Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Hei lystiä laskuu

Demareilla menee lujaa, mutta vikasuuntaan? Demariaate on rautaa, mutta... Tässä tilanteessa olisi korjattava kurssia. 

Olisikohan avoimesti etsittävä korjattavaa

 • tavoitteista,
 • menettelytavoista ja
 • johtamisesta.

Työ ja oikeudenmukaisuus ovat hyviä sanoja, mutta ne voisivat näkyä politiikassa ihan eri tavalla kuin nyt. 

Mielenkiintoisia kysymyksiä:

 • kuka on työläinen,
 • miksi Suomessa on miljoona köyhää ja kolmannesmiljoona työtöntä,
 • miten SDP vastaa heidän tarpeisiinsa,
 • miksi saa päivittäin kuulla ja lukea demareilta mustaavia ja halventavia kannanottoja työttömistä,
 • miksi vain muutama demaripoliitikko puhuu muusta ikärasismista kuin nuoriin kohdistuvasta,
 • voiko korkeasti koulutettu olla demari maassa, jossa vasemmistolaiset jatkuvasti pilkkaavat, halventavat ja mustaavat koulutettuja ja jossa dosentti on haukkumasana, 
 • onko demariliike kaikkien, vai ainoastaan SAKlaisten palkansaajien, 
 • onko SDP yhteiskunnan myönteisen kehityksen airut vai sen jarru,
 • ovatko SDPn menettelytavat parhaat mahdolliset?  

Vaikkaisin, että kurssia voi korjata. Mutta ei se itsestään korjaannu.

Siispä arvo(je)n alennuksesta arvo(je)n nousuun.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Reijo Tossavainen

Viimeistään seuraavien eduskuntavaalien jälkeen demarit kokoontuvat uudelleen Forssaan.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Forssasta poijat me kotoisin ollaan, me demarit. Siksipä käynnit kotosalla ovat mieluisia.

Aki Mönkkönen

Eikös se Forssan ohjelman toteuttaminen ole enää aktuellia? Suora demokratia ei ole toteutunut, ei kirkon ja valtion erottaminen, vaikkakin uskonnollisia yhdistyksiä ja yhdyskuntia onkin runsaasti, eikä kieltolaki sekään ole voimassa. Näitä reilusti yli satavuotiaita prinsiippejä olisi jo hyvä aika toteuttaa? Voisihan näitä laajentaa internationaalisesti EU:n käsittäväksi periaatteiksi.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Joo nimenomaan on aktuellia! Kurjalisto on saatettava tajuamaan asemansa ja pääsy siitä. Forssan ohjelmassa on ajankohtaista varsinkin köyhälistön olojen kohentaminen ja köyhälistön ”tekeminen henkisesti ja aineellisesti taistelukykyiseksi”.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Ministerivaihdokset ovat merkillinen ratkaisu tilanteessa, mannerheimilainen sellainen. Mannerheimista löytyy kosolti hyviäkin puolia, joista ottaa esimerkkiä, ei vain kehnoja puolia.

Minulla on näkökulmaa pitkältä ajalta. Kokemusta demareista minulla on syntymästäni asti, ja nyt olen lisäksi seurannut demarien julkisia ja ei-julkisia kannanottoja monta vuotta. Tiedän, mitä he ajattelevat. Olisi hyvä, että muutkin tietäisivät sen ja ottaisivat huomioon.

Ei sen puoleen, on minulla syntymästäni asti kokemuksia myös siitä ristitulesta, jossa demarit ovat joka hetki muiden ja varsinkin äärioikeiston taholta. Kun isän suku on demareita ja äidin suku juontuu talonpoikaismarssineista IKL-läisistä suojeluskuntalaisista, olen Uudessa Suomessa kuin kotona.

Käyttäjän ingmarforne kuva
Ingmar Forne

SDP:n puheenjohtajana ollessaan Rafael Paasio sanoi: Sinä päivänä, kun puolue unohtaa köyhät, puolue voidaan lakkauttaa.

Puolue muistaa kyllä köyhät, kun kyseessä on uusia rasitteita, mutta ei juuri muutoin.

Tällä menolla puolue lakkauttaa kyllä itsensä ilman virallista lakkauttamispäätöstäkin. Äänestäjät ovat menossa muualle.

Viimeisiksi jäävät uusliberalistit.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Sosialidemokratia maailmanlaajuisena liikkeenä ei koskaan unohda köyhiä. Toivottavasti puoluekin alkaa muistaa meidät miljoona suomalaista.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Lystiä laskua vasemmisto on leikkinyt aina vuodesta 1966. Silloin vasemmiston kannatus oli 51 %. Tahti on ollut tasainen eli kannatuksesta on huvennut puoli prosenttiyksikköä vuodessa.

Tällaisen laskukaavan mukainen kannatus edellisissä eduskuntavaaleissa olisi ollut 28,5 % (eli 45 vuodessa 22,5 %-yksikön kannatuksen menetys). Todellinen kannatus oli 27,2 % eli kannatus on alkanut huveta nopeammin kuin tasaisen vauhdin taulukko antaa ymmärtää. Uusin gallup osoittaa 25,2 % kannatusta, kun taulukko antaisi luvuksi 27,5 %. Eli syöksykulma on jyrkentynyt - miksi?

Saa nähdä koska tuo kannatuksen lasku oikenee, vai käykö niin, että viimeinen vasemmistolainen ääni annetaan vuonna 2068, kenties aiemminkin!

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Sittenhän olisi kuin Neukuissa, Stasilassa ja Aatulassa: ei harmia demareista

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Niinpä. Ihmetyttää, että jos puolueen puheenjohtaja ottaa turpiinsa jokaikisissä vaaleissa, niin hän saa jatkaa toimessaan. Monessa muussa puolueessa ovea olisi osoitettu jo vuosia sitten.

Käyttäjän ingmarforne kuva
Ingmar Forne

Puoluesihteeri Reijo Paananen väittää että ongelmat johtuvat siitä että ei ole onnistuttu kertomaan puolueen hyvistä töistä. Siis että se on tiedotusongelma.

SOTE-sekoilu, verotussekoilu, kuntarakenne n.s. uudistus. Mitähän ne hyvät työt olisivat.

Niin, eikä ole onnistuttu maksamaan takaisin ne laittomat puhelinmaksut, jotka alettiin aikoinaan periä demariministereiden alaisuudessa. Kun kirjoitin asiasta Jutta Urpilaiselle, hänen eduskunta-avustajansa vastasi (21.6.2010) että asia on siirretty "puolueen toimijoille, jotka toimivat viestintäpolitiikan parissa".

Siis sekin oli jotenkin jonkinlainen tiedotusongelma.

Urpilainen itse ei vastannut mitään. Sen jälkeen on menty vaaleihin teemalla työ ja oikeudenmukaisuus. Kun aikoinaan perustettiin työryhmä pohtimaan mitä se vahva peruskunta on, kuukausia sen jälkeen kun poliitikot olivat alkaneet käyttää termiä, niin SDP:ssä pitää varmaan perustaa viestintätyöryhmä pohtimaan mitä se oikeudenmukaisuus oikeastaan pitää sisällään.

Minusta se ei ole kovin vaikeata. Jos on saanut maksuksi kaksi euroa, 50 centin ostoksesta, maksetaan 1:50 takaisin. Kruununpolitikoille tämä yhtälö tuntuu kuitenkin olevan mahdoton ymmärtää.

On se niin tärkeä poliittinen elin nykyään tuo puolueen viestintäosasto, että. Sen keulakuvanan on nykyään oikea köyhien ystävä. Mies, joka on sitä mieltä että pitää ansaita 10000 kuussa ja olla miljoona pankissa, ja että sekoilu on dynaamista päätöksentekoa. Mies, joka oli viestintäyhtiön johtaja, ja sai potkut siltä paikalta. No, jos on Microsoftin kasvatti, niin kai kelpaa silti mihin tahansa. Onhan meillä E-flop myös.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset