Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Suomi tarvitsee Nelson Mandelaa, ei piehtaroimista anteeksiannossa

Normal 0 21 false false false FI X-NONE X-NONE

Itsenäisyyspäivän mielenosoitus ei kiinnosta. Seuraava on tärkeämpää: Vallanpitäjät katsovat, että he saavat yhä kovemmin rikkoa alamaisten ihmisoikeuksia. Meitä johtavat ovat vieraantuneet todellisuudesta. Moraalittomat vallanpitäjät eriarvoistavat tieten tahtoen, ja yhtä moraalittomia on heidän toimiinsa reagoimaton liehakko ja jokamies. Lapset ja nuoretkin kasvatetaan ahneuteen, itsekkyyteen ja rahan-, ei rauhanliikkeeseen. Joka ei huomaa, mitä ympärillä tapahtuu, voisi katsoa yhteiskuntaa vähän tarkemmin ja huomata siitä uusia asioita. Paluun 30-luvulle.

 

Normal 0 21 false false false FI X-NONE X-NONE

Kuka on ihmisoikeustaistelija Suomessa tänään, sellainen joka ei elä vain toiveunessa eli utopiassa ja näyssä eli visioissa? Ja joka määrätietoisesti vastustaa eriarvoistumista, köyhyyttä, työttömyyttä, ikärasismia, puolueisiin pesiytynyttä hirmuvaltaa, suomalaista totalitarismin ja fasismin siemennystä ja muita vääryyksiä? Olen aina uudelleen luullut jotakuta tällaiseksi ihmisoikeustaistelijaksi ja aina huomannut luulleeni väärin. 

 

Anteeksianto ja vetäytyminen eivät muuta maailmaa.

 

Normal 0 21 false false false FI X-NONE X-NONE

Vainoja, työttömyyttä ja köyhyyttä ei olisi, jos ihmiset eläisivät tässä ja nyt, kantaisivat vastuunsa ja toimisivat eivätkä piehtaroisi anteeksiannossa ja oman sielunrauhan ahnehtimisessa. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset