Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Sama-0€-palkka ja poliittinen rakkausuni

Normal 0 21 false false false FI X-NONE X-NONE

Ken yhtä puoluetta rakastaa, se kaikkia rakastaapi. Avaudun poliittisesta unestani, joka sijoittui kokoomuksen tilaisuuteen. Ihmiset olivat sivistyneitä, ystävällisiä ja kirjaa ja ihmistä ymmärtäviä, kuten ovat tuntemani kokoomuslaisetkin. Lopuksi suunniteltiin uusia yhteisiä tapahtumia. - Vaikea on olla rakastamatta ihmisiä, jos on ihminen. Vai mitä?

 

Mannerheimia palvonut Eino Leino johdattaa meidät palkkatasa-arvon päivään:

 

 Se talo, min portilla kilpi on:

  Tässä talossa tehdään työtä.”
Se talo on pyhä ja pelvoton
ja pelkää ei se yötä.
Työs olkoon se suurta tai pientä vaan,
kun vaan se työtä on oikeaa
ja kun sitä palkan et tähden tee!
Työ riemulla palkitsee. (Aurinkolaulu – Sata ja yksi laulua, 1898)

 

+ Yhdenvertaisuus

Suomi on ratifioinut EU:n yhdenvertaisuusperiaatteet. Ne käyvät kaiken lainsäädännön ja toimintaohjeitten lävitse.

·        Yhdenvertaisuuslaki pakottaa meidät yhdenvertaisiksi. Se kieltää kaiken välittömän ja välillisen syrjinnän.  

  • Kielletyt syrjintäperusteet ovat ikä, etninen tai kansallinen alkuperä, kansalaisuus, kieli, uskonto, vakaumus, mielipide, terveydentila, vammaisuus, sukupuolinen suuntautuminen tai muu henkilöön liittyvä syy. Tietysti myös työttömyys!
  • Rikoslaki (11. luvun 9. §) antaa laajan syrjintäkiellon. 47. luvun 3 § kieltää syrjintä työelämässä.

 

+ ” kun vaan se työtä on oikeaa / ja kun sitä palkan et tähden tee!” 

Suomen Kuvalehti esittelee eräänlaista ihmiskauppaa artikkelissa ”Koulutusbisnestä TE-toimiston tuella: Työharjoittelua vai työläiskauppaa?” Teksti löytyy helposti verkosta.

On mahdollista, että vaativiin tehtäviin määrätään nimellisellä korvauksella tai peräti palkatta harjoittelemaan jopa vuodeksi.  

Samasta työstä kuuluu sama palkka. Suomella ei ole varaa eriarvoisuuteen mutta ei kaikille aikaansaannosten mukaiseen liksaankaan, joten olkoon kaikilla sama palkka kuin on määrätty työttömille ja muille vapaaehtoistoimijoille eli orjille:

 

  • osallisuus, sosiaalinen pääoma ja ilo. [Ne on lukuisilla virallisilla sivuilla määritelty vapaaehtoistyön toimijoitten palkkiona.]

 

Yhdenvertaisuusperiaate ei salli samasta työstä eri liksaa saati toisille palkkaa ja toisille ei- mitään.

 

 

  • ·        Kannatatko yhdenvertaisuutta? Kannatatko samaa palkkaa samasta työstä? Kuuluuko yhdenvertaisuuteen vihata vieraita ja rakastaa omia? 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (29 kommenttia)

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Anteeksi alkurivi. En pysty poistamaan sitä, sillä se ei näy Muokkaa-versiossa.

Jonas Hellgren

Siinä vaan NSA'n kompuutteri lajittelee sinut harmittomien hölmöjen joukkoon. Tekstissäsi on ilmeisesti joku sana mihin ovat tarttuneet.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Kiitos, hauska kuulla heti aamusti. Tähän mennessä kaikki, jotka eivät tunne minua, ovat luokitelleet minut harmilliseksi.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Kirjamessuilla oli ruosinkielidiä naisia jotka puhuivat kokemuksistaan akateemisinä pätkätyoläisinä, he ovet perustaneet jonkun oman nettifoorumin jossa voivat keskustella.

Sain tänään minun agendalleni tärkein kirjamessujen tapausselostus julkaistua.

http://www.tamperelainen.fi/blogit/margareta-blafi...

yleisöllä ei ollut mahdollista esittää mitään kysymyksiä

Paljon on materiaalia, mutta helvetin kallis harrastus kun kaikista matkakuluist pitää maksaa ite, vaikk raattaa orjana.
Muuten muistaakseni Mustapäälläkin on joku runo verkkoon takertuneesta kalasta, Hienompi kuin Uuno Kailaan: Olen verkon silmässä kalaa, en pääse pois.
Aina pitää olla koukussa johonkin
Ratkoin sudokoja monta vuotta, on tää plokkailu sentään mielekkäämpää.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Työtä tekee vaikka miten intohimoisesti. Kuitenkin täytyisi myös syödä ja asua.

Kiitos blogista, tutustun siihen.

On paljon tahoja, jotka hyötyvät työttömistä.

Käyttäjän RitvaKorhonen kuva
Ritva Korhonen

Mites mölkyn-valmistaja perustelee suuren tuottavuutensa pajatoiminnasta? Tarvitsevat kuulemma paljon lisää työvoimaa pajaansa kuntoutumaan saadakseen tuotettua kaiken mitä on laskettu markkinoille menevän. Entä 3000€/puolivuotta maksava ammattilainen vastuutehtäviin ? Harjoittelija ei saisi olla vastuullisessa työssä, vai onko harjoitteleva lääkäri vastuullinen? Miksi sitten joissain yrityksissä käytetään näitä työharjoittelijoita jopa kirjanpito-tehtäviin? Siinä täytyy olla jo ammattitaito, ei se ole harjoittelua.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Työn ilo on valtava asiaan intohimoisesti suhtautuvilla. Ikävä kyllä se ei vie nälkää.

Kaikille kuuluvat työ ja hyvinvointi. Kenellekään eivät kuulu keinottelu ja toisen hyväksikäyttö.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Joo niin määkin oon tehnyt, pahin oli kun virka lopetettiin alta ja jäi tyhjän päälle. Semmonen vaihe kun ei keksinyt mitään tekemistä, ei sitä ain osaa reippaanna lähteä uusille urille just kun on kiintynyt johonkin työhön, se oli uusi entistä tollompi rehtori joka heti halusi päästä eroon minusta. Kun ei voitu virasta potkia jaa lääkärikin todisti työkykyiseksi niin piti koko virka lopettaa. Jälkeenpäin on sitten harmitellut, että ei edes kyennyt liiton juristia pyytään apuun .
Luuletko, että keski-ikäisellä poikkeuksellisella amattitaidolla varustetulla naisella on työmarkkinoilla avoimet ovet?

Niinhän se on; tää on vapaa harrastus joka ei velvoita noudattamaan deadlinejä tai muitakiaan velvoitteita . Lupauksistani pidän kuitenkin kiinni ja osallistuin oikeusministeriöön seminaariin joidenkin usariystävieni kehoituksesta ja silloin on jotain raportoitavaakin vaikka olis kuinka rättiväsy.

Näin on, yhä ennämmän pitäisi kaikki suoritustasonkin työt hoitua vapaaehtoisilla.Päälliköt ja johtajat sen kun monistuvat,
Täkäläisellä saattohoitokodilla on kai yli parisataa vapaaehtoistyöntekijää jotka järkkäävät kuoleville kivaa puhaa ja seurustelevat heidän kanssan ja laittavat ruumiit kuntoon arkkuun pantavaksi jne . Johtuuko kuoleman suosio siitä, se on niin piilosaa että ihmiset ovat uteliaita vaiko että vaiko siitä että kokevat tekevänsä erityisen tärkeätä laupeuden työtä? ja onhan se tietenkein tärkeätä ettei näiden ihmisten tarvitse kärsiä tuskiaan ja ahdistustaan yksin jätettyinä.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

"Kuollut kaikki kokee", kirjoittaa suosikkifilosofini Juhani Sarsila (Melancholica, 2013).

Köyhien kaupunginosissa on nyt kehittämisohjelmia. Niissä muutama palkattu käy patistamassa vapaaehtoisia hommiin. Sillä tavalla työttömät, rutiköyhät, alkoholistit jne. saavat nostaa asuinalueensa suosta?

"Työhön, orjakansa", kertoo mieheni hänen lapsuudessaan huudetun. Siinä isot pojat heittelivät pienempiä kaikella satuttavalla, huusivat ja pakottivat rakentamaan heille lumilinnaa.

Käyttäjän ingmarforne kuva
Ingmar Forne

On todella omituista että Työvoimatoimistot ovat ryhtyneet välittämään työvoimaa tavalla, joka muistuttaa orjakauppaa. 9 euroa päivässä! Mitä se on? Onko sellaisessa "palkassa" minkäänlaista ihmisyyttä enää?

Jo keskiajalla, Englannissa ennen vuotta 1066, oli vallalla laki että orjalle oli annettava päivässä vähintään kaksi leipää. Siihen aikaan leivän hinta oli paljon korkeampi kuin nykyään. Voipi olla että jos lähdettäisiin vertaamaan 1000-luvun Englannin kahden leivän ja nykypäivän 9 euron arvoa keskenään, tulos voisi olla yllätys.

Suomesta orjuus kiellettiin kuninkaan käskyllä vuonna 1335. Luulisin että jos tämän päivän kruununpoliitikolta pyydettäisiin jonkinlainen orjuuden määritelmä, vastausta saisi odottaa varsin pitkään.

Voipi olla että houkutus olla palkkaamatta normaalilla palkalla kasvaa, jos työvoimatoimistosta saa "ilmaista" työvoimaa muutenkin. Tämähän johtaa työmarkkinoiden vakaavaan vinoutumiseen, ja asettaa työtöntä työnhakijaa entistä huonompaan lähtöasetelmaan.

Terveisin.

Ingmar Forne

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Hiljattain näimme ajankohtaisohjelmassa työnantajan, joka vieroksui työttömyystoimiston tarjoamaa "materiaalia". Monella on päinvastaisia kokemuksia. On työpaikkoja, joissa vakituinen kanslisti ei ole viitsinyt opetella tietokoneen käyttöä, ja jossa kaikki määräaikaiset työttömät tukityöllistetyt ovat mestareita sen käytössä ja kaikessa muussakin.

"Suomesta orjuus kiellettiin kuninkaan käskyllä vuonna 1335." Taas tarvitaan sellainen laki. Ja sellainen kuningas.

Ennen kaikki olivat heikoimpien puolella, nyt ei kukaan.

Jonas Hellgren

"Ennen kaikki olivat heikoimpien puolella.."

Tuollaista tuubaa et kyllä usko itsekään. Kautta koko ihmiskunnan historian terävimmät ja vahvimmat ovat käyttäneet tyhmempiä ja heikompia hyväkseen niin paljon kuin pystyvät. Näin on aina ollut ja näin tulee aina olemaan.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes Vastaus kommenttiin #12

Ninkö? Kiitos kun kerroit, en olisi tiennyt.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Ei ne ole heikompia joita syrjäytetään, vahvimmat nuijitaan pahiten .

Käyttäjän RitvaKorhonen kuva
Ritva Korhonen

Vaan mä piristän teitä kaikkia: Ollaan toivottu tasa-arvoista palkkaa, työtä kaikille, tasaista verotusta ja kaikille yhtäläiset oikeudet omistaa jotain. SE ON MAHDOLLISTA! Siirretään kaikki työhön kykenevät paja-toimintaan, se mahdollistaa täydellisen tasa-arvon koko kansalle.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Reippahasti lietsomaan, rautaa tässä taotaan. Ja sampoa.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Juu ja rahankin voi saman tien lopettaa tarpeettomana vaihdon välineenä.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

No tiedättehän kuka oli se ministeri ja mistä puolueesta, joka päästi irti tämän "palkatta töihin ja kiertoon"-järjestelmän?

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Adolf Hitler. Arbeit macht frei -kyltin jälkeen hän jakoi ihmiset (!) kahteen jonoon: toiset uuniin, toiset duuniin saippuatehtaalle. Ja puhdasta tuli, ja virkakierto oli nopea.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

:>/
Tarkoitin Suomessa. Kuka loi tämän järjestelmän, jolla työkkäri voi lähettää työttömän töihin ilman palkkaa?

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes Vastaus kommenttiin #22

22:een

Suomen nerokas kansa tämän keksi: talkootyön. Olemme luvattu kansa, yhdistysten.

Käyttäjän RitvaKorhonen kuva
Ritva Korhonen Vastaus kommenttiin #24

Ei talkootyössä mitään vikaa ole, kunhan se on vapaa-ehtoista ja oman yhteisön eduksi. Jonkun yrityksen voittoa muodostamaan tarkoitettu talkootyö pitäisi laissa kieltää.

Vaan toisin on käynyt, jopa perheen ja suvun keskeisiä talkootöitä halutaan verottaa samalla kun mölkyn valmistaja tuottaa voittoa pakollisella ilmaistyöllä.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes Vastaus kommenttiin #22

22:een vielä.

Suomen kansallissosialistinen työjärjestö on ollut innovatiivinen, isänmaallinen ja ketterä näissäkin kysymyksissä.

http://www.fsd.uta.fi/pohtiva/ohjelma?tunniste=skt...

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Sinä rohkea. Minä en enää uskalla tehdä mitään, kun kaikki on kriminalisoitu.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Kyllähän Sinä saat linkkejä antaa!!!

Suomen Kuvalehden juttu on hyvin realistinen kuvaus TE-toimiston touhusta - ja heidän touhunsa on aivan turhaa, koska hommaan syytetyt rahat eivät kuitenkaan lisää työpaikkoja.

Artikkelissa kerrotaan TE-toimiston lähettämästä viestistä, jossa oli mm. tämä:
"Tehdessämme työtarjouksia työnhakijoille, palvelemme ensisijaisesti työnantajia, joille etsimme soveltuvaa työvoimaa."

!!!!!

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes Vastaus kommenttiin #20

Pelkään, että linkkiä ei saa levittää ja siitä saa putkaa linnaa vankeutta. Kuten kahvinkeitostakin. Ennen sen sentään piti olla pontikankeittoa, mutta nyt ollaan humaaneja. Kaikki riittää rangaistukseen, kahvikin. Saatika seura.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Toiminta lienee ihmiskauppaa.

Käyttäjän RitvaKorhonen kuva
Ritva Korhonen

Tää on vuoden paras aihe, Katriina aivan mahtavasti vertailee Hitleriin ja Henry, kiva kun olet mukana, tivaat Demarien osuutta tässä orjakaupassa. Kuka virheen tekee, korjatkoon.. Siitä vaan SDPn johtavat, antaa palaa. Tässä tilanteen pelastusehdotus: Ennen palkattomaan työhön ryhtymistä, ammattikoulutuksen omaavalle kirjoitetaan ennakkoon työsopimus, jonka mukaan sitten aletaan parin kuukauden päästä maksamaan palkkaa joka on ammattiliiton sopima minimimipalkka. Tällä keinolla vältytään hyväksikäyttäjiltä. Kaksi kuukautta riittää loistavasti ammattikoulun käyneen työhön opastukseen, jonka aikana opastettava/harjoittelija on vailla vastuuta. Hänet otetaan aidosti harjoittelemaan, eikä työhön ja hänellä on tieto että ilmainen työ kantaa hedelmää edes kahden kuukauden päästä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset