Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Uudista rakenteita, käräytä työtön päivässä!

Leffa näytti äsken, miten hirveää tuhoa yksikin työtön saa aikaan. Hän hajotti valtamerilaivan jne. Onneksi ihmiset onnistuivat taistelemaan häntä vastaan.

Käräytä työtön päivässä! Ministeriön ohje kertoo, että sen voi tehdä nimettä tai nimellä, ja jokaisen käryn tutkii TE-viraston henkilöstö. Siksi kai virasto saakin lisää miehistöä.

Viisaan ohjeiston alussa kerrotaan yksityiskohtaisesti, mitä kaikkea työtön ei saa tehdä ja mistä kaikesta hän ei saa kieltäytyä eikä myöhästyä. Lue siis tarkasti. Tätä tiedostoa en pyytäessäni saanut Keski-Suomen TE:stä, mutta tem-ministeriöstä se ystävällisesti lähetettiin. Ota ja nauti!

  • "Kyse on työ- ja elinkeinoministeriön  ohjeesta työttömyysturvan työvoimapoliittisista edellytyksistä (TEM/1298/00.11.03/2013). Ohje on annettu 18.6.2013 ja tuli voimaan 1.7.2013. Se löytyy Finlexistä (www.finlex.fi) kohdasta viranomaisten määräyskokoelmat." 

http://www.finlex.fi/data/normit/41206-1298SUO.pdf

Työpajatoiminnan - ns. työllistämistoimien - työntekijöiden blogi on nimeltään Työhönpotkijat. Nimi kiteyttää asian, kuten ainakin: passiivisille työttömille on annettava potku ahteriin, ennen kuin heidät saa liikkeelle. Jos he lähtevät tieten tai tietämättään liikkeelle väärin, heidät on pysäytettävä.

  • Rakenneuudistusten tärkein tavoite on säästö köyhiltä hyvinvoiville. Ole isänmaallinen - käräytä työtön päivässä, kaksi parhaassa, kaikkein parhaimmassa kokonainen tiu.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Harjoittelijat ja kuntoutettavat työttömät, palkattomatkaan, eivät saa olla este työllisten eduille. Siitä on parakraafeissa. Siksikö työttömiä tarkasti valvotaan, että he ovat potentiaalisesti vaaraksi?

Käyttäjän jukkav kuva
Jukka Väisänen

Juu - ja kaiken lisäksi on hyvä tiedostaa sekin, että akateeminen työtön sopii hyvinkin nöyryytettäväksi ties mihin koulutusta vastaamattomaan tehtävään.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Hänen entinen oppilaansa pannaan kenties työpaikalla hänen valvojakseen monen muun valvojan ohessa. Voi arvata, että se on kovin paikka ... entiselle oppilaalle.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Oletko saanut vainun työttömän kahvinkeitosta? Lehtitietojen mukaan siitä kannattaa käräyttää.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Kiinnostaako kuntouttava työtoiminta?

On vallalla käsitys pitkäaikais- ja ikätyöttömistä sairaina, alkoholisoituneina, tuilla keplottelevina, kuntoutusta tarvitsevina, lusmuina, yhteiskunnan ongelmina, ylikoulutettuina, alikoulutettuina, väärin koulutettuina, tiedoiltaan ja osaamiseltaan vanhentuneina, työkyvyttöminä, työhaluttomina...

Siksi jokaisella on oikeus leimata ja mustata heitä. Vai peräti velvollisuus? Ilman häpeän häivää tai ikärasistin leimaa.

Kannatatko kuntouttavaa työtoimintaa? Tämä kirjoittaja ei kannata sitä:
http://akisaarikoski3553.blogspot.fi/2013/08/suome...

PS
Anteeksi kirjoitusvirheet. Kirjaimet ovat kuluneet näppäimistöstä. Lisäksi en ole voinut mennä silmälääkäriin, vaikka olisi pitänyt, enkä uusia kolmia lasejani.

Käyttäjän karilaurila kuva
Kari Laurila

Kiitokset linkkivinkistä. Julkaisimme linkin tuohon uusimpaan Te -toimistojen ohjeeseen nyt myös THT ry:n verkkosivuilla.

Verkkosivuilta löytyy myös paljon muuta mielenkiintoista, mm. kohdasta "tutkittua tietoa". Muitakin mielenkiintoisia linkkejä löytyy asioista kiinnostuneille.

http://thtry.fi/tutkittua-tietoa.htm

http://thtry.fi

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Miksi linkkiä tai sen takana olevaa aineistoa ei ole jaettu jokaiselle työttömälle, ja miksi sitä ei taida olla edes TE-sivuilla?

Siksi, että

työttömiä (ja muita köyhiä) hallitaan pelolla ja hajoittamalla,

mikä on huonointa jos kohta myös tehokkainta mahdollista hallitsemista.

Kiitos, kun välität tietoa eteenpäin! Kannattaa liittyä ministeriöitten tiedotuslistoille. Se käy helposti verkossa.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Ikävä kyllä joudun poistamaan tästä kommentin, koska se on ohjeitten vastainen. Tässä silti jotakin sen pohjalta.

Köyhimmillä - ja pitkäaikaistyöttömyys on tärkein köyhyyden aiheuttaja - on odotettavissa oleva elinikä 16 v vähemmän kuin muilla.

Moni konkurssin tehnyt ja työtön on poistunut ihmiskunnasta oman käden kautta. Omalla alallanikin on tähän ryhmään kuuluvia erittäin fiksuja, ahkeria ja osaavia ihmisiä.

Oleminen jatkuvasti mustattuna, leimattuna ja syyttettynä (koko kansakunnan ja varsinkin päättäjien ja vaikuttajien taholta) ei ole hyväksi kenellekään. Yhtä vähän se on hyväksi mustaajille ja syyttelijöille.

Historiassa ei tarvitse mennä kauas, kun on jotakin samanlaista. Esim. Saksa 30- ja 40-l.

tuomas keskonhovi

Puhutaan, että työtön saisi ansaita 400€/kk ilman että se vaikuttaisi työttömyystukeen.
Käykö nyt niin, että tuosta tulee uusi kk-palkka siivous- ym. matalapalkkahommiin kun kerran kortistossa on max tuonhintainen reservi.
Itse olisin taloudellisen ahdingon vuoksi pakotettu ottamaan työ tuolla palkalla jatkoksi työttömyyskorvaukselle.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Tästä ilmestyi juuri Ylen uutissivulla uutta tietoa. Summa olisikin 300 euroa. http://yle.fi/uutiset/minne_katosi_satanen_tyoton_...

On vaikea arvata, kuka palkkaisi työtöntä, edes kaikkein ahkerinta ja osaavinta. Kovapalkkaisia hyväksikäyttäjiä työttömillä toki on, mutta palkkaa he eivät ole valmiita maksamaan. Eivät varsinkaan kaikkein korkeimmin koulutetulle, pitkän erinomaisen uran tehneelle ikätyöttömälle.

Paavali Pohja

Aika "hupaisa" tiedosto..150 sivua ohjeistuksia siitä miten olla oikea työtön, eikä mikään huijari. Tarvii jossain kohtaa lukea tuo ihan tarkkaan. Lisänä vielä tuo ilmiantolomake, mikä tuo mieleen jonkun ddr:n vuosien takaa.

Hieman ot:na toki, mutta tuollaista ilmiantosysteemiä voisi käyttää jos tulisi huijatuksi nettikaupoissa(ehkä mieluummin toki sossuun), eli ilmoittaa viranomaisille että huijarin tilille tullut ylimääräistä, se sitten kenties vähennettäisiin tuista.

Itse kävin taas pitkästä aikaa työkkärissä(oikeammin Väylässä), missä ei muuta voida tehdä kuin levitellä käsiä ja todeta 56v:n monitaidottoman olevan työvoiman ulkopuolella jo, ja korkeintaan esittää yhtenä mahdollisuutena näitä 9 erkin hommia. Niihin olen mielipiteeni sanonut jo useasti siellä(olen niitäkin toki tehnyt), joten ei niitä sitten todellisuudessa etsittykään(niitäkin joutuu hakemaan, uskokaa tai älkää).
Seuraava tapaaminen sitten vuoden päähän, ilmoitellaan puolin ja toisin jos jotain tapahtuu aiemmin. Riittävän pitkään kun on asiakkaana, niin melko asiallista tuo "palvelu" on. Se sitten eri asia, että pitäisiköhän noiden ihan silleen oikeasti etsiä ihmisille oikeita työpaikkoja, sen sijaan että nyt vaan päivittelevät heikkoja työllisyysnäkymiä.

Käyttäjän TonyKunnari kuva
Tony Kunnari

Kyseisen pdf tiedoston sisällön laajuus tekstinä todistaa jo sen mistä ongelmat syntyvät. Ne nimittäin syntyvät tällaisista teksteistä, koska ne ovat monimutkaisia, pitkiä, epäselviä ja vain henkilöstö pystyy käsittämään tämän kaiken. Asiakkaat eivät käsitä tätä, jos tämä annetaan heille. He poistavat tämän tiedoston roskakoriin ja tyhjentävät sen saman tien. Tämä koko tiedosto on meidän yhteiskunnassa oleva ongelma. Tämä todistaa juuri sen mikä meidän yhteiskunnassa hankaloittaa itseään ja se on monimutkaisuus.

Yksinkertaistaminen on vuosituhannen sana. Meidän tulee asettaa omat ehdot näille mielivaltaisille auktoriteettinsa hyväksikäyttäjille ja joutilaisuudesta kiusaajille.

Tästä syystä olen luonut kaavan, jonka pohjalta olen luonut vuorovaikutusmallin kansalaisen eli yksilön työvälineeksi. Malli luo teoriassa mahdollisuuden ottaa osaa lakeihin ja niiden muodostumiseen. Käytännössä tämä tekee paljon muutakin. Pitkällä tähtäimellä vaikutukset ovat yksinkertaisuudessaan suunnattomia ja yltävät lopulta yli maamme rajojen. Tämän kaavan kehittämiseen meni pari minuuttia.

Yksinkertainen kaava luo yksinkertaisen tuloksen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset