Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Miksi äärioikeistolaiset ja kommunistit tuhoavat pyhäkköjä?

DDRssä ei sattunut vain kerran, että valtava, vuosisatojen ikäinen kirkko hajosi keskeltä suurkaupunkia yön aikana rauniokasaksi - vanhuuttaan, sanottiin sitten uutisissa. NLssa kirkkoja poltettiin. Natsit ja uusnatsit ovat tuhonneet juutalaisten ja tai kristittyjen pyhäkköjä. Norjaa kuohuttivat 90-luvulla kymmenet kirkkopoltot.

Miksi neukut, natsit ja uusnatsit vainoavat pyhäkköjä?

  • Poliisi seuraa Euroopassa useita uusnatsien ja äärivasemmistolaisten ryhmiä, jotka pyrkivät muuttamaan yhteiskuntajärjestyksen. Esim. Die Welt kertoo niihin tehdyistä ratsioista ja niiden erilaisista puuhasteluista. Joopa. Mutta mistä viha pyhäkköjä kohtaan?  

 

Asialliset kommentit kirjoituksen aiheesta ovat tervetulleita. Valheet, mustaukset yms. aktiiviset ja passiiviset turpiinannot lentävät viitaan kuin leppäkeihäs. Käytäthän omaa kuvaasi ja nimeäsi.

US:n keskusteluohjeet
https://oma.uusisuomi.fi/keskusteluohje

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Berliinistä läheltä muuria tuhottiin punatiilinen Sovituksen kirkko Bernauer Strassen varrelta (1985). Oikeastaan tarpeettomasti, sillä melko pian sen jälkeen muuri murtui. Nyt siellä on Sovituksen kappeli, Kapelle der Versöhnung, jossa muistetaan muurin vaatimia kuolonuhreja.

Elävä muistikuva kummipoikani kastetilaisuudesta. Valtavan, keskiajan kieppeiltä alkuun olleen kauniin punatiilisen temppelin nurkassa oli pieni tila, joka oli entrattu käyttökuntoon. Köyhä ddr-läinen kirkkoväki ja papit, omaisten Suomesta lähettämä hieno kastepuku... Ilma oli täynnä kysymyksiä, joita en koskaan tehnyt enkä voinut tehdä. Paljonpuhuvia katseita puolin ja toisin. Lapsi sai kirjan "Gottes Segen über deinem Leben". Myöhemmin tämäkin eräässä suuressa yliopistokaupungissa sijainnut rakennus tuhottiin.

Vilho Juntunen

Kuinka monta pyhättöä paloi turhissa Dresdenin pommituksissa?
Koko kaupungin polttamisella ei ollut enää mitään merkitystä sodan
kulkuun toisessa maailmansodassa. Dresdenin pommitukset tehtiin Yhdysvaltain ja Ison-Britannian toimesta toisen maailmansodan loppuvaiheissa 13. helmikuuta – 15. helmikuuta 1945. Suuri osa Dresdenin kaupungista itäisessä Saksassa tuhottiin; arvioiden mukaan 25 000–40 000 ihmistä kuoli pommituksissa.

http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/dresdenin_po...

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Dresden, unohtumaton kaupunki.

Vihan ja koston kierre on saanut paljon aikaan.

Vilho Juntunen
Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes Vastaus kommenttiin #5

Dresdenistä oli ainakin ennen säilytetty jokin osa sellaisena, kuin se oli pommitusten jäljiltä. Miten lie nykyään.

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Väitetään että Dresdenin pommitusta vaati Stalin Jaltan kokouksessa, suullisesti.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

HS kertoo tänään eilen uutisoidusta pidätyksestä. Se kohdistui "terroriepäiltyyn hevimusiikkoon", joita sanoja HS käyttää otsikossaan.

"Varg Vikernes, ristimänimeltään Kristian Vikernes, muutti Ranskaan neljä vuotta sitten. Hän oli juuri vapautunut Norjassa vankilasta. Synkän black metal -musiikin yhtenä edelläkävijöistä pidetyn Mayhem-yhtyeen basisti tuomittiin vuonna 1993 bändikaverinsa raa'asta murhasta, kirkkojen tuhopoltoista ja muista rikoksista."

Keskisuomalaisen mukaan Norjassa oli 90-luvulla kymmeniä kirkkopolttoja, joihin syyllistyivät muusikot ja heidän faninsa.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Meillä kirkkoa tuhoaa Räsänen. Oli käsky sitten keneltä hyvvään, noin leikkimielisesti sanoen. Sillä "omatunto" ... no olkoon.

Ääriaineksissa on liialti narsismia ja siihen aina kuuluvaa sadismia, niin politiikan kuin uskonnon liikkeissä.

Räsäseen voi luottaa.
Hän teki sen jälleen.
Hän on itselleen uskollinen.
Kirkko ei merkkaa hänelle mitään, eikä mikään muu.
Vain valta ja Ego.
http://www.hameenkaiku.fi/viikko-hame/kuluttaja-ja...

DDRssä meni kirkon raunioittamiseen yksi yö.
Mites tältä Räsäsen prouvalta?

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Yritän roikkua kirkossa sen jäsenenä.
Herättyä aamulla täytyy miettiä, miksi.

Jokainen uskovaisen paremmintietäjän sana saa roikkuvan otteen hetkeksi heltiämään.

Minusta jokainen saa päättää, mihin hän kuuluu ja mistä eroaa.

Syytelkööt piispat, naiivit kristilliset toimittajat, älykäs Räsänen ja muut miten paljon vaan: jokaisesta syyttelystä ja nevonnasta on seurauksensa. Kaikista niistä lähtee joukko ihmisiä vekeen. Me suomalaiset olemme noista edellä luettelluista huolimatta yrittäneet pysytellä kirkossa. Päivittäin saamme heiltä tukkapöllyä ja piiskaa. Niin, miksihän?

Teologiseen pääsi ennen huonommilla yo-papereilla kuin muualle.

Räsäsellä on ministereistä parhaat yo-paprut. Taisi olla yhtä hyvät kuin minulla. Näen hänen lävitseen, niin muukin Suomen kansa. Mutta vain toinen meistä on narsisti, Räsäsestä ja minusta.

---
Kirkosta eronneet ovat nyt jo pitempään usein maininneet eron syyksi PRn toiminnan ja kannanotot. Ei tule heti mieleen toista henkilöä, joka olisi näin paljon heikentänyt kirkkoa Suomessa.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Miten paljon on Suomessakin poltettu vanhoja arvokkaita puukirkkoja?

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Kaiketi puu syttyy helpommin kuin kivi.
Onhan niitä kivikirkoistakin paanukatot sytytetty.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes Vastaus kommenttiin #20

Blogijutussa kysytään (jo otsikossa), miksi juuri kirkkoja tuhotaan.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #21

Ai, niin. Tässä maassa tuhotaan huomattavasti enemmän muita vanhoja rakennuksia kuin kirkkoja. Ja muitakin rakennuksia poltetaan. Täällä lähistöllä paloi iso kauppakeskus muutama vuosi sitten ja keväällä lopetetun tehtaan ylijäänyt varasto ja kaupungin omistama virkistyskäytössä ollut vanha huvila. Upeimpia jugendkerrostalojakin on tuhottu niin Helsingin, Turun ja Tampereen keskustoissa jne.
Kuka sanoikaan , että Viipuri on parhaiten säilynyt suomalainen kaupunki ?

Kari Perälä

Eiköhän eiten kirkkoja tuhottu tai tuhoutui 1942-1945, kun liittoutuneet pommittivat Saksaa: meni siinä raunioiksi satoja kirkkoja.

Päivi Räsäsen sanomisella näyttää olevan valtava vaikutus.Olen nähnyt kuinka tuhannet raamatut palavat, perheraamatut lentävät takkaan, kymmenettuhannet eroavat kirkosta, ihmiset vapisevat kiihkosta kirkkoa vastaan, terveet ihmiset saavat epileptisiä kohtauksia. Uskomatonta!

Luin tuon Räsäsen puheen. Ei sinä olut mitään erityistä. Ansiokkaasti pohdittiin, menevätkö omat arvot koskaan lakien yli. Jos menee, niin kyse on esim. esivallan käskystä ampua ja surmata lapsia.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Ajankohtaisesta asiasta:

Olen vastauksia saamatta pyytänyt ilmoittautumisia siihen, kuka on vuosien varrella yhtä usein kuin minä kommentoinut PRn kirjoituksia myönteisesti, puolustaen ja keskustelua edistäen, hänelle siten valtavasti tukea antaen? Sama koskee kaikkien eri puolueitten edustajia - joskaan PIR-kirjoittajia en juuri ole kommentoinut. - PR ei ole kertaakaan kommentoinut minua, vastannut minulle eikä sanallakaan kiittänyt saamastaan valtavasta tuesta. Jos hän ei itse ole ehtinyt tehdä sitä, miksi hän ei ole pyytänyt palkattuja avustajiaan tai jotakuta muuta edes joskus tukemaan häntä vuosia tukenutta pyyteetöntä yksityishenkilöä?

Todennäköisesti kukaan ei ole tehnyt sitä useammin kuin minä. Ainakaan kukaan ei ole ilmoittautunut.

Toiseenkin asiaan voisi ilmoittautua:

Kenestä (yksityishenkilöstä) on julkaistu USssa yhtä monta mustauskirjoitusta ja niissä kommentteja kuin minusta? Niitä on ollut vuosien varrella yhä uusia ja uusia. Samoin valheita minusta. Olen saanut myös tappouhkauksia täällä. Mustauskirjoituksissa on usein nimeni jo otsikossa.

Toimituksen poiminnat