Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Demokraatti kiihottajana korkeasti koulutettua kansanryhmää vastaan

Yksi hallituspuolue on unohtanut 50 000 akateemista työtöntä muuten kuin piruilussaan korkeasti koulutetuille. Loka-Laitisen ja Loka-Liikkasen alituinen dosenttipilkka on murto-osa ko. puolueen piirin akateemis-mustauksesta. Puolueen lehdessä kerrotaan, että  

  • takavuosina mekin lanseerasimme tässä lehdessä käsitteen "päivystävä dosentti". Tarkoitimme sillä median tapaa haastatella eri asioista yksiä ja samoja asiantuntijoita. Jotkut näistä asiantuntijoista osoittautuivat lisäksi lähes kaikkea muuta kuin asiantuntijoiksi.

Moni koulutusta vailla oleva korkeapalkkainen ryhmä on puolueen silmissä oikeita duunareita. Siihen  arvoon ei koskaan näiden puolueellisten silmissä nouse nälkäpalkkainen akateeminen pätkätyöläinen. Ei, vaikka hän olisi 30 vuoden lomattoman puurtamisen jälkeen ollut vuosia pitkäaikaistyöttömänä. Koulutettu mikä koulutettu, ja perään halventava sylkäisy. Tämän jatkaminen vuodesta toiseen antaa luvan ja esimerkin toisille akateemisten halveksimiseen. 

Sama puolue on vaatinut koulutusta, tutkintoa ja korkeaa ammattitaitoa viime aikoina mitä erilaisimmille aloille. Paitsi omille kansanedustajilleen ja ministereilleen.

Sakki mesoaa koulutusyhteiskunta-harhassaan syvemmällä kuin mikään muu ryhmä Suomessa. Suomalaisten pitää tuleman parissa vuodessa maailman korkeimmin koulutetuksi kansaksi. Ja  minkä tautta? Sitä en ilkeä tässä sanoa, mutta lukija varmaan sen oivaltaa.

Korkeasti koulutettujen lisäksi puolue rummuttaa työttömiä vastaan. Kannattajasta jäseneen, jäsenestä kunnallispoliitikkoon, kunnallispolitiikosta kansanedustajan ja kansanedustajasta ministeriin sekä ministeristä puoluejohtajaan on puheenpartena laiskojen, passiivisten, alkoholisoituneitten, työhaluttomien, työkyvyttömien, tiedoiltaan ja taidoiltaan vanhentuneitten työttömien leimaaminen ja syyttäminen.Leimaavasta työttömyyspuheesta on hyviä tutkimuksia, ja lisää tulee.

Mutta olepa nuorisotyötön, niin olet suosiossa. Jos olet ikätyötön tohtori tai naisdosentti, sinulle ei puolueelta kunnian kukko laula. Laulut ja soitot ovat ihan toiset.

Kaikitenkin puolue elää toisessa Suomessa kuin minä. Se ei tavoita maata, jossa on miljoona köyhää ja 400 000 työtöntä.

  • Mikä on dosentti? Tänään nimike on alennusmyynnissä, mutta vanhastaan dosentti on alansa erityistuntija. Hän on akateemisen perinteen mukaan tohtori, joka on kirjoittanut ja hyväksyttänyt toisen eräänlaisen väitöskirjan. Hänen ansioistaan on kahden professorin seikkaperäiset lausunnot, ja hän on osoittanut opetustaitonsa urallaan ja dosentin opetusnäytteessä.
  • Ihmisen arvoa ei pidä määritellä hänen ikänsä, koulutuksensa, kouluttamattomuutensa, työnsä, työttömyytensä tms. seikan nojalla. Miksi se on kuitenkin yleistä eräässä puolueessa?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Meitä alkaa olemaan yhä useampi aktiivi näiden "etabloitujen puitteiden" ulkopuolella, jotka alkavat näkemään samoja asioita. Hieman eri vinkkeleitä, mutta se on vain sellaista pintavärinää.

Kaikki edellytykset sille, että aktiivikansalaiset alkavat puhaltamaan samaan hiileen ovat olemassa. Ja paremmin syttyy kun puhaltaa hieman eri puolilta hiiliä.
;>)

Henry

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Mikäpä siinä - liekki lämmittää, valaisee ja puhdistaa.

Käyttäjän ingmarforne kuva
Ingmar Forne

Ei ole ihme että puolueen kannatus menee alas kuin lehmän häntä. Osa on siirtynyt muihin puolueisiin, kuten perussuomalaisiin. Eivät vaan ole vielä huomanneet että perussuomalaiset ovat aivan samanlaisia fariseeuksia kuin muutkin farisealaiset.

Oikein hyvä kirjoitus!

Terveisin.

Ingmar Forne

Toimituksen poiminnat