Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Münchhausen-sairaus suhtautumisessa työttömiin ja Huhtasuo-hanke

Työttömien, joita on Huhtasuolla liki 30 %, pitäisi Münchhausenina nostaa alue suosta. Ei paronina vaan orjana. Suomessa työlliset tekevät palkka-, työttömät vapaaehtois- eli orjatyötä.

Suomi potee välillistä Münchhausenin oireyhtymää, Münchhausen syndrome by proxy. Se on tauti, jossa jotakuta tervettä väitetään sairaaksi. Päättäjät, lääkärit ja lopulta jokamies uskottelevat työttömiä yhteiskunnan mätäpaiseeksi, joka on psyykkisesti ja fyysisesti reporanka, työkyvytön, taidoiltaan vanhentunut törkimys, joka väärinkäyttää yhteiskuntaa ja jonka paras käyttöpäivä on auttamatta takana päin. Se on masentunut, uneton, laiska ja elin- ja käyttökelvoton ongelmajäte. Tosiasiassa työttömien väitetty sairaus, joka on yhteiskunnan sepittämä luomus, on yhteiskunnan sairautta ja kertoo vääristymästä ja aiheuttaa työttömien vakavaa kaltoinkohtelua (vrt. Pentti Sorri).

Yhteiskunnan korkeimmat auktoriteetit ja korkeapalkkaisimmat narsistit ovat diagnosoineet työttömyyden yksilön sairautena. Heihin pätee mutatis mutandis se, mitä  Jouko Lönnqvist kirjoittaa. He eivät stressaantuneina tajua, mitä sanovat ja tekevät. Heillä on erilaisia tiedollisia, emotionaalisia, kokemuksellisia ja tajunnan häiriöitä. Kyky ymmärtää muita ja eläytyä heidän tilanteeseensa ovat heikentyneet. Vaivojen kroonistuessa aggressiivisuus ottaa vallan, ja se kohdistetaan työttömiin. Valitut eli eliitti syyttävät näitä milloin mistäkin. He jopa sanovat ymmärtävänsä työttömyystuen herättämää kateutta, työttömiä valitut eivät ymmärrä. 

Oman täydellisyytensä ja ylemmyytensä harhassa eläjät potevat vallanhimoa. Toinen ihminen, heidän uhrinsa, on syvällä heidän alapuolellaan. Kavutessaan itse ylös he käyttävät häntä astinlautanaan.

  • Olisiko aika saada päättäjät "aktivointitoimien piiriin"?

 

 

Kirjallisuutta

Asuinalueiden kehittämisohjelma. Ara. http://www.ara.fi/fi-FI/Ohjelmat_ja_hankkeet/Asuinalueiden_kehittamisohj...

Jyväskylän kaupungin sivut

Satu Kakkori: Huhtasuota nostetaan pahoinvoinnin suosta. Keskisuomalainen 13.9.2013.

Jouko Lönnqvist: Hankala esimies. Erikoislääkärilehti 3/2013.

Nämä ovat Suomen pahimmat työttömyysalueet - katso lista. Iltasanomat 3.6.2013.

Pentti Sorri: Münchhausen-oireyhtymä. www.terveyskirjasto.fi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Münchhausen-sairas ei kykene tasavertaiseen keskustelu- ja ihmissuhteeseen. Potilas on päähänpinttymien ja pakkotoimintojen, suuruudenhulluuden ja vainoharhojen vallassa, eikä hän osaa vastaanottaa kritiikkiä. Hän pukeutuu rooliasuun ja -meikkiin, joihin hän naamioituu. Hän alkaa vähitellen pitää valkoista takkia, blondattuja hiuksia, bodattua olemusta ja tekokynsiä ja -ripsiä omana itsenään. Kaltaistensa keskellä hän irtautuu yhä enemmän elävästä elämästä. Suhtautuminen toisiin on ylimielistä, töykeää ja pilkallista. Toiminta ja puhe ovat kaavamaisia. Toinen ihminen on Münchhausen-potilaalle hyväksikäytön kohde tai tieltä raivattava este, usein kumpaakin.

Kuten sairauden nimi viestii, potilas sepittelee tarinoita, joissa hän on ylivoimainen ja yli-inhimillinen heeros ja joissa on yksi loimi totta, kaikki muu keksittyä. Näillä teksteillä hän ruokkii itseään ja kaltaisiaan.

Käyttäjän jaanapaju kuva
Jaana Paju

hyvä katriina kajannes

= jyrisevän akkain hanat

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset