Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Työnhaku

Kannattaisiko opinnoista mainita, että olen yo, eihän se ole valhe? Tai että en ole vielä lähellä eläkeikää? Tai kirjoittaa syntymävuosi epäselvästi? Luonnos:

---

Hyvää lukuvuotta!


Kiitos ystävällisestä avustanne Jyväskylän Talven suunnittelussa ja toteutuksessa.

Olisin kiitollinen neuvostanne, jonka avulla minulle löytyisi pesti. 

Koska olen pitkäaikaistyötön, työnantaja saisi työllistämiseeni palkkatukea. Minulla ei kumminkaan ole sairauksia eikä vammoja, jotka oikeuttaisivat erityiseen palkkatukeen. Yhteistyökumppanini eivät ole huomanneet ammattitaitoni tai työkykyni vähentyneen. Heitä ovat esim. --------- [kymmenen nimeä yhteystietoineen].

Alla on ansioluetteloani. Olen ollut JY:ssa noin 30 vuotta opettajana ja tutkijana. Viimeksi olin kaupunginkirjastossa ma. työssä velvoitetyöllistettynä 8 kk. Kirjoitin aineistoa Kirjasampoon, esittelyt maakunnan kirjailijoista. Tässäkin työtodistuksessani on paras mahdollinen arvio kaikissa arvioiduissa suhteissa. Kollega- ja opiskelijapalautteeni on kauttaaltaan kiittävää. Se on tallella portfoliossani ym. allekirjoitettuina dokumentteina.

Alla muutama mielenkiinnonkohteistani.
Esim.
- opetus, luennointi, tutkimus,
- yhteiskunta, ihmisoikeudet, työttömien asema,
- työttömien parlamentin järjestäminen,
- taiteidenvälisyys, eri taiteet,
- kirjallisuus ja yhteiskunta,
- kristillinen taide ja kirjallisuus,
- Keski-Suomen taide ja kirjallisuus,
- nykytaide ja -kirjallisuus,
- Jyväskylä kirjallisuudessa,
- muistiperinne kulttuurissa,
- kirjallisuus- ja kirjoitus(terapia)ryhmät eri-ikäisille,
- eri tyylikausien asiat ja niitä koskevat opetus- ja tutkimushankkeet antiikista ja keskiajasta postmodernismiin,
- kognitiivinen tukimus ja ns. tajuamisen tutkimus, erilaiset lähestynnät kirjallisuuteen ja taiteeseen,
- tiedotus, toimittaminen, artikkelityön vaiheet, verkkoartikkelien kirjoittaminen,
- julkaisun laadinta yhdessä muiden kanssa kirjaksi tai verkkoon,
- toimittaminen tai toimittajan avustaminen,
- seminaarien yms. järjestäminen ja kaikenlaisen siihen kuuluvan opetus,
- yhteiskuntasuhteet ja niiden järjestäminen muillekin ja niissä avustaminen,
- Jyväskylän Talven ja Jyväskylän Kevään kehittäminen monipuolisiksi kirjallisuus- ja kulttuuritapahtumiksi, jotka palvelevat myös vähemmistöjä ja erillisryhmiä ja joissa tapahtumia on kirjastoissa, oppilaitoksissa, taidemuseoissa ym. paikoissa eri puolilla maakuntaa. Toiminta palvelee eri ryhmien yhteistyötä, tarvittaessa myös työttömiä nuoria ja alueen matkailua ja ammatinharjoittajia ja yrittäjiä.

Johdan neljää perustamaani yhdistystä (Keski-Suomen kulttuuriyhdistys, Lassi Nummen seura, Suomen sana ja Keijo Siekkinen -seura), joissa on paljon toimintaa. Järjestämme kulttuuripäiviä (Jyväskylän Kevät, Jyväskylän Talvi yms.) ja kokoamme ja julkaisemme kirjoja. Meillä on laajat yhteistyökumppanien verkostot esim. Jyväskylässä, maakunnassa, eri puolilla Suomea ja eri yliopistoissa.

Pikku siivu ansioistani
http://kkajannesansiot2013.blogspot.fi/ 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän RitvaKorhonen kuva
Ritva Korhonen

Kyllä luulisi työllistyvän näillä papereilla.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Luulisi tosiaan... Ellei tietäisi.

Käyttäjän RitvaKorhonen kuva
Ritva Korhonen

Työtön ei ole kouluttamaton. Jostain syystä jätetään huomiotta silti, käykö tämänkin hakemuksen kanssa niin ettei tule edes kieltävää vastausta. Sekin olisi parempi kuin töykeä huomiotta jättäminen. Työtönkin on ihminen.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes Vastaus kommenttiin #3

"Työtönkin on ihminen."

Olet idealisti!

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila

Noilla ansioilla tuskin mitään mahdollisuuksia työllistyä Suomessa!
Olet nimittäin liian pätevä, monipuolinen toimintasi antaa aiheen olettaa että voisit esittää jotain uudistuksia, kehittämistarpeita tai vastaavaa organisaatioissa joissa muutos on kauhistus, hyvin todennäköisesti olet paljon terävämpi kuin mahdollinen esimiehesi/-naisesi ja vähintääkin työtoverit olisivat kateellisia. Yhtäkaikki olet uhka mille tahansa työyhteisölle ja sen kaavoittuneille rutiineille. Menestys saattaisi olla parempi jos suoraan hakeudut ulkomaille joissa moni organisaatio tai yritys aidosti on kiinnostunut osaamisestasi omien toimintojensa kehittämiseksi. Itse olen myös huomannut ettei kalenterivuosia katsota ulkomailla niin karsaasti kuin Suomessa.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Kiitos, ulkomaille mennessä voisin myös hukata muut tutkintotodistukseni paitsi yo-paprun. Ai peijakas, ei se auttaisi, kun se on liian hyvä. Yksi ällä nääs putosi ämmään Hesassa ja terveysoppinumero laski keskiarvon muistaakseni 9,4:ään.

Mitään ei ole tehtävissä. Toivoton tapaus.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Tunnut olevan lahjakas kirjoittamaan. Mutta riittääkö oikeakielisyyden tuntemus toimitukselliseen työhön? Eli kirjoitetaanko Facebookkaveri vai facebookkaveri?

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Pelkään että esiintymisesi täällä blogistanissa ei paranna uskottavuuttasi.

- Niin, sama ongelma rahikaisella ...

Lauri Korhonen

Tässä tapauksessa sekä ansiot että mielenkiinnon kohteet näyttäisivät viittaavan vahvasti julkishallinnon puolelle. Ehkä sieltä jotakin.

Tämän päivän työmarkkinoilla avainsana on verkostoituminen ja oikeat suhteet. Muitten tekijöiden lisäksi. Ohessa esimerkki.

http://www.youtube.com/watch?v=J6ftAYWE-LI

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Ei Sinussa Katriina ole mitään varsinaista vikaa - muuta kuin että uskot samaan niinkuin suurin osa ihmisistä => että yhteiskunta toimii samoin periaattein kuin Sinä tai me muut tavikset.
Sitten kun se ei sitä tee, se ei siis koskaan tee, petyt/petymme ja tunnet/tunnemme vääryyden henkilökohtaisena tuntemuksena.

Nyt kerron Sinulle, itselleni ja muutamalle sadalle tuhanelle muullekin totuuden: Tämä on kierojen ja itsekkäiden hallitsema maailma.
Terävimmät kyynerpäät voittaa aina ja idealistit uskovat että "me" voitamme ennenpitkää.
No, voimme hetkellisen voiton saadakin, mutta sitten tuo taspaksu taikinaläjä taas saa saman lässähtäneen muodon...

Olen tässä odotellut, että tulisit lopulliseen päätelmään:
Maailma muuttuu tasan tarkkaan silloin kun meitä on tarpeeksi monta jotka kieltäytyvät toimimaan "heidän" ehdoillaan ja alamme elämään omaa rinnakkaiselämäämme:

- äänestämme lompakoillamme (vaikka pienet ovatkin, mutta Suomen prekaraatti on jo yli miljoona aikuista)

- luomme yhdessä - toisiamme varten - eli vaikka näennäisesti elämme "samassa kuplassa" annamme heidän huolestua ihan rauhassa, annamme heidän tukehtua omaan itsekkyyteensä ja ahneuteensa. Kieltäydymme piikoamasta. Ja jos ei se heille kelpaa, käytämme laillisia oikeuksiamme ja taas kelpaa.

- luomme omat yhteisömme ja eristämme heidät "sisältäpäin".
__________________________

Tiedän, että ylläoleva on hieman kryptistä, muttei kannata edes selittää vaikka kaikki voidaan tehdä täysin laillisesti - ei kannata, ennenkuin ihmiset todella näkevät ettei meillä ole mitään tekoa vallankäyttäjistä - nostimme sinne kenet hyvänsä - päähän tuntuu neste nousevan ja kauaksi kurjet lentävät.

Henry

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Ei ole henkilökohtainen tuntemus vaan fakta, että suuri osa ikätyöttömistä ei elä tts-korvauksellaan ja vielä vähemmän tulee elämään sen nojalla määräytyvällä, sitä paljon pienemmällä eläkkeellä. Ei elä, vaikka pitkien, lainarahalla suoritettujen opintojen jälkeen olisi puurtanut pienipalkkaisissa pätkätöissä 30 vuotta ennen yllättävää työttömäksi joutumistaan.

Toimituksen poiminnat