Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

"Paljon töitä mutta ei kiirettä"

Kiinnostaa kuulla uutisia politiikasta, päätöksistä, suunnanmuutoksista. Ei poliitikkojen rassaantumisesta, siitä että heitä harmittaa aikaisin aamulla tullut puhelu, meno lauantaina puhumaan toiselle paikkakunnalle...

Miksi moni tekee itsestään tärkeän luettelemalla kiireitään? Miksi poliitikko haluaa olla aina verkossa, tavattavissa ja näkösällä? Tuskin politiikan teko sitä vaatii, vaan jokin muu. Samankin puolueen ihmiset kilpailevat keskenään puhetilaisuuksista, lehtijutuista, kommenttimäärästä. Vissiin kaikesta. Mikäs siinä, mutta pystyisivätkö he tekemään sen kulisseissa, kiusaamatta asialla meitä tukijoitaan ja äänestäjiään.

Voi kun saisi taas lukea ja kuulla politiikkaa, ei poliitikkojen voihketta ja itsesääliä ilkeistä lehtimiehistä ja tyhmistä kommentoijista, puhelimen soimisesta, työhaluttomista työttömistä, pienestä työhuoneesta jne. Siitä, että heidän on oltava somessa alvariinsa. Onko?

Mikä lie ala, jolla ei tehtäisi työtä ja paljon. Ylitunteja korvauksetta, työtä lomaviikotkin. Ihan iloisesti ja mielellään, rutisematta ja uupumatta.

  • Tänään uutisia lukiessa tuli mieleen loistavasti ansioitunut ja vähän kaikessa mukana ollut professori Kari Sajavaara. Kun pyysin häntä mukaan erääseen seminaariin ja pyytelin vaivaamista anteeksi mainiten hänen monet kiireensä, hän vastasi leppoisasti: Minulla on paljon työtä mutta ei kiirettä.
  • Erittäin aikaansaavalla professori Jenny Liljalla oli aikaa jokaiselle, joka meni hänen työhuoneeseensa tai soitti hänelle. Jokainen sai kokea olevansa hänelle erityisen tärkeä asioineen.
  • Kari Sajavaara ja Jenny Lilja olivat omalla alallaan, kuten minäkin heidän kolleganaan. Meiltä kaikilta työ sujui lomitta ja ongelmitta. - Ovatko kiireitään, somea, meitä ihmisiä alati valittelevat poliitikot omalla alallaan? Mikä heille on tärkeinä, oma näkyminenkö vai työ, jota tekemään heidät on valittu?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Pjotr Hadermann

Olen Katriinan kanssa samaa mieltä.

Jos toimenkuvan kertomiseen menee kauemmin aikaa kuin 15 sekuntia, niin sen työpaikan voi lopettaa turhana.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Kumma kyllä kaikkein aikaansaavimmat ihmiset ovat kaikkein kiireettömimpiä. Heillä on aina aikaa toiselle ihmiselle.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Onkohan kiireen kokemus ja sen kautta itsensä korostus lisääntynyt muuallakin kuin politiikassa?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset