti kun on uraa luovaa työtä.

http://yle.fi/uutiset/kokoomuspoliitikko_lakkautta...

Ehkä Jyväskylän keskustalainen ja Tampereen punainenkin yliopisto joutaa lakkauttaa säästöpäätöksenä. Ennen sanottiin, että kansakouluja ei kannata perustaa, koska jos kaikista tehdään kansakoulussa herroja, ei kukaan enää tee (tuottavaa) työtä.

Maanviljelijä syö palkannauttijasosialidemokraatin pöydästä ja työtön tai muu joutilas valtionvelaksi koko pöydän!

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Työttömyys on aivanko joku järjestetty tapa kyykyttää ihmisiä. En voi käsittää, miten joku ammattiyhistysliike ei kerta kaikkiaan nouse puolustaan työtä ja työttömiä, Miten meillä on varaa pilata ihmisten elämää ja olla antamatta heille työtä. Moni työtön väsähtää hiljaseksi kärsijäksi jo ihan sen järjestelmän takia ja sen pyörteissä ja jos on vielä ikää, niin toivottomuus lissääntyy. Voimia ja tsemppiä joka työttömälle.

Maanviljelijöistä tuossa ylempänä näköhjään, siis se tukisysteemit on ihan järkyttäviä. Likasta pelia ja pilasivat viljelijöitten koko homman.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Pieni provo-yksinkertaistus ja laskennallinen esimerkki:

AY-liikkeen eräs vanha, sille ominainen arvo on siinä, että se puolustaa jäseniensä ns. saavutettuja etuja. Käytännössä tämä näkyy siten, että AY-liike puolustaa esim. 20 ihmisen oikeutta 3000€:n kuukausipalkkaan paljon hanakammin kuin 24 ihmisen oikeutta 2.500€:n kuukausipalkkaan. Edellinen kun on saavutettu etu, mutta jälkimmäinen taas huomioi myös ihmisyksilön työyhteisössä.

Molemmissa tapauksissa palkkasumman suuruus on sama (60.000€/kk), mutta jälkimmäisessä 4 ihmistä enemmän voisi kokea arvollista eloa oman työnsä kautta joutumatta syrjäytetyksi MOL-syövereihin.
Näin sen kokee työtön, jonka kokemuksen arvoa ei haluta myöntää.

Koska työttömyys ei ole saavutettu etu, työtön saa mennä - voidaan unohtaa - ensin ulos työyhteisöstään ja sitten vähitellen köyhyyteen. Sitä varten sitten tehdään ns. julkisia kyykyttäviä järjestelmiä mittaamattoman paljon...

Käyttäjän ingmarforne kuva
Ingmar Forne

Erinomainen kirjoitus, Katriina!!

Käyttäjän RitvaKorhonen kuva
Ritva Korhonen

Musta tuntuu että kuka tahansa työtön lähtisi vaikka niihin lapiohommiin jos niistä maksettaisi kymppi tunnissa. Miksei sellaista osa-aikaista työtä järjestetä?

KELA maksaa helposti 500€/kk siitä ettei olla työssä, muttei ota osa-aikaiseen palkkatyöhön sillä hinnalla. Sitten valitetaan ettei ole tarpeeksi henkilökuntaa ja esimerkiksi sairaspäivärahahakemuksen käsittely kestää kuukausia.

Toimituksen poiminnat