Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Onko Tarja Halonen työttömyyspuheissaan ikärasisti, verrattuna Akavaan?

Tarja Halonen ja hänen Jumalansa ovat ikärasisteja, jos tiedot hänen kirkkopuheestaan pitävät paikkansa. Päättäjien tavoin he kalastelevat nuorten mielisuosiota ja unohtavat lakien yhdenvertaisuus-periaatteen.

Missä on ihmisoikeustaistelija Halonen? Onko hän muiden 60-lukulaisten kanssa jämähtänyt ... niin, mihin? 60-luku korosti tasa-arvoa, Tarja Halonen ei tänään tee niin - eikä kukaan toinenkaan 60-lukulainen.

Työ-saarnassaan Halonen kuuluu korostaneen nuorisotyöttömyyttä. Jopa kovien arvojen Akava on oikeudenmukaisempi. Se on paljon ottanut kantaa nuorisotyöttömyyteen, mutta ei vain siihen. Ote sen 28.11. julkaisemasta tiedotteesta:

Ikäryhmässä 60–64-vuotiaat työttömien määrä on seitsemän viime vuoden aikana yli kaksinkertaistunut. Akava pitää erityisen huolestuttava sitä, että korkeasti koulutettujen 60–64-vuotiaiden työttömien määrä on lisääntynyt muita nopeammin. Lisäksi työllisyysasteen nousu on tässä ryhmässä lähes pysähtynyt ja on edelleen vain vähän yli 40 prosentin tasolla.

Yksi ainoa poliitikko on huomioitteni mukaan jatkuvasti korostanut eri-ikäisten työttömyyttä yhtä tärkeänä, Tarja Filatov.

Toivottavasti Iltalehti ja Yle kertoivat Halosen puheesta väärin. Pelkään, että niin ei ole.

  • Miksi Tarja Halonen ei vaatinut päättäjiä rakentamaan Suomeen pikaisesti täystyöllisyyttä?
  • Miksi hän ei vaatinut tilille johtavia poliitikkoja ja muita korkeimpia päättäjiä siitä, että he toistuvasti syyttävät ja halventavat työttömiä? 
  • Miksi hän ei vaatinut poliitikkoja tilille vääristä lupauksistaan ja ylimielisyydestään?
  • Miksi hän ei vaatinut pikaista muutosta - ihan jo ennen joulua - siihen, että monen työttömän tulot ovat tänään sentilleen samat kuin 07, menojen moninkertaistuttua?
  • Köyhyys ei ole kivaa, Tarja Halosen kerrotaan sanoneen. Sillä sanalla ½ miljoonaa työtöntä ja muut miljoona köyhää vissiin elävätkin pitkään? Vaikka he tosin kuolevat 13 vuotta nuorempana kuin muut... 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Köyhille ja työttömille on syydetty valheita, katteettomia lupauksia ja syytöksiä. Missä viipyvät työ ja oikeudenmukaisuus?

Käyttäjän RitvaKorhonen kuva
Ritva Korhonen

Mäkin haluan tietää. Miksi kaikki, joihin on luotettu, ovatkin lisäämässä eriarvoisuutta?

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Kannattaa ennemmin seurata, mitä tapahtuu todella, kuin kuunnella valheita.

Käyttäjän RitvaKorhonen kuva
Ritva Korhonen

Meille on syötetty niin paljon valheita, että on vaikeaa luottaa enää mihinkään.

Käyttäjän VesaHytnen kuva
Vesa Hytönen

Wikipedia:
Suomen valtion vuonna 1970 ratifioiman YK:n kaikkinaisen rotusyrjinnän poistamista koskevan kansainvälisen yleissopimuksen mukaan rotusyrjinnällä tarkoitetaan:
»kaikkea rotuun, ihonväriin, syntyperään tahi kansalliseen tai etniseen alkuperään perustuvaa erottelua, poissulkemista tai etuoikeutta, jonka tarkoituksena tai seurauksena on ihmisoikeuksien ja perusvapauksien tasapuolisen tunnustamisen, nauttimisen tai harjoittamisen mitätöiminen tai rajoittaminen poliittisella, taloudellisella, sosiaalisella, sivistyksellisellä tai jollakin muulla julkisen elämän alalla.»

Ikään perustuvasta syrjinnästä tässä ei puhuta mitään. Olikohan syytä jättää koko käsite "ikärasismi" jo kokonaan unholaan?

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

Filatov ja Halonenko työttömän ja köyhän puolestapuhujinako?

Filatov on ainakin kunnostautunut työttömien vähävaraisten kyykyttäjänä työkkärin toimiensa kautta. En nyt muuta vihaltani kerro lisää.

Toimituksen poiminnat