Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Muumiot ja haamutko avuksi SDP:lle?

Demarien nettikeskustelussa on kuin haustausmaalla. Mikael Jungner ja hänen haamukirjoittajansa kisaavat sekavien ja viihteellisten juttujen suollossa. Pääasia, että kiellettyjen aiheitten ja sanojen pääsy julkisuuteen estetään. Niitä ovat köyhyys, nälkä, työttömyys, ikärasismi, eriarvoistaminen...

Samalla kun maksulliset naiset julkovat suolentuotteita, köyhät ja nälkää näkevät kirjoittajat julkaisevat uutterasti omia tekstejään. Muumio- ja haamukirjoittajat eivät ole köyhiä. - Se tasa-arvosta. 

Tänään apuun riensi itse Paavo LipponenTästä näkee, miten hän puolustaa Jutta Urpilaista, ja mitä Keskisuomalaisen pääkirjoittaja mainitsee Urpilaisesta. Urpilaisen vertaaminen kokoomuslaiseen rouvaan ei ole halventavaa, kuten Lenita Toivakka huomauttaa. Kokoomuslaiset ovat tunnetusti sivistyneitä ja ahkeria, ja yhteistyö heidän kanssaan on helppoa. 

Moni pitkäaikainen sosialidemokraatti häipyy puolueesta, jos mikaeljungnerlaisuus ja kirsivirtaslaisuus jatkuvat ja leviävät.

  • Kaikki ei ole kaupan.
  • Eroaminen on helpompaa kuin liittyminen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (38 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Mitä sille 2007 vaalien jälkeen muodostetun Kalliomäen työryhmän raportille tapahtui, nimi oli muistaakseni Uusi alku?

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

En ole sellaisesta kuullut.

Varhaisesta nuoruudesta lähtien jokainen tietää, että paikalleen ei ole pakko jämähtää. Uusi voi alkaa tässä ja nyt.

Käyttäjän ingmarforne kuva
Ingmar Forne

Minä olen kuullut siitä. En vaan ole sitä koskaan nähnyt.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes Vastaus kommenttiin #4

Kommenttiin 4

Nuoruudenrakastettuni sen opetti: uusi voi alkaa tässä ja nyt. Sellaista ei unohda. Elämä on aina uutta, vesi virrassa virtaa aina uutena.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Uutinen siitä löytyi netistä, nimi olikin Uudistumisen alku:

http://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/2007061962547...

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes Vastaus kommenttiin #5

Onko tämä se sama MFR, joka nimittää keskustelua selkäänpuukottamiseksi? Onko tämä se sama puhemies, joka aiheettomilla syytöksillä mustaa Suomen nykyministereistä ylivertaisimman?

Käyttäjän ingmarforne kuva
Ingmar Forne

En ole kysistä raporttia päässyt lukemaan, mutta epäilen ettei se ole kovin arvokas tai antoisa tekele. Sen tekivät nimittäin juuri ne samat ihmiset, jotka toiminnallaan antoivat aihetta sen tekemiseen.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Sittenhän he ovat arvokkaita: he antavat kaikille syyn uudistua.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax Vastaus kommenttiin #7

Moni demariäänestäjä on uudistunut jo ja äänestää muita puolueita. Negatiivisella kierteellä on tapana voimistua. Tällä vauhdilla Vasemmistoliitto ja Vihreät alkavat pian tosissaan kisata SDP:n kanssa nelossijasta.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes Vastaus kommenttiin #10

Mikä Sinua kiinnostaa, Suomen tulevaisuus vai kannatusprosentteja tehtaileva ruletti? Suomen paluu Suomeksi vai sen säilyminen maailman amerikkalaisimpana maana?

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Tässä kirjoitukseni Demarissa 1.5.2013

Jospa pääsisi wappumarssille

Jalat ovat niin huonossa kunnossa, että en pääse marssille. Syynä ikivanhat risaiset jalkineet ja se, että ei ole rahaa käydä jalkahoitajalla. Vappumarssit ovat olleet elämäni kohokohtia.

Olen useamman polven demari, ja ystäväni sanovat että olen aatteellisin ja epäitsekkäin heidän tietämänsä demari. Olen vuodesta 07 käyttänyt kaiken vapaa-aikani ja osaamiseni demarien tukemiseen. Tänä aikana työttömän tuloni eivät ole nousseet senttiäkään. Menot ovat kasvaneet niin paljon, että nykyään tulot riittävät vain asumiseen. Minua elättää mieheni kirjastosihteerin piskuisella eläkkeellään. Miten minun kävisi, jos häntä ei olisi, ja paljonko tulen itse saamaan eläkettä?

Olen aina puolustanut Jutta Urpilaista ja kaikkia muita demareita. On niin, että missä neljä, viisi demaria on koolla, siellä häntä arvostellaan ankarasti. Usein ihan samoilla sanoillakin. Joten puolustettavaa riittää.

Yhä useammin olen joutunut puolustamaan häntä, Jungneria ja demarien nykylinjaa vastoin ymmärrystäni ja omaatuntoani. Joudun kuulemaan demareilta yhä uudelleen ja uudelleen, että he jättävät äänestämisen, koska demarien linja on siirtynyt pikku hiljaa oikeammalle ja oikeammalle.

Tässä varsinainen asiani:

Demareilla menee lujaa, mutta vikasuuntaan? Demariaate on rautaa, mutta… Tässä tilanteessa olisi korjattava kurssia.

Olisikohan avoimesti etsittävä korjattavaa

tavoitteista,
menettelytavoista ja
johtamisesta.

Työ ja oikeudenmukaisuus ovat hyviä sanoja, mutta ne voisivat näkyä politiikassa ihan eri tavalla kuin nyt.

Mielenkiintoisia kysymyksiä:

kuka on työläinen,
miksi Suomessa on miljoona köyhää ja kolmannesmiljoona työtöntä,
miten SDP vastaa heidän tarpeisiinsa,
miksi saa päivittäin kuulla ja lukea demareilta mustaavia ja halventavia kannanottoja työttömistä,
miksi vain muutama demaripoliitikko puhuu muusta ikärasismista kuin nuoriin kohdistuvasta,
voiko korkeasti koulutettu olla demari maassa, jossa vasemmistolaiset jatkuvasti pilkkaavat, halventavat ja mustaavat koulutettuja ja jossa dosentti on haukkumasana,
onko demariliike kaikkien, vai ainoastaan SAKlaisten palkansaajien,
onko SDP yhteiskunnan myönteisen kehityksen airut vai sen jarru,
ovatko SDPn menettelytavat parhaat mahdolliset?

Veikkaisin, että kurssia voi korjata. Mutta ei se itsestään korjaannu.

Siispä arvo(je)n alennuksesta arvo(je)n nousuun.

Rauno Kontiainen

Hyviä kysymyksiä. Laitetaan samaan litaniaan pari lisää:

- Miksi maailmassa on noin 1.29 Miljardia köyhää
- Miksi Suomalainen työtön kuuluu omaisuudeltaan ja elintasoltaan maailman rikkaimpien joukkoon
- Miksi Romanialainen, Kiinalainen tai Intialainen työssäkäyvä 25v insinööri on keskimääräisesti suomalaista päivääkään töitä tekemätöntöntä ikäistään köyhempi
- Milloin Suomessa havahdutaan siihen että sataa työssäkäyvää kohden on 129 ei-työssäkäyvää
- Milloin ymmärrämme että vääjäämättömästi Suomalaisten työssäkäymättömien elintaso tulee laskemaan alle Romanalaisten, Kiinalaisten ja Intialaisten elintason, sillä työssäkäyvät Suomalaiset eivät pysty takaamaan huoltosuhteen huonontuessa huollettaville enää nykyistä elintasoa
- Milloin ymmärrämme että Euroopassa elimme 1900 -luvulla nousukautta joka rakentui Afrikan, Amerikan Intian ja Kiinan luonnonvarojen ja työvoiman riistolle 1400 -luvulta lähtien ja 2020 -luvulle tultaessa, ne bileet on auttamatta ohi. Myös Suomessa.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Suomi on maailman rikkaimpia maita ja pystyy järjestämään jokaiselle kansalaiselle työtä ja hyvinvoinnin.

Rauno Kontiainen Vastaus kommenttiin #13

Suomi on vielä toistaiseksi maailman rikkaimpia maita, mutta jo neljättä vuotta olemme tilanteessa jossa vaurastumisemme on loppunut.

En ymmärrä mitä sinä tarkoitat työllä jota voidaan järjestää jokaiselle. Kerro toki mitä se työ olisi.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes Vastaus kommenttiin #15

Suomi on täynnä tekemätöntä työtä ja tuottamatonta rahnaa.

Rauno Kontiainen Vastaus kommenttiin #18

Työ ei ole sama asia kuin hyvinvointi. Vietnamissa on lentoasemalla 10 henkilöä leimaamassa yhtä passia. Työmaalla on 20 ihmistä jotka kantavat hiekkaa yhteen paikkaan ja toiset 20 jotka kantavat sitä samaa hiekkaa kaksi metriä sivummalle.

Paperilla kaikilla näistä 50 henkilöstä on työ. Mutta kuinka monen heistä työpanos oikeasti ruokkii ketään, tai tuottaa mitään sellaista josta olisi oikeasti kenellään mitään hyötyä?

Sama se on meillä täällä Suomessa. Voimme tempputyöllistää vaikka koko kansan, mutta emme me silti pysty kaivamaan Hyvinkäällä maasta öljyä traktoireihin, tai muuttaa Lapin tuntureita yhtään sen viljavimmiksi. Yksi ainutkaan ojankaivaja ei Suomessa voi muuttaa sipoon multaa lääkkeiksi sairaille sen enempää kuin yksikään passin leimaaja pystyy taikomaan kumia saappaisiin. Suurin osa raaka-aineista mitä me tarvitsemme täytyy ostaa ulkomailta ja kun meillä ei ole armeijaa joka niitä voisi väkivalloin meille tuoda, kaikesta täytyy käydä kauppaa.

Passin leimaaminen ja ojankaivuu suomessa ei kuitenkaan ole mitään sellaista mitä voisimme vaihtaa öljyyn, teräkseen, kupariin, banaaneihin tai edes appelsiineihin. Puuta meillä tietysti olisi, mutta työn hinta on Suomessa niin korkea että olemme hinnoitelleet itsemme ulos niin banaaneista kuin Appelsiineistakin. Ja vuosi vuodelta se alkaa näkymään meidän kaikkien elintasossa.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes Vastaus kommenttiin #25

Kuka tarvitsee banskuja ja aplareita? Mustikka, puolukka, lakka ja mansikka ovat parempia, ja ilmaisia. Ei ole mikään temppu työllistää itsensä tai puolisonsa poimimaan niitä. Kuka tarvitsee leimaajia tai ulkomaanmatkoja? Viisumitta pääsee Mikkeliin ja Miehikkälään.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Nyt on monella pelko persiissä, lainatakseni Kai Sadinmaata, Suomen ylivoimaisesti parasta pappia ja kirjoittajaa

http://www.kotimaa24.fi/uutiset/kotimaa/11308-sadi...

Rauno Kontiainen

Pelko on meillä persiissä ja aiheesta. Olemme eläneet satumaista rikkauden aikakautta sitten 50-luvulta lähtien, mutta mihin se oikeastaan perustui?

Tässäpä esimerkki maailmalta. Vielä 90- luvulla E-Afrikassa ei ollut tavatonta että valkoinen duunari, sanotaanko vaikkapa tavallista tavallisempi putkimies -paikallinen peruskoulut käynyt Reiska- , eleli omakotitalossa esikaupunkialuella. Pihasta löytyi kaksi Eurooppalaista autoa ja takapihalta grilli jossa paistui piffit joka ilta. Reiska teki 4-5h työpäiviä ja loppuajat hän vietti leppoisaa laatuaikaa perheensä kanssa yhteisönsä uima-altaalla.

Aikaa oli, sillä taloa ylläpiti neljä tai viisi neekeriä. Yksi neekereistä teki pihatyöt, toinen hoiti lapsia, kolmas teki ateriat, neljäs kävi kaupassa ja viides toimi turvamiehenä sekä vei lapset kouluun.

Tämä oli keskiluokkaista menoa E-Afrikassa. Miksi meidän Reiska ei saanut vastaavaa elintasoa koskaan? Missä palvelijat? Noh. Ei se niin erilaista ollut. Suomalaisen Reiskan paidat teki Kiinalaiset lapset ja Nokian kännyköihin kuparit tuli sen E-Afrikkaisen naapurin kaivoksesta jossa orjat sitä kaivoivat. Me emme vain täällä Suomessa nauttineet ihan niin härksistä riistosta kuin E-Afrikassa nautittiin.

Mutta sitten se meni E-Afrikan osalta myös pieleen. Joku keksi purkaa aparheidin ja tehdä lopun pahimmasta riistosta. Sen jälkeen heidän Reiska on pessyt omat pyykkinsä siinä missä meidänkin.

Meidän Reiska ei putoa elintasossaan yhtä korkealta kuin E-Afrikan Reiska, mutta putoaapa kuitenkin, sillä maailma on muuttunut. Valkoisen duunarin elintason on romahtanut ja sitä myötä tulee romahtamaan valkoisen työttömänkin. Ironisinta koko kuviossa on se että Sosialismi onnistui vain yhdessä tavoitteistaan: siirtomaavallan riiston lopettaminen.

Pekka Heliste

SDP sensuroi ja bannaa oitis vähänkin poikkeavien mielipiteiden esittämisen/esittäjän

SDP sivuille vain samanmieliset hymistelijät voivat kirjoittaa juttujaan.

Herkkähipiäisimpiin kuuluu mm Jungner, jonka sivuilta lentää jo yhdellä vastakkaisella mielipiteellä.

Kyllä SDP:ssä on katto matalalla ja seinät ahdistavan likellä

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

On valittava upea aate ja alhaiset ihmiset tai alhainen aate ja upeat ihmiset.

Pekka Heliste

SDP valitsi tuon ensimmäisen vaihtoehdon

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes Vastaus kommenttiin #28

Ei minua ole kukaan vielä päässyt alhaiseksi sanomaan. Kerta se on ensimmäinenkin. Ah miten elämyksellistä.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

"SDP sensuroi ja bannaa oitis vähänkin poikkeavien mielipiteiden esittämisen/esittäjän

SDP sivuille vain samanmieliset hymistelijät voivat kirjoittaa juttujaan."

Olen jatkuvasti kirjoittanut Demariin kriittisiä vastarannan juttuja, eikä kukaan ole yrittänyt estää sitä.

Pekka Heliste

FB:ssä SDP bannasi minut sivuiltaan samoin Jungner ja monet muut.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes Vastaus kommenttiin #20

Kannattaako sellaisesta tehdä numeroa? Jokaisella on oikeus päättää, kenen kanssa keskustelee.

Pekka Heliste Vastaus kommenttiin #22

Ne ovat julkisia keskusteluja kuten torikeskustelutkin. Ei Jungner voi torilla heittää ketään pihalle

Jos ne olisivat henkilökohtaisia keskusteluja niin en näkisi Jungnerin enkä hänen hännystelijöidensä tekstejä .

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes Vastaus kommenttiin #26

Kannattaisiko Sinun Pekka keskustella Soinin blogissa, jos Mikael ei anna?

Pekka Heliste Vastaus kommenttiin #34

Soinin kanssa keskustelemisesta ei ole hyötyä, jos väärän tiedon levittäjä on Jungner.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #20

Pekka pottuilee ilmeisesti liikaa!

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes Vastaus kommenttiin #23
Pekka Heliste Vastaus kommenttiin #24

Totta,SDP haluaakin kalastella vain rusinoita pullasta.

Kermaperunat nam nam

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes Vastaus kommenttiin #27

Käsi sydämellä tai jossain: ihan oikeastiko haluaisit "keskustella" Jungnerin kanssa?

Pekka Heliste Vastaus kommenttiin #29

Tietysti, hänhän on poliitikko ja kansanedustaja. Tuntuu oudolta, että poliitikot linnoittautuvat samanmielisten keskelle

Ja vaalipropanagndana voi esittää vaikka kuinka väärää tietoa,ja korjaaminen estetään.

Tämä tuskin täyttää mitään avoimmuus vaatimuksia

Petri Kaivanto

Jos töyhtöhyypiö on demari, minä olen vihreä nainen...

Muistuttaisin, että SDP:n lopullinen alamäki alkoi varmaankin 26.4.1993 siinä klo 19.06, kun lausuin yleisön tervetulleeksi.

http://kaivanto.blogspot.fr/2011/07/linnunluuranko...

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Kannattaako nuolaista ennen kuin tipahtaa?

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Demariaate on sellainen, että ei se tarvitse kuolleita puhujia eikä kumarrettavia.

Se on elävien ihmisten seura.

Demariaatteessa eivät ratkaise mammona ja nettipelit, vaan arvot.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Arvoja on yrittänyt hämärtää mm. Jungner, joka tuoreena puoluesihteerinä ilmoitti tuovansa SDP:hen mm. hippiliikettä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset