Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Jos lasta kohdeltaisiin kuin vanhusta...

Vanhus pääsee muutaman kerran vuodessa suihkuun eikä saa kylliksi ruokaa. Jos nousee prosessi, tuloksen saa vuodessa, kiireisimmillään puolessa. Miksi? Jos lasta kohdellaan näin, huostaanotto käy hetkessä. Eikö vanhuksella ole mitään arvoa?

-

Maria Guzenina-Richardson taisteli Suomeen  vanhuspalvelulain. Eipä MTV sanonut enää tänään vaatimusta lakiin kirjatusta hoitajamäärästä populismiksi ohjelmassa 45 minuuttia, jossa ministeri vakuutti sanoillaan ja olemuksellaan.

-

On ala, jolla olemme huippuosaajia: Suomi tunnetaan ikärasismista, joka on meillä muiden maiden tilanteeseen verraten poikkeuksellista.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Totta. Suomessa vanhuksia kohdellaan todella huonosti. Jos vankeja kohdeltaisiin näin, olisi heti kaiken maailman amnestyt heti kimpussa ja niille, jotka kohtelisivat eläimiä tällä tavoin, vaaditaisiin internetin keskustelupalstoilla välitöntä hirttotuomiotta. Mutta vanhuksia näemmä saa kohdella miten haluaa, vaikka juuri heitä meidän on kiittäminen siitä, että Suomi on kyennyt nousemaan jaloilleen sotien jälkeen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset