Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Ilmainen vihje Mikael Jungnerille

Kaksi blogittajaa on poistanut kommenttini US:n vuosien aikana. Ja kaksi heistä on demarimiehiä. Toiseksi heistä äityi juuri Mikael Jungner, "vinkkien" taritsija. Hän, jonka vinkkauksista SDP on menettänyt kolmanneksen kannatuksestaan. - Vinkki-sana muuten on halpahintainen.

Demariaate on liian hieno vesitettäväksi. Olisi syytä pohtia tyttömyyttä ja epäoikeudenmukaisuutta,  ei leikkiä työssä kännyllä ja läppiksellä eikä liehakoida. Äänestäjien liehakointi ei Jungnerilta enää onnistu, nyt hänellä on vuorossa keskusta.

Kommenttini oli tällainen:

Olisiko kannattanut säästää itseä, lukijaa, aikaa ja rahaa ja tiivistää: lips lips.

  • Tässä ilmainen vihje henkilöltä, joka on 30 vuotta opettanut tuleville opettajille lukemista ja kirjoittamista, ja joka Jungnerin kaltaisten poliitikkojen ansiosta ei saa työtä eikä sellaista toimeentuloa, jolla eläisi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Pekka Pylkkönen

Mitä jos rupeaisit yrittäjäksi? Saisit ansaitsemasi toimeentulon ja sitä Junger et al. ei voi estää.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Millainen yrittäminen löisi leiville? Olen kyllä yrittänyt pienen ikäni.

Pekka Pylkkönen

Sitä yrittäjien pitää kysyä asiakkailta. Selvästi ainakin hoivapalveluissa on kovasti käsiparien tarvetta. Samoin kuljetuspalveluista puuttuu runsaasti työvoimaa.

Luulisi kuitenkin että sinun itsesi on helpompi keksiä mitä voit tehdä muiden hyväksi rahaa vastaan kuin kenenkään muun.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes Vastaus kommenttiin #3

Kiitos ehdotuksestasi. Olen ottanut työkkärissä kummankin niistä esille: kouluttautumisen uudelle alalle ja yrityksen perustamisen. Kumpaakaan ei suositeltu siellä.

Käyttäjän JotuKarjalainen kuva
Jotu Karjalainen Vastaus kommenttiin #4

Työkkärissäkö ne päättää sun elämästä?

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #5

"Työkkärissäkö ne päättää sun elämästä?"

No mutta Jotu!, kyllähän Sinulla yleensä on aika tarkka aisti, jolla näkee köyhän arkipäivän. Ainakin kommentit olleet suht' hyviä ja välillä aivan loistavia.

Mutta, jos tuo oli todella tarkoitettu kysymyksenä:
- Kyllä, he nimenomaan päättävät. En enää itse ole työkkärin alainen, mutta heillä on aivan älytön valta kaikkeen.
Vaikkei Katriina niin hirmu iäkäs ole, niin voit olla varma, ettei starttirahaa tipu.
- Minulla on vuosikymmenien yrittäjäkokemus, mutta kun pohja putosi alta, ja myöhemmin (55-vuotiaana) kysyin starttirahaa, olis "se just loppu"...

- Koulutuksessa eivät enää pääse samalla tavalla "bannaamaan" kuin ennen. No nykyään järkevät koulutukset lopetellaan ja pidetään vain lumekkoulutukset jäljellä - ne on nääs halvimmat.

Henry

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #10

Se starttiraha on aika turha. Viilaa hommat täysin valmiiksi, hankkii asiakkaat ja tilaukset. Sitten kun on pakko, niin panee paperit PRH:een. "Firman" eteen voi tehdä työtä ilman firmaakin.

Ja tosiaan nuo eezyt..

Käyttäjän JotuKarjalainen kuva
Jotu Karjalainen Vastaus kommenttiin #10

Henry, ei kannata jättäytyä työkkärin valtaan. Ei yrityksen perustaminen kauhean isoja pääomia vaadi. Alku on yleensä aina vaikeata mutta ei Suomessa silti kukaan nälkään kuole. Jo ihmisarvonsa takia olisi hyvä olla irti yhteiskunnan rajoittavista kahleista kuten nyt toimintaa rajoittavasta työkkäristä. Kannattaa miettiä mihin hintaan myy vapautensa ja itsenäisyytensä, onko se parikymppiä päivässä riittävä korvaus?

Yleensäkin on väärä lähtökohta alkaa miettimään mitä tukia elämiselleen saa.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes Vastaus kommenttiin #20

Kommenttiin 20

Sanopa ala tai ikäryhmä, joka ei saisi yhteiskunnan tukea. Lapset, päivähoitolaiset, kotona hoidettavat, esikoululaiset, koululaiset, opettajat, (esim. urheilua) harrastavat, nuoret, opiskelijat, toisen ja kolmannen asteen oppilaitokset, vammaiset, terveydenhuolto, vanhustenhuolto, yrittäjät jne.? Nykyään Arhinmäen aikana jopa vassari-rokkarit.

Käyttäjän JotuKarjalainen kuva
Jotu Karjalainen Vastaus kommenttiin #21

Enkö mä juuri kirjoittanut että on väärä lähtökohta ruveta miettimään mitä tukia millekkin saa?

Yritä vapautua tuosta yhteiskunnan tuilla ostettavasta sidonnaisuudesta.

Lauri Korhonen Vastaus kommenttiin #5

Jos työkkäri niin sanoo niin silloinhan asian täytyy niin olla. Kyllä viranhaltija tietää mikä on hallintoalamaisille sopivaa ja toimivaa.

Sarkasmivaroitus.

Martti Laines Vastaus kommenttiin #4

Toisten mielipiteiden ja suositusten sijaan oletko ajatellut itse ajatella?

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes Vastaus kommenttiin #6

Kiitos kysymästä, jokainen ihminen ajattelee. Olen opettanut yliopistossa ja tiedemaailmalle myös ajattelemisen ajattelemista. Sitähän on kognitiivinen kirjallisuudentutkimus, jonka olen kotiuttanut Suomeen.

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström Vastaus kommenttiin #4

Nykyisin yrittäminen on tehty todella helpoksi. Kun saat hankittua itsellesi työstäsi maksavan asiakkaan, niin ilmoitat asiakkaasi laskutustiedot esim. Eezy.com tai ukko.com palveluun ja heti kun asiakkaasi on maksanut työsi mukaisen laskun, niin em. palvelu tilittää sinulle kuuluvan osuuden tilillesi. Näin helppoa ei yrittäminen ole ollut koskaan aiemmin!

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes Vastaus kommenttiin #8

Kiitos vain. Olen äitini puolelta yrittäjäsukua niin monipolvisesti kuin sukumme muisti kantaa. Tiedän alasta paljon.

Käyttäjän RitvaKorhonen kuva
Ritva Korhonen

Suomen pienyrittäjiä on jo vuosia piinattu ja kidutettu solidaarisuudella ja työläisen oikeuksilla. Molemmat on hyviä, mutta liika ahneus menee yli.

Yrittäjältä revitään veroja oletusten mukaan, vaikkei olisi senttiäkään nostanut vuodessa itselleen palkkaa yrityksestä, kaiken lisäksi joku vero maksetaan jo yritystä rekisteröitäessä, eli ennakkoon, vaikkei vielä ole edes koko yritystä olemassa. Ainakin toiminimeä tehdessä kuulin tapahtuneen näin.

Kuljetusyritykset kuolee polttoaineen hinnan takia, eikä maatalous, käsityöläisyys tai hoiva-ala sen paremmin tuota.

Kodinhoitaja- tai remontti- palveluihin on varaa vain isorikkailla, tai niillä, joilla on mahdollisuus vähentää ansiotuloverotuksessa, molempia on melko vähän nykyään. Oma ratkaisuni oli blogissani http://ritvakorhonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1445...

Viimeisin järjetön vaatimus yrittäjälle, minkä olen kuullut työläisen oikeuksiin, oli vauvan imetyksen mahdollistaminen työpaikalla ja työajalla (Onneksi ei ollut Demari). Lisää näitä, niin saadaan kyllä olla kaikki ilman työtä. Työturvallisuus, sairasloma, lakko-oikeus ja perhevapaat on minusta ihan täysin riittäviä rasitteita työnantajalle.

Pekka Pylkkönen

Ei niitä veroja makseta tietenkään ellei tulosta tehdä. Jos ilmoitat verottajalle että rahaa sataa firmaan, niin tottakai ne ottavat arvioidun osuutensa.

Suomessa on hyviä ja huonoja puolia yrityksen näkökulmasta. Suurimmat rasitteet liittyvät ylihintaiseen työntekijöiden eläkevakuutukseen ja siihen, että työntekijän flunssasta on ensinnäkin maksettava liksa ja toiseksi tehtävä ilmaiseksi työntekijän työt. Aivan kuin se flunssa olisi jotenkin työnantajan vika.

EDIT: ALV tietenkin maksetaan vaikkei tulosta syntyisikään. Jos ei tule liikevaihtoa niin sitten sekin jää poies.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Kommenttiin 13 Ritvalle

Kokoomus ja keskusta ovat aina ajaneet suuryritysten ja suurtilojen etua. Oletko pannut merkille, miten paljon ihan näinä vuosinakin on syydetty yhteiskunnan lisärahaa yrityksille vailla työllistämisvelvoitetta?

Kirjoitat: "Kodinhoitaja- tai remontti- palveluihin on varaa vain isorikkailla, tai niillä, joilla on mahdollisuus vähentää ansiotuloverotuksessa, molempia on melko vähän nykyään." Remonttia on jokaisen välillä pakko tehdä tai teettää. Hyvä, kun se työllistää ja kun yhteiskunta tukee kansalaisia tällä tavalla, pienyrittäjiä ja asukkaita.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Erkki Tuomioja, joka ketjussa mainitaan, on demari ja yhteistyömies, ei liehakko. Hän blogittaa: "Suomi on nyt ollut poikkeuksellinen maa, sillä jokseenkin kaikissa muissa Euroopan ja muissa kehittyneissä maissa tuloerojen kasvu on vain jatkunut ja kiihtynyt. Räikeimmin näin on tapahtunut eurokriisin merkeissä matokuurille pakotetuissa Etelä-Euroopan maissa. Voi aiheellisesti kysyä, onko Suomikin Olli Rehnin kurjistamispolitiikkaa tukeneena maana osavastuussa tästä kehityksestä." http://www.tuomioja.org/

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Kun keskusteluun koplattiin kirkkokin, kannattaa kysyä, paljonko lapset, köyhät ja vanhukset ovat menettäneet apua ja tukea kirkosta lähdetettyjen mukana.

Pekka Pylkkönen

Jeesustelu ei ketään auta. Miksi laitat köyhät samaan listaan lasten ja vanhusten kanssa? Aivan kuin köyhillä ei olisi asemansa kanssa mitään tekemistä. Elinkeinovapaassa maassa.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Kuka jeesustelee? Kirkko tekee valtavaa lapsi- ja diakoniatyötä. Yhtä lailla köyhien kuin monien muiden hyväksi.

Oletko tullut ajatelleeksi, että voi keskustella muutenkin kuin nyrkki tanassa. Ei ole pakko syytellä ja haukkua.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #25

Vuonna 2012 sosiaaliturvamenot olivat 60 mrd€. Paljonkos kirkot panivat ja pitääkö työttömän kiittää veronmaksajia vai kirkkoa?

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

No laitetaanpa tähän näkyviin linkki sosiaalimenoihin ja niiden rahoitukseen :

http://www.stm.fi/stm/toiminta_ja_talous/sosiaalim...

Toimituksen poiminnat