Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Elvytetään - myydään kirkko ja luovutaan tukityöllistyksestäkin

Mitä valtion ja kuntien kannattaisi myydä tai mistä luopua? Kirkko, teologinen tiedekunta ja koulujen uskonnonopetus ovat yhteiskunnalle ja meille kaikille kalliita. Valtion/yhteiskunnan ei pitäisi olla niistä taloudellisesti vastuussa. Kuka ne ostaisi, tai ottaisi lahjaksi? - Jumala se ei asu käsin tehdyissä temppeleissä.

Uskonto ja kirkko joutavat pois valtion siipien alta. Usko ja uskonto ovat yksityisasioita. On muuten vanhanaikaista, että poliitikot heittäytyvät opettajiksi saati saarnaajiksi yhtään missään asiassa. Esim. siinä, pitääkö pysyä kirkossa vai erota siitä.

Toinen säästökohde ovat tukityöllistetyt. Heitä on mm. politiikassa, maataloudessa, liike-elämässä, mediassa, sotessa, koulutuksessa, tieteessä, taiteessa sun muissa Suomen siioneissa. Poliitikko, kansanedustaja, ministeri kunniaviroiksi, joiden hoitajat saavat mieluummin maksaa yhteiskunnalle kunniatehtävistään kuin odottaa siltä korvauksia. Samoin laitosten, kuntien, maakuntien jne. johtajanvirat. Elinkeinojen eri yksiköt liikeyrityksiksi, jotka eivät menestyessään tarvitse tukea. Lääkäreille palkkio vain terveinä pysyvistä potilaista jne.Ja yhteiskunnan holhous loputtomine määräyksineen poikkeen.

Kaikille työtä, kaikille sama palkka. Johtajuudet kumminkin kunniaviroiksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Tällaista reipasta meininkiä minäkin kannatan!

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Reippahasti lietsomaan,
rautaa tässä taotaan!

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Poliitikkojen ja kaikkein eniten tukityöllistettyjen kansanedustajien ja ministerien palkanmaksu olisi hyvä lopettaa. He eivät ole hoitaneet kansalta saamaansa tehtävää.

Ennen eduskuntavaaleja me suomalaiset kerroimme jokaisessa kyselyssä, että uuden e:n ja h:n tulee ennen muuta hoitaa työllisyys kuntoon ja poistaa köyhyys. Koska näin ei ole tapahtunut, valitsemamme edustajamme kannattaisi siirtää aktivoitaviksi, kuntoutettaviksi, palkattomiksi kuntoutustyöpajan harjoittelijoiksi. 6 kk:n harjoittelujakson jälkeen alkaa uusi jakso, mikäli he eivät tarkassa valvonnassamme ole siihen mennessä onnistuneet hoitamaan heille annettuja tehtäviä.

Valvontaryhmä mahdollisimman laajaksi. On selvä, että harjoittelijat eivät kuntoutustyöpajassaan leiki kännyköillä eivätkä läppäreillä, käytä torkkupeittoja, väärinkäytä parkkipaikkoja, käytä virkamiehiä ja avustajia harjoittelijoiden julkikuvan vääristelyyn todellista kauniimmaksi, lähettele itsestään mainoksia valtion laskuun, harjoita harmaata taloutta teettämällä omaa vaalityötään kenelläkään ilmaiseksi jne.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Kommentti Päivän Kasvon TP Tarja Halosen juuri päättyneeseen puheenvuoroon tv1:ssä

Suosittelitte työttömyyskierteessä pitkään olleelle monitieteistä osaajaryhmää.

Kommentti:

Kannatan lämpimästi. Kortistossa on läjäpäin moni-huippu-osaajia. Antakaamme heidän muodostaa tukiryhmiä poliitikoille, virkamiehille ja pomoille, jotka ovat sössineet hommansa perusteellisesti.

Kuten tiedätte, huono johtaminen on maan suurin ongelma, joka on tuottanut kaikki muut ongelmat.

---

Esimerkki:

Kirjallisuuden tutkija ja dosentti on palvellut yliopistoa loistomeriitein 30 vuotta. Työttömyyden jälkeen kunnan on työllistettävä hänet erään lain/asetuksen nojalla määräajaksi. Alipalkatun pestin päättyessä hän saa yhtä loistavan työtodistuksen kuin aina ennenkin. Todistuksessa eritellyistä asioista hän saa kaikista parhaan mahdollisen arvion/arvosanan. Sen jälkeen ei työtä ei niin minkäänlaista hänelle ole annettu.

Hän pystyy siis edelleen huippuasiantuntijuutensa mukaisiin työtehtäviin. Myös tarkoittamienne monialaisten osaajaryhmien jäseneksi. Tukemaan, neuvomaan ja ohjaamaan päättäjiä, poliitikkoja ja johtajia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset