Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Sorretun joulu. Jottei totuus unohtuisi

Olet taas onnistunut karttamaan sanoja köyhä, pitkäaikaistyötön, syrjitty. Se on helppoa, koska ympäristösikin karttaa niitä.

Jouluna maailma kumminkin kääntyy nurin. Luuseri, surkimus, kerjäläinen, huostaanotettu lapsi ja seimen lapsi opettavat olemaan ihmisiksi. Joulu toteuttaa Dostojevskin sanan kumartamalla kärsimyksen edessä.

Joulu syntyy köyhyyden keskelle, se on heikoissa olevan voiman juhla.

  • Olet vasiten heikentänyt heikoimpien asemaa vuosi vuodelta. Olet pöhöttänyt suomalaisen ikärasismin sellaiseksi, että siihen on puututtu EU- ja EN-tasolla. Olet kasvattanut köyhien määrän yli miljoonaan, työttömien puoleen miljoonaan. Köyhyyden olet muuttanut ylisukupolviseksi, osaansa täysin syyttömien, huonon politiikan uhrien köyhyydeksi. Perheitten, lasten, joidenkin vanhusten, joidenkin työllisten köyhyys on lisääntynyt. Pitkäaikaistyöttömyyden ja akateemisen työttömyyden olet räjäyttänyt nousuun. Kaikkein parhaimmat eri alojen asiantuntijat olet heittänyt kortistoon, näennäis-asiantuntijat olet kiskonut johtoasemiin. Pitkäaikaistyöttömyyttä lisäät, onhan se tärkein köyhyyden aiheuttaja. Hyödyt toisten osattomuudesta.
  • Läheisillesi hamuat virkoja, huippuasemia ja ansiotonta arvostusta. Katso, se on rihkamaa. Joku katsoo ja näkee kaiken, sinutkin, joka et näe itseäsi.

 

  • Nimellispalkkoja olet kasvattanut vähän yli vuosikymmenessä 55 %, monen työttömän tulot olet pysyttänuyt sentilleen samoina. Virkamiesten, kansanedustajien jne. palkkoja ym. etuja olet nostattanut kuin pullataikinaa, sinä leipuri hiiva.

 

Mitäs me jouluaddiktiivit - niin kyseenalainen kuin sana addiktio onkin.

Ei voi olla muistamatta lapsia, joiden vanhemmat tappelevat ja ryyppäävät jouluna vielä enemmän kuin muulloin. Yksinäisiä, joille joulu on vuoden yksinäisintä aikaa. Pieniä tulitikkutyttöjä.

Ja virkamiehiä ja päättäjiä, jotka hyötyvät ½ miljoonasta työttömästä, yli miljoonasta köyhästä ja muista kaltoin kohtelemistaan.

Moniko virkamies ihan rikastuu heistä? Ja rikkoo valansa, lait ja työpaikkansa ja ammattinsa määräykset syytellessään ja pilkatessaan kärsiviä ja juorutessaan oppilaista vanhempineen, potilaista, alaisista jne., joiden hyvinvoinnin ja terveyden hoitamisesta, joiden opettamisesta, joiden esimieheydestä jne. heille maksetaan pitkä penni?

Kuka olikaan addikti ja addiktoija, kuka narsisti ja ... kuka oli psykopaatti vailla empatiaa ja omaatuntoa?

Joulun valossa arvot kääntyvät ylösalaisin.

Mene pois, joulupukki! Anna meille oikea joulu -

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Tässä joulun sanoma:

"Jeesus tuli Nasaretiin, missä hän oli kasvanut, ja meni sapattina tapansa mukaan synagogaan. Hän nousi lukemaan, ja hänelle ojennettiin profeetta Jesajan kirja. Hän avasi kirjakäärön ja löysi sen kohdan, jossa sanotaan:

- Herran henki on minun ylläni, sillä hän on voidellut minut. Hän on lähettänyt minut ilmoittamaan köyhille hyvän sanoman, julistamaan vangituille vapautusta ja sokeille näkönsä saamista, päästämään sorretut vapauteen ja julistamaan Herran riemuvuotta.

Hän kääri kirjan kokoon, antoi sen avustajalle ja istuutui. Kaikki, jotka synagogassa olivat, katsoivat tarkkaavasti häneen. Hän alkoi puhua heille:
'Tänään, teidän kuultenne, on tämä kirjoitus käynyt toteen.'"
- - -
Herran, Herran Henki on minun päälläni, sillä hän on voidellut minut julistamaan ilosanomaa nöyrille [ köyhille ], lähettänyt minut sitomaan särjettyjä sydämiä, julistamaan vangituille vapautusta ja kahlituille kirvoitusta, julistamaan Herran otollista vuotta [ Herran riemuvuotta ] [ ja meidän Jumalamme kostonpäivää, lohduttamaan kaikkia murheellisia,]"
Luuk. 4:16-21; Jes. 61:1-2

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Jesajan kirja on kaunokirjallisen modernismin ydinteosten taustateksti. Modernismi ei kuvaa vain autiota maata vaan myös sen puhkemista kukkaan ja lähteiksi.

Jesajan kirjasta:

61. Luku

1. Herran, Herran Henki on minun päälläni, sillä hän on voidellut minut julistamaan ilosanomaa nöyrille, lähettänyt minut sitomaan särjettyjä sydämiä, julistamaan vangituille vapautusta ja kahlituille kirvoitusta,

Ps. 45:8 Sinä rakastat vanhurskautta ja vihaat vääryyttä; sentähden on Jumala, sinun Jumalasi, voidellut sinua iloöljyllä enemmän kuin sinun osaveljiäsi.
Jes. 11:2 Ja hänen päällänsä lepää Herran Henki, viisauden ja ymmärryksen henki, neuvon ja voiman henki, tiedon ja Herran pelon henki.
Jes. 42:1 Katso, minun palvelijani, jota minä tuen, minun valittuni, johon minun sieluni mielistyi. Minä olen pannut Henkeni häneen, hän levittää kansakuntiin oikeuden.
Jes. 42:7 avaamaan sokeat silmät, päästämään sidotut vankeudesta, pimeydessä istuvat vankihuoneesta.
Jes. 49:9 sanomaan vangituille: Käykää ulos! ja pimeässä oleville: Tulkaa esiin! Teiden varsilta he löytävät laitumen, kaikki kalliokukkulat ovat heillä laidunpaikkoina.
Matt. 11:5 sokeat saavat näkönsä, ja rammat kävelevät, pitaliset puhdistuvat, ja kuurot kuulevat, ja kuolleet herätetään, ja köyhille julistetaan evankeliumia.
Luuk. 4:18 Herran Henki on minun päälläni, sillä hän on voidellut minut julistamaan evankeliumia köyhille; hän on lähettänyt minut saarnaamaan vangituille vapautusta ja sokeille näkönsä saamista, päästämään sorretut vapauteen,
Jes. 49:9 sanomaan vangituille: Käykää ulos! ja pimeässä oleville: Tulkaa esiin! Teiden varsilta he löytävät laitumen, kaikki kalliokukkulat ovat heillä laidunpaikkoina.
Matt. 11:5 sokeat saavat näkönsä, ja rammat kävelevät, pitaliset puhdistuvat, ja kuurot kuulevat, ja kuolleet herätetään, ja köyhille julistetaan evankeliumia.
Luuk. 4:18 Herran Henki on minun päälläni, sillä hän on voidellut minut julistamaan evankeliumia köyhille; hän on lähettänyt minut saarnaamaan vangituille vapautusta ja sokeille näkönsä saamista, päästämään sorretut vapauteen,

2. julistamaan Herran otollista vuotta ja meidän Jumalamme kostonpäivää, lohduttamaan kaikkia murheellisia,

Jes. 63:4 Sillä koston päivä oli minun mielessäni ja minun lunastettujeni vuosi oli tullut.
Matt. 5:4 Autuaita ovat murheelliset, sillä he saavat lohdutuksen.
Luuk. 6:21 Autuaita te, jotka nyt isoatte, sillä teidät ravitaan! Autuaita te, jotka nyt itkette, sillä te saatte nauraa!

3. panemaan Siionin murheellisten päähän - antamaan heille - juhlapäähineen tuhkan sijaan, iloöljyä murheen sijaan, ylistyksen vaipan masentuneen hengen sijaan, ja heidän nimensä on oleva vanhurskauden tammet, Herran istutus, hänen kirkkautensa ilmoitukseksi.

Ps. 92:13 Vanhurskas viheriöitsee kuin palmupuu, hän kasvaa kuin Libanonin setri.
Jes. 60:21 Sinun kansassasi ovat kaikki vanhurskaita, he saavat periä maan iankaikkisesti, he, minun istutukseni vesa, minun kätteni teko, minun kirkkauteni ilmoitukseksi.

4. Ja he rakentavat jälleen ikivanhat rauniot, kohottavat ennalleen esi-isien autiot paikat; ja he uudistavat rauniokaupungit, jotka ovat olleet autiot polvesta polveen.

Jes. 58:12 Sinun jälkeläisesi rakentavat jälleen ikivanhat rauniot, sinä kohotat perusmuurit, muinaisten polvien laskemat; ja sinun nimesi on oleva: halkeamain umpeenmuuraaja ja teitten korjaaja maan asuttamiseksi.

5. Vieraat ovat teidän laumojenne paimenina, muukalaiset teidän peltomiehinänne ja viinitarhureinanne.

Jes. 14:2 Kansat ottavat heidät ja tuovat heidät heidän kotiinsa, ja Israelin heimo saa heidät Herran maassa omiksensa, orjiksi ja orjattariksi, ja he vangitsevat vangitsijansa ja vallitsevat käskijöitänsä.

6. Mutta teitä kutsutaan Herran papeiksi, sanotaan meidän Jumalamme palvelijoiksi; te saatte nauttia kansain rikkaudet ja periä heidän kunniansa.

Jes. 60:16 Ja sinä saat imeä kansojen maidon, imeä kuningasten rintoja, saat tuntea, että minä, Herra, olen sinun auttajasi, että Jaakobin Väkevä on sinun lunastajasi.
Jes. 66:21 Ja heitäkin minä otan leeviläisiksi papeiksi, sanoo Herra.

7. Häpeänne hyvitetään teille kaksin kerroin, ja pilkatut saavat riemuita osastansa. Niin he saavat kaksinkertaisen perinnön maassansa; heillä on oleva iankaikkinen ilo.

Jes. 35:10 Niin Herran vapahdetut palajavat ja tulevat Siioniin riemuiten, päänsä päällä iankaikkinen ilo. Riemu ja ilo saavuttavat heidät, mutta murhe ja huokaus pakenevat.
Jes. 40:2 Puhukaa suloisesti Jerusalemille ja julistakaa sille, että sen vaivanaika on päättynyt, että sen velka on sovitettu, sillä se on saanut Herran kädestä kaksinkertaisesti kaikista synneistänsä.
Jes. 51:11 Niin Herran vapahdetut palajavat ja tulevat Siioniin riemuiten, päänsä päällä iankaikkinen ilo. Riemu ja ilo saavuttavat heidät, mutta murhe ja huokaus pakenevat.

8. Sillä minä, Herra, rakastan oikeutta, vihaan vääryyttä ja ryöstöä; ja minä annan heille palkan uskollisesti ja teen heidän kanssansa iankaikkisen liiton.

Jes. 54:10 Sillä vuoret väistykööt ja kukkulat horjukoot, mutta minun armoni ei sinusta väisty, eikä minun rauhanliittoni horju, sanoo Herra, sinun armahtajasi.
Jes. 55:3 Kallistakaa korvanne ja tulkaa minun tyköni; kuulkaa, niin teidän sielunne saa elää. Ja minä teen teidän kanssanne iankaikkisen liiton, annan lujat Daavidin armot.

9. Heidän siemenensä tulee tunnetuksi kansain keskuudessa ja heidän jälkeläisensä kansakuntien keskellä; kaikki, jotka näkevät heitä, tuntevat heidät Herran siunaamaksi siemeneksi.
10. Minä iloitsen suuresti Herrassa, minun sieluni riemuitsee minun Jumalassani, sillä hän pukee minun ylleni autuuden vaatteet ja verhoaa minut vanhurskauden viittaan, yljän kaltaiseksi, joka kantaa juhlapäähinettä niinkuin pappi, ja morsiamen kaltaiseksi, joka on koruillansa kaunistettu.

Hab. 3:18 Mutta minä riemuitsen Herrassa, iloitsen autuuteni Jumalassa.
Sak. 3:4 Niin tämä lausui ja sanoi näin niille, jotka seisoivat hänen edessänsä: Riisukaa pois saastaiset vaatteet hänen yltänsä. Ja hän sanoi hänelle: Katso, minä olen ottanut sinulta pois pahat tekosi, ja minä puetan sinut juhlavaatteisiin.
Luuk. 1:47 ja minun henkeni riemuitsee Jumalasta, vapahtajastani;
Ilm. 3:5 Joka voittaa, se näin puetaan valkeihin vaatteisiin, enkä minä pyyhi pois hänen nimeänsä elämän kirjasta, ja minä olen tunnustava hänen nimensä Isäni edessä ja hänen enkeliensä edessä.
Ilm. 6:11 Ja heille kullekin annettiin pitkä valkoinen vaippa, ja heille sanottiin, että vielä vähän aikaa pysyisivät levollisina, kunnes oli täyttyvä myös heidän kanssapalvelijainsa ja veljiensä luku, joiden tuli joutua tapettaviksi niinkuin hekin.

11. Sillä niinkuin maa tuottaa kasvunsa ja niinkuin kasvitarha saa siemenkylvönsä versomaan, niin saattaa Herra, Herra versomaan vanhurskauden ja kiitoksen kaikkien kansojen nähden.

+++
Tänään ovat Jesajan vallankumoukselliset sanat sydämessä, koska tänään Kai Sadinmaa ilmoitti tarkemmin toisesta tulemuksestaan Jyväskylän Talveen. Ei sitä tiedä, vaikka hänen aiheensa olisi ...

Käyttäjän RitvaKorhonen kuva
Ritva Korhonen

Köyhän perheen lapsi kysyi äidiltään: Äiti, miksi Joulupukki rakastaa serkkujani enemmän kuin minua ja siskojani? Äiti tuota kummastelemaan kuinka sellaisen päähänsä lapsi saanut.. Vastaus oli helppo: Joka vuosi niiden luona käy pukki ja tuo kalliimpia lahjoja kuin meille. Lapsi eriarvoisti itsensä jo alle kouluikäisenä, ja materian, vaurauden perusteella.
Opettakaa vauraat lapsille että Joulupukki antaa jokaiselle lapselle vain yhden lahjan, sellaisen jonka taitava käsityöläinen voi tehdä. Jos haluatte ostaa kalliin lahjan, kuvitellessanne rakkauden mitattavan lahjan euroarvolla, niin menkää käsityöläisen pajaan, ostakaa käsintehty Suomalainen lelu, vaate, koru tai koriste. Tuette samalla lapsen uskoa Joulupukkiin, kun käytte korvatunturilla ja lapsi näkee tonttujen pajan, tyhmempikin lapsitajuaa ettei se ole mikään kännykkätehdas.
Jos Joulupukki on olemassa, se tuo jokaiselle lapselle vain yhden käsintehdyn lahjan..

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Joulun lapsi tuo käsittätehdyn lahjan.

Antti Jokinen

Minulla on ainakin hiukan toisenlainen kuva asiasta. Olen ollut huomaavani, että juuri oikeasti vauraat perheet jakelevat paljon vähemmän lahjoja toisilleen kuin ne ei niin vauraat perheet. Olen jopa kuullut sellaista, että ne ei niin vauraat vanhemmat ostavat luotolla kasapäin lahjoja ja sitten makselevat niitä pitkin vuotta jonkinlaisissa kuukausierissä.

Pekka Pylkkönen

Hei Katriina.

Sinulla on siis jonkin alan ammattitaitoa? Ohessa yrityksen perustamisopas:
http://www.perustamisopas.fi/

Jos haluat päästä vielä helpommalla, voit käyttää esimerkiksi laskutusosuuskuntaa
www.eezy.fi

Noin, nyt ei tarvitse enää huolehtia työttömyydestä. Jaa tätä ilosanomaa eteenpäinkin.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Onhan se niinkin kyllä. Tai ei ole sitten.

Toimituksen poiminnat