Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Suomi eriarvoistaa OECD-maista nopeimmin

Suomi maksattaa laman köyhimmillä ja moninkertaistaa 90-luvun virheet. Ikäsyrjintä ja muu kansalaisten eriarvoistaminen on meillä OECD:n nopeinta. "600 miljoonan sopeutus tehtiin puuttumatta sosiaaliturvaan", Kusari suitsuttaa. Hävytöntä kyllä niin tehtiin, liki miljoonan köyhän maassa. Maassa, jossa kokeneimmat ja parhaimmat työntekijät heitetään kortistoon syljettäviksi ja nälkää näkemään. Ja jossa työttömyysturva olisi jo 15 vuotta sitten pitänyt nostaa kolmanneksella, jotta sillä eläisi. 

 

Almuyhteiskunnaksi Kai Sadinmaa Suomea nimittää. Jo vain tämä on almuyhteiskunta. Mutta sillä tavalla, että köyhä, syrjitty ja työtön saa armosta tehdä vapaaehtoistyötä, joka hyödyttää rikkaita. Kunnes he keksivät kieltää sen häneltä.

 

Nukkehallitsijat pois, ne joilla on ilmeisiä psyyken, ajattelun, tunne-elämän ja moraalin ongelmia itsensä ja toisten kanssa. Päättäjien sakista pois valehtelijat ja itseään täynnä olevat köyhien hyväksikäyttäjät. Johdossa on vikaa, ei kansassa. Johtoporsaasta pois lain rikkojat ja sen kiertäjät, toistensa puolustajat ja omien maksujensa laiminlyöjät.

 

  • Naamarit katuun, alaston keisari kansan eteen. 
  • Valta niille, jotka ovat sen ansainneet.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Suurempaa vääryyttä on mahdoton keksiä kuin nykyinen: Maailman vauraimpiin kuuluvassa maassa vallitsee totalitarismi ja eriarvoisuutta kasvatetaan huippuvauhtia. Hallitsijat päättävät, paljonko työttömiä tarvitaan toisten hyvinvoinnin takaamiseksi. Sitten he heittävät suuren osan kansalaisista gettoon ellei keskitysleiriin ja sylkevät, haukkuvat ja haukuttavat näitä päivittäin. Siunatuksi lopuksi he hyötyvät työttömistään henkilökohtaisesti ja huolehtivat siitä, että näiden olematon toimeentulo heikkenee vuosi vuodelta. Se kun on niin kannustavaa se.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Tämä on vain suomalainen versio pohjoismaisesta hyvinvointiyhteiskunnasta, josta tulikin joillekuille pahoinvointivankila. Järjestelmän piti pelastaa kaikki - ihmiselle ei jäänyt enää tilaa.

Lisäys:
Tässä on jo mietittävää ihan tavalliselle työssä käyvälle hyvätuloisellekin: mitä he näkevät ja tuumivat, kun työkaveri saa kenkää ja he itse vaativat lisää liksaa?

kati sinenmaa

Niinhän se on. Rikkaat tarvitsevat köyhiä. Lisää köyhiä. Mikään määrä köyhyyttä ei ole rikkaille tarpeeksi. Rikkaat eivät voi asettaa köyhyydelle alarajaa, koska he eivät pysty hallitsemaan omaa täysin mielipuolista ahneuttaan. Rikkaiden ainoa ajatus on vain raha. Ja ainoa keino, jolla he saavat rahaa, on lisätä köyhyyttä ja köyhien määrää.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Suomi on noin 20 vuodessa pantu täysin banaanivaltioksi. Syynä tähän Eu/eurohimmeliin meno.

Meidän täytyy saada oma kotimaa takaisin itsellemme.

Siksi täytyy erota Eu/eurosta. Käykää allekirjoittamassa kansalaisaloitteita.

ulf fallenius

Demarit hallituksessa ja mitä tekee asialle ei yhtään mitään.Vaihda nyt hyvä ihminen puoluetta äläkä valita kun omat puree.

Käyttäjän MathiasLindy kuva
Mathias Lindy

Ja se hyödyttäisi mitä? Että voi toisenlainen puoluekirja taskussa katsella kun sama meno jatkuu? Kyllä se taitaa niin olla, etteivät kirjoittajan mainitsemat epäkohdat kiinnosta konkreettisesti yhtään ketään niissä puolueissa, joista voi eduskuntaan päästä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset