Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Kuka vastustaa eriarvoistumista?

Suomi eriarvoistuu Euroopan nopeiten. Työllisyyspolitiikka on työttömien tappopolitiikkaa, ja kaikessa politiikassa tapetaan se paras mitä meillä on rakennettu vuosikymmenestä toiseen: koulu-, yliopisto-, terveydenhoito-, alue- jne. politiikassa.

Kuka meillä vähentää eriarvoisuutta, edes vähän?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Eriarvoistuminen - kuka välittää siitä ja haluaa poistaa sen?

Isäni sai kansalaiskoulun opettajan eläkkeen, joka ei ollut kovin häävi. Häntä hävetti sen suuruus. Hän sanoi, että monen duunarin palkka on pienempi kuin hänen eläkkeensä. Isä oli demari ikänsä kaiken.

Blogiossa on poliitikkoja ja muita ihmisiä. Kuka heistä ajattelee isäni tavalla?

Käyttäjän IlkkaKiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Isännät ja orjat. Eriarvoisuutta voi vastustaa vain omalla arvomaailmalla, jossa antaa kykynsä mukaan oikean arvon jokaiselle. Taaten jokaisen toimeentulon, mutta enemmän osaavalle paremman palkan. Enemmän opiskelleelle paremman työn kuin tavalliselle duunarille. Molempien työ on kuitenkin tarpeellinen. Insinöörin ja siivoojan. Pahinta eriarvoisuutta voi poistaa vain adoptoimalla. Ottamalla suojelukseensa, ja antamalla mahdollisuuden heille, joilla ei mahdollisuutta muuten ole.

anna eino

Ihmettelen, että sosialidemokraatit nöyrästi hyväksyvät valtavat palkkaerot johtavan eliitin ja tavallisen kansan välillä. SDPn suunnalta ei ole vaadittu kohtuullisuutta, eikä tehty aloitteita tuon eriarvoisuuden korjaamiseksi.

Esimerkiksi EUn tehtävissä maksetaan pöyrityttäviä palkkoja. Samoin Suomessa korkeimmissa asemissa oleville sellaisia kuukausipalkkoja ettei tavallinen ihmisen pääse vastaaviin monien vuosien työllä. Presidentin palkkio, Ylen pääjohtajan palkka, VRn tai muiden valtio-omisteisten yhtiöiden johtajien palkat ovat niin hirveät, että minua tavallisena ihmisena oksettaa.

Tarja Halonen ei mielestäni toiminut ryhdikkäästi, kun hän totesi äskettäin haastattelussa, että hän entisenä SAKn palkkapoliittisena toimijana ei lähtisi vaatimaan edes isojen palkkojen alentamista Niinistön tapaan.

SDP kannattaa innokkaasti Suomen EU-jäsenyyttä, vaikka EU-instituutio merkitsee entistä suurempia etuja EU-eliitille, virkamiehille ja suurpankkien johtajille. Verovaroja hukataan valtavaan byrokratiaan.

Samaan aikaan kansalaiset köyhtyvät, kuten nähdään Kreikassa ja Espanjassa ja muuallakin. Köyhtyvien maiden varallisuus karkaa verotuksen ulottumattomiin, veroparatiisien tileille. Jopa maiden päämiehet, kuten Kreikan ja Espanjan poliitikot, ovat siirtäneet omia varojaan pois verottajan kynsistä.

Samaa tapahtuu varmasti Suomessa ja varojen siirto ulos Suomesta lisääntyy, kun taloutemme velkaantuu hurjaa vauhtia ja eteen tulee takaisinmaksun aika.

Ihmettelen suuresti, miten SDP kehtaa olla samoissa pöydissä Merkelin ja Hollanden kanssa, kun nuo maat ja niiden ahneet pankit ovat vastuussa eteläeurooppalaisten ahdingosta. Syyllisiä ei kuitenkaan vaadita vastuuseen, vaan kansa pistetään maksumieheksi, jopa täällä Pohjolan perillä, Kainuuta ja Pohjois-Karjalaa myöten.

Tasa-arvo on utopia, joka ei toteudu koskaan, valitettavasti. Ne, jotka katsovat sen saavuttaneensa, siirtyvät vastustamaan sen toteutumista muiden kohdalla. Se näkyy myös ylimpien demarivaikuttajien asenteissa.

Käyttäjän IlkkaKiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Eriarvoisuus ei poistu koskaan. Sitä vastaan voi vain taistella omalla asenteella ja yhteiskuntaa muuttamalla tarpeen mukaan. Vaan vastavoimat, markkinat, eivät juuri armoa anna. Joka panostaa miljoonan, haluaa voittoa kaksi miljoonaa, mieluummin kuin miljoonan miinusta. Kun puhutaan isoita rahoista, on se aina jostain pois. Yksistään urheilu on usein eriarvoisuuden symboli. Jääkiekossa ei tehdä muuta kuin pelataan kiekolla. Mitään rakentavaa työtä se ei ole. Mutta markkinat pyörittävät sitäkin omaksi hyödykseen. Toki pelaanien työ on, mutta ei todellisuudessa anna muuta kuin viihteen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset