Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Sanoista tekoihin

YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastainen päivä on tänään. Sanat muuttuvat teoiksi maailmassa, joka on sekin sanoista tehty ja sanalla luotu, rakennettu. Mistä ajatuksista köyhyys ja eriarvoisuus rakentuvat? 

  • Kylvä ajatus ja niitä sana. Kylvä sana ja niitä teko.

Päättäjien, meidän jokaisen päättäjän viha- ja eriarvoisuuspuhe huolestuttaa, koska se ei jää puheeksi. Se tekee kilpailusta, voitonpyynnistä ja narsismista perustan uudelle uljaalle maailmalle.

Minä vai me? Rakkaus vai itsekkyys? Lyöntiin vai auttamiseen avautuva käsi?

  • Sana kaikuu kallioista ja netissä yltyy puhekuoroksi, jossa kumisee mustien saappaitten ryhdikäs marssi. Suomi on aina luottanut sanan voimaan, miksi se ei nyt huomaa siihen uskoa? 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Aika mielenkiintoinen blogi. Kylvä sana ja niitä teko. Hemmon blogissa taas kaavailevat johtaja Timben kuvaa kaikkiin baareihin jotta Puolue pitäisi asemansa. Luottavat kuvaan eikä sanaan. Sanaa käyttävät usuttamaan köyhiä toinen toisen kimppuun mutta positiiviseen viestiin tai sanaan eivät usko. Sana on heille sitä kun koiralle huudetaan push kiin!

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Kiitos, napakka kommentti.

Huippupoliitikkojen kuoron vihapuhe työttömiä vastaan on ennen kuulumatonta. Aiemmin suomalaiset olisivat joukolla nousseet sellaista vastaan. Miksi ei nyt?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Koska koko retoriikka on muuttunut sellaiseksi. Ota muilta-anna mulle.
Ehkä myös työpaikoilla tapahtuva työntekijöiden ylikuormitus ja muut haitat (kiusaus jne) aiheuttaa sen että työttömiä ja sairaseläkeläisiä on helppo kadehtia.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Ajattelun, lukemisen ja sanomisen nykyisestä oleellisesti poikkeava koulutus antaisi uuden suunnan meille.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Oletko yhtään perehtynyt sarjakuvaan? Ruohonjuurisarjakuvat ovat hyvä väline. http://www.curec.net/index.php?option=com_content&...

Käyttäjän ingmarforne kuva
Ingmar Forne

Nyt en muista missä sen näin mutta olen nähnyt mielipidekirjoituksen, englanninkielisen sellaisen, jossa väitettiin että oikeistolainen politiikka tähtää siihen että ihmiset turhautuvat politiikkaan siinä määrin että jättävät äänestämättä. Minusta tässä voi kyllä olla totuuden siemen. Olen itsekin todella turhautunut kruununpoliitikkojen olemattomaan intoon toteuttaa oikeudenmukaisuutta. Siitä puhutaan kyllä paljon, varsinkin ennen vaaleja, mutta kun tulee tekojen ja toteutuksen aika, asiasta ei enää haluta edes puhua.

Terveisin.

Ingmar Forne

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset