Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Tuhopoltto - uusin tihutyö demareja ja työväenkulttuuria vastaan Jyväskylässä

Hautakivien kaadot ja juutalaisiin kohdistuvat ilkiteot ovat valtakunnan uutisia. Entä demareita ja työväen kulttuuriperintöä koskevat? Jyväskylän nimekkäitten demarien saamia uhkailuja (esim. kirkkopuistossa ja netissä) ja heihin kohdistuvia häiriköintejä ei juuri käsitellä  julkisuudessa. Kokoava katsaus ja perusteellinen selvitys olisi välttämätön.

Demariviha alkaa Suomessa saada vainon piirteitä.

Ainola on polvesta polveen ollut Jyväskylän helmi ja varsinkin työväenkulttuurin tukikohta. Jyväsjärven yli veneiltiin ennen sinne tanssimaan, ja hyvän aikaa sinne on autoiltu. Romanssit ja perheet ovat saaneet alkunsa Ainolan ainutlaatuisessa tunnelmassa. Teatteri ravintoloineen, tanssilava ja luonnonkaunis ympäristö mahdollistivat monen monet yleisötapahtumat.

Paikalliset työväenyhdistykset taistelivat loppuun asti Ainolan kulttuuriympäristön puolesta, turhaan. Sinne on tulossa jotakin ihan muuta.

Jäljellä ollut Ainolan sauna paloi eilen roihuten. Tänään Keskisuomalainen kertoi, että se oli tuhopoltto. Paloipa Ainolan sauna muuten vain sairaan ihmisen tuhovimmasta tai demarivihasta, teko on symbolinen ja pysäyttävä.

  • Kun kirjoitat seuraavan demarivihakommentin, ole hyvä ja tiedosta, mihin "kansanliikkeeseen" sillä liityt.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

-Demariviha alkaa Suomessa saada vainon piirteitä.-
Lainaan karrikoiden ihailemaani Y.Kallista, joka on todennut:
" Erittäin merkitsevä on muutos, mikä on entiseen verraten tapahtunut työväenaatteen ja sen toimintamuotojen edustusasemissa.
Oli aika, jolloin tuollainen edustustus merkitsi henkilökohtaista vaaranalaisuutta, elämän epävarmuuden lisääntymistä,merkityksi ja uhatuksi tulemista. Nykyisin se melkein aina merkitsee jotain päinvastaista ja hyvin usein se tietää sekä tulojen että sosiaalisen aseman kannalta nousua oman luokan yläpuolelle."
Ei ihme, että joitakin on alkanut hatuttaa.
Minä en demariäänestäjänä ja kommentoijana tunne vihaa, vaan yritän ymmärrätää miksi jotkut ovat demarivastaisia.
Voihan olla, että kyseessä olevien "toimet" ovat "kakrujen" pätemisen tarvetta ilman mitään ideologista palvontaa.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Jotain outoa ja merkillepantavaa on mm. seuraavassa:

Aikuinen ihminen saa demareihin liityttyään osakseen moninkertaisen määrän vihaa verrattuna siihen, mitä hän on saanut aiemmin koko ikänään. Tähän kuuluu myös kymmeniä ellei satoja vihablogijuttuja, jotka on kirjoitettu tämän yksityishenkilön mollaamiseksi ja joihin kirjoittajan on helppo houkutella loputon määrä samanmielisten kommentteja.

Demari saa blogissaan ja toisten blogeissa satoja ellei tuhansia häntä yksilönä halventavia, hänen koulutustaan ja sosiaalista asemaansa mustaavia ja hänestä valheitakin levitteleviä kommentteja. Nimellä ja nimimerkillä kirjoitettuja. Tappouhkauksia mahtuu niiden joukkoon. Samoin vuodesta toiseen häväistysviestejä e-postiin, monesti sekä demarille että samalla jollekulle nimekkäälle poliitikolle lähteneitä.

Nämä ovat tietysti vain pikku esimerkkejä.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Onko siinä mitään outoa Katriina?
Ne joilla vielä on työ liksasta riippumatta, olkoon se sitten henkistä tai ruumiillista, niin he koetaan jopa etuoikeutetuiksi keskiluokkaisiksi. Ne jotka työtömyyden tai muun syystä ovat tippuneet alempaan sosiaaliluokkaan, eivät ihan just joukolla ihannoi n.s. keskiluokkaisiksi koettuja demareita.
Katriinan tulee muistaa, että sorvin ääressä, ratin takana tai luudan varessa ei kovinkaan paljon pohdita maailmoja syleileviä ihanteita. Se on tämän päivän ja huomisen leipä ja koti työelämän tasosta riippumatta, jotka mietityttävät ja puhuttavat.
Sen pohjalta tehdään äänestyspäätöksiä, jos yleensä äänestetään.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Viha kohdistuu demariin asemasta ja ammatista riippumatta. Pitkäaikaistyöttömäänkin. Et sitten ole sattunut huomaamaan?

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Veikkaisin syyksi yleistä tuhovimmaa. Keskiverto roskiksenpolttelijat tai tihutyöntekijät eivät yleensä paljon politiikasta perusta ja pyrkivät tuuskaamaan puurakenteiden kanssa ihan rakennuksen puoluekannasta riippumatta.
Tuhopolttajalle oikea rangaistus olisi tietysti tuhotun rakennuksen aikaisilla välineillä ja menetelmillä vastaavan rakennuksen tekeminen, mutta luonnollisesti oikeuslaitos pitäisi sellaista rangaistusta liian julmana.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Näistä henkilöihin ja joskus heidän omaisuuteensa kohdistuvista teoista ja uhkauksista on silloin tällöin ollut juttua maakuntalehdessä. En kuitenkaan ala selostella niitä täällä. Yksi kohde on ollut eräs huippupoliitikko, joka sitten muuttikin toiselle puolelle maata.

Tuhopoltto on tässä yhteydessä lähinnä symbolinen teko, vaikka hävittikin korvaamatonta.

Käyttäjän velimattivanhanen kuva
Veli-Matti Vanhanen

Kajannes:" Paloipa Ainolan sauna muuten vain sairaan ihmisen tuhovimmasta tai demarivihasta, teko on symbolinen ja pysäyttävä."
Berliinissä kansallissosialistit polttivat valtiopäivätalon ja lavastivat muut syyllisiksi.
Jos taustalla on poliittinen motiivi, saunanpoltto kohdistui varmaan kristillisdemokraatteja vastaan, jos puucee olisi poltettu,voisi epäillä demareiden vastaisia aineksia.

Käyttäjän HannuAkkanen kuva
Hannu Akkanen

Jos joku sirppiliiteri palaa,niin miksi yhdistät sen demarivihaan?
En ole huomannut kyseistä ilmiötä,mutta Timo Soiniin kohdistuvia tappouhkauksia on todistettavasti esitetty.
Oliko silloin sosialistit asialla????
Lienee suvakkisosialisteilla rakennekynsien jälkeen toiseksi tärkein asia saada julkisuutta ylläpitämällä säälittävää vihapuhe mantraa?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Saunanpolton motiiveita ei ehkä koskaan pystytä selvittämään mutta tähänkin blogiin tulleet kommentit ovat selkeätä aktiivista demarikaunaa.

Käyttäjän HannuAkkanen kuva
Hannu Akkanen

Marttyyriksi heittäytyminen ei pelasta nyt sosialisteja.
Omilla päätöksillänne ja takinkäännöillänne olette pelanneet itsenne ulos ja kun vaalit tulee,todellisuus valkenee teillekkin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset