Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Työttömät, oikeitten ihmisten sylkykuppi

Työttömyyspolitiikka on fasistista.

- Ei työttömien tarvitse puolustautua, eivät he ole tehneet pahaa kenellekään. Päättäjiä ja tavan suomalaista täytyy puolustella: he ovat tehneet pahaa työttömille. Ja päättäjät eivät tätä huomaa, eikä kukaan muukaan.

- Työttömät ovat ainoa ryhmä, jonka tulot ovat vuodessa pudonneet 15,3 %. On päivänselvää, miksi kukaan ei halua puhua SIITÄ.

- Getoissa ja keskitysleireissä oli juutalaisten huippujen palkaton orkesteri viihdyttämässä ja estämässä epätoivoa. Niinkö tänäänkin?

- Ennen keskitysleirejä juutalaiset kirjoittivat ja pitivät seminaareja loputtomasti. Niinkö on tänäänkin, ja mitä se auttoi silloin, entä tänään?

- Getoissa ja keskitysleireissä oli Saksan huippuprofessoreja ”koulutustaan vastaamattomassa” orjatyössä. Siitä hyötyi monikin. Miten on tänään?

- Eikö kukaan ole tullut kysyneeksi, miksi Suomessa pidetään kortistossa verrattomasti koulutetumpia ja osaavampia ihmisiä kuin on työpaikoilla. Miksi Suomi on koulutusyhteiskunta, kun sillä on varaa kohdella koulutettujaan näin? Tähän on ihan turha vetää tilastoja koulutuksen kannattavuudesta.

- Miksi työttömät ovat ainoa ryhmä, joka ei saa päättää omista asioistaan ja jota ei kuulla sitä koskevista asioista? Tähän on ihan turha sanoa, että työttömien yhdistys on mukana siinä ja siinä.

- Miten päättäjät voivat kunnioittaa itseään, kun he pönkittävät eriarvoisuuden kasvua? Päättäjät ja tavan kansalaiset ne Saksassakin holokaustin mahdollistivat.

Olisikohan syytä arvostaa toista ihmistä sen nojalla, miten hän suhtautuu sorrettuun, sorretuimpaan, työttömään? Ei ihmisen arvo lisäänny siitä, että hän nuolee ylöspäin ja potkii alaspäin.

  • Onko politiikka sanoja vai tekoja? Tässä tapauksessa – natsi-Saksassa ja vuoden 2013 Suomessa – se on kumpaakin: leimaamista, elintason heikennystä, ihmisarvon riistoa ja tappamista. Työtön kuolee ennenaikaisesti, ja se on päättäjien ja tavan suomalaisten syytä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Oikea ihminen sanoi tänäänkin, että päättäjät ansaitsevat kaiken tuen.

- Hirmutekoihinsako?

Käyttäjän mattiuuk kuva
Matti Uusi-Kokko

Voi olla, että työttömien tulot ovat pudonneet, mutta nyt ollaan lamassa. Jos valtio antaa tuille jollekin elintason, niin siitä ei pitäisi itkeä. Jokainen, joka ei ansaitse itse omaa elintasoaan ja elää tuilla pitäisi olla kiitollinen. Suomi kuitenkin on maa, jossa moinen on pitkälti oma valinta.

Vielä kun saataisiin tuet niin alas, ettei niillä kannattaisi jäädä laakereilleen ja tuloverotus sellaiseksi, että matalapalkkatöitäkin kannattaisi oikeasti ottaa vastaan.

Jos valtio ei pysty työllistämään kaikkia professoreita heidän koulutusta vastaamiin virkoihinsa, ei se ole valtion syy. Niinkuin ei ole sekään, että tulevaisuudessa taideaineiden opiskelijat tulevat valmistumaan yhä enemmän kortistoon. Moni hakeutuu sen takia sille alalle "kun se on kivaa".

Martti Kauppila

Työttömyys ei todellakaan ole pääsääntöisesti oma valinta. Jos saat kenkää esim. "säästösyistä", on hyvin vaikea löytää sitä uutta työpaikkaa, olet miten korkeasti koulutettu tahansa. Jokaiseen avoimeen työpaikkaan on monia kymmeniä hakijoita, ellei sata, ja hyvällä tuurilla saatat päästä työhaastatteluun asti, yleensä et. Tämä on erään tuttavani taholta koettu.

Työttömien tuet ovat jääneet pahasti jälkeen ansiokehityksestä, jos ei saa enää ansiosidonnaista, niin toimeentuleminen on kovilla. On hyvin helppo sellaisten puhua, ketkä ovat turvallisesti töissä, että miksei työtön mene töihin.

Käyttäjän ToniSaari kuva
Toni Saari Vastaus kommenttiin #7

Äläs nyt, kyllähän niitä töitä aina löytyy. Palkansaantia sen sijaan...

Käyttäjän mattiuuk kuva
Matti Uusi-Kokko Vastaus kommenttiin #7

Mutta kuka käskee alistumaan siihen, että pakko saada niitä oman alan hommia. Joidenkin on vain hyväksyttävä joku toinen homma ja mahdollisesti myös alhaisempi tulotaso.

Matias Härkönen

Työttömyyden pitäisi olla väliaikaista ja työttömyystuen on tarkoitus auttaa selviämään tuon ajan. Ei kenenkään tulisi olla ja elellä työttömyystuilla pitkiä aikoja. Jokaiselle joka haluaa, löytyy ihan varmasti töitä jossain vaiheessa. Se vaatii asennetta, nöyryyttä ja taistelua. Haluaisin nähdä sen työttömän, joka herää aamu kahdeksalta ja tekee neljään saakka "töitä" löytääkseen töitä. Harvassa taitavat olla? Sen sijaan käydään kerran viikossa jossain mollin sivuilla ja valitetaan kun hommia ei oo ja paskaduunit ei kelpaa.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Olet siinä määrin oikeassa, että Ausvitchit ja Buchenwaldit ovat palaamassa, jahka eurounionistien päämäärä saavutetaan. Suomikin on jo allekirjoittanut eduskunnan enemmistön voimalla, että EVM tulee olemaan se valta ja voima Eurostoliitossa, joka tulee uunittamaan toisinajattelijoita ja rosvoo kaikkien euromaiden rahat.

Siksi heille on annettu vastuuvapaus( edelliset olivat Nurnbergin sotarikostuomionistuimessa), joka tarkoittaa käytännössä todella sitä, että vaikka määräisivät Suomen valtion maksamaan kahden viikon sisällä vaikkapa 80 miljardia euroa EVM.lle, ei me pystytä kieltäytymään, joudumme maksamaan ja jos kieltäydymme vieläpä sanktioiden kera.l

Hallitus teki tällaisen sopimuksen kesällä, toki harva kai siitä tietää, että Suomi on sitoutunut totaaliseksi velkaorjavaltioksi, jolta voidaan kupata vaikka kaikki sen varat, eikä meillä ole nokan koputtamista.

Tämmöisen EVM_sopparin on hallituksemme siis tehnyt. En omista minkäänlaista asetta, nyt toivoisin, että jonkinlainen torrakko olisi.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Hieman kärjekkäänäkin blogi sisältää ison asian.

Jos työtön taistelee siten, että hän jatkaa työttömänäkin sen tekemistä, mitä hän osaa - tosin palkatta - häneltä sekin voidaan kieltää tai tehdä äärimmäisen hankalaksi, vaikka hän niinkin voi hyödyttää yhteiskuntaa edelleen (ja vaikkei se omassa kukkarossa näykään).
Niin yrittää toimia miljoonalla koulutettu työtön - esim. huippututkija. Tämä liittyy Kajanneksen lauseeseen:

"Eikö kukaan ole tullut kysyneeksi, miksi Suomessa pidetään kortistossa verrattomasti koulutetumpia ja osaavampia ihmisiä kuin on työpaikoilla. Miksi Suomi on koulutusyhteiskunta, kun sillä on varaa kohdella koulutettujaan näin?"

Kortistossa olevia ihmisiä kutsutaan esitelmöimään kv. tieteellisiin kongresseihin, joihin heillä ei enää ole varaa osallistua, samalla, kun poliittiset päättäjät lähtevät isolla joukolla tutustumaan siihen, miten raitiovaunut liikennöivät esim. Bergenissä;-)

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Antiikin Kreikassa vapaat miehet eivät tehneet töitä.
Se kuului orjille.

Suomessa saattaa toimettomuus olla suurempi ongelma kuin työttömyys. Monen on vaikea kesiä tekemistä kun kukaan ei ole sanomassa mitä pitäisi tehdä.

Allekirjoittanutkin on työtön. Yhteiskunta vaan on keksinyt toisen nimikkeen: eläkeläinen.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Ole onnellinen, että olet eläkkeelle päässyt. Pakko olla kateellinen. Me muut tuskin edes eläkkeelle päästään, koska Katainen hävittää maan rahat (myös eläkevarat) muiden maiden bankstereille.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Enpä usko että kaikkia rahoja hävitetään. Suomi on yksi maailman rikkaimmista maista. Jos ei muuta niin metsää
on ja se kasvaa 24/7/365, on muutakin.
Kun on 50-60 vuotta seurannut uutisia, niin aina sieltä tulee jotakin kielteistä.

Katainen on varsinainen Suomen Pelottelupäällikkö. Ei niitä hallitusherroja kovin kirjaimellisesti pidä uskoa. Pelaavat omia pelejään.

anita frisk

En halua olla epäkohtelias, mutta ammatillisesti kirjallisuuden dosentti on ottanut opiskelussaan tietoisen riskin. Kirjallisuuden dosenteille Suomessa ei nyt vaan yksinkertaisesti ole tarpeeksi markkinoita. Toki dosentti ei ole ammatti- vaan yliopistollinen nimike. Joka voidaan ottaa pois.

Nykyään on kovin muodikasta opiskella kulttuuri- ja media-alaa, intohimoa alaan jne, mutta hippunen realismiakin olisi paikallaan. Jos on sitä suurta henkilökohtaista intohimoa, miksi muiden tavallisessa arkisessa duunissa puurtavien ja ehkä epäviihtyvien pitäisi sitä sponssata? Joutuvat verojen muodossa kuitenkin.

Se ei ole getto vaan ghetto. Juutalaisena minua kauhistuttaa vertauksesi Suomen työttömistä Theresienstadtin pakko-orkesteriin. Tai ylipäänsä keskitysleiriläisiin. Häpeällinen kommentti. Jos tietosi ja taitosi eivät tuo Sinulle töitä, vaihda alaa, niinhän muutkin joutuvat tekemään.

Toimituksen poiminnat