Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Jutta, milloin luovut vallasta?

Jutta, hovisi pyytää sinua jatkamaan. Se ja vallanhimosi ovat yhtä huonoja syitä vakiinnuttaa  ongelma. Olet jo rikkonut korvaamatonta, polvesta polveen rakennettua. Jokainen tietää, että sinua ei syrjäytetä, koska tämä ei ole jäsenvaali. Mutta jokainen tietää myös, että jos jatkat, arvojen alamäki puolueessa jatkuu.

Kysymys ei ole henkilöstä vaan arvoista. Tasa- ja ihmisarvoa on loukattu. Puolue ja maa tarvitsevat ihmisoikeustaistelijoita, ei ihmisoikeuksia vastaan taistelevia. 

Olet tehnyt parhaasi. Ei ole vikasi, että nevonantajasi ovat kehnoja, vai onko? En ihan ymmärrä, miksi valitsit juuri heidät.

Hovia ympärilleen kokoava ja muita syrjivä hallitsija - tarkoitin pomo - ei ole missään oloissa hyvä. Työttömiä ja köyhiä syrjivä ja halveksiva demarijohtaja ei ole hyvä demarijohtaja.

Jokaisessa yhteisössä on tärkeää, että kukin on siinä paikassa, jossa hän palvelee yhteisöä ja sen ulkopuolella olevaa yhteiskuntaa parhaiten. Jutta, et nyt ole puolueessa sillä paikalla.

Et ole selvittänyt itsellesi etkä muille sosialidemokratian ja yhteiskunnallisen toiminnan perusteita. Kuka ja mikä on työläinen? Mitä on työväenliike? Kuka on duunari, ja onko hän jonkinlaista aatelia? Onko "aikuinen nainen" jonkinlainen yliolento?

Kun puhut, kuka puhuu? Ontot, kolisevat fraasisi eivät enää peitä mitään.

Olen tehnyt kaikkeni hyväksesi ja eräiden toisten demaripoliitikkojen hyväksi. Olen alusta asti kaikkialla puolustanut sinua ja heitä muita. Puolustettavaa on riittänyt, koska sinulla on moittijoita kaikkialla minne menen. Myös suuren kaupungin hiljattain eläköityneitten demarivaikuttajien keskuudessa.

Suljetko silmäsi, sydämesi vai molemmat? Minä en ole sulkenut kumpiakaan.

Olet tänään lausunut kantasi, että ihmisten pitää nykyisin yrittää enemmän. Täytyisikö sinunkin tehdä niin? Vappuna lupasit Jyväskylässä, että pystyt parempaan. Sen jälkeen kävi ilmi, mitä se oli: häikäilemätön sorrettujen halventaminen.

Olet nimittänyt koulujen ja yliopistojen ongelmia syventämään huonoimman näkemäni opetusministerin. Olet luvannut kymmeniä- tai satojatuhansia työpaikkoja, mutta emme arvanneet, että tarkoitit niiden menettämistä. Lupasit oikeudenmukaisuutta - emme arvanneet, että vain hyväosaisille.

Olet vesittänyt demariarvot ja jatkat samaa päivä päivältä.

Jos jatkat, kannattaisiko puolue lopettaa ja liittää kokoomukseen?

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Juha Kuittinen

SDP on myynyt arvonsa Kokoomukselle ja Jutta on saanut oppia myös Bilderberg-kokouksista...

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

"huonoin näkemäni opetusministeri" (Katriina Kajannes)

Tuopa onkin kiintoisa teema. Millaisia opetusministereitä Suomessa on ollut? Mikä on ollut heidän antinsa tai yleensä valtion anti sivistyksen, tietämisen, oppimisen alueella.

Näkemykseni on että valtion anti ainakin viime vuosina ja vuosikymmenenä on ollut alentava. Ihmisiä on ohjailtu suorittaviksi rattaiksi milloin mihinkin koneistoon. Henna Virkkusen yliopistolaki oli tätä, Krista Kiurun oppivelvollisuuden jatkaminen on tätä.

Missä on aikamme Perikles? Missä on sivistysyliopisto? Ei missään. Opetusministeriön tunkkaisissa jaloissa.

Lista opetusministereistä alkaen vuodesta 1917:

http://valtioneuvosto.fi/tietoa-valtioneuvostosta/...

Googlattu näkemys opetusministereistä (aukeaa hitaasti):
http://www.savonsanomat.fi/mielipide/artikkelit/op...

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Ilkka Kantola tai Kalevi Olin olisi taatusti noussut Suomen muutaman parhaan opetusministerin joukkoon.

On huonon johtajan merkki varmistaa itselleen tuki valitsemalla korkeiksi vaikuttajiksi lähiystäviään, hovinaisiaan ja lakeijojaan. Se alkaa olla maantapa. Eipä tule mieleen laitosta ja yksikköä, jossa se ei olisi vallalla. En tarkoita seuraavalla Juttaa: näin menetellen on 10 vuodessa ajettu huippuosaavasti ja huippuinnovatiivisesti alas sitä Suomen arvokkainta pääomaa ja henkistä ja aineellista kansallisomaisuutta, jota on rakennettu vuosisatoja.

Irvokasta on miehittää ja naisittaa pikku kandeilla maan tärkeimpien kulttuurilaitosten johtovirat - maassa, joka julistaa hallitusohjelmassaan tekevänsä nopeasti itsestään maailman korkeimmin koulutetun sakin. On jo nähty, että maa ei tällä tempulla nosta itseään suosta vaan tallautuu sinne yhä syvemmä.

Päättäjät uhraavat syrjäyttämänsä ikä- ja pitkäaikaistyöttömät oman ja kuppikuntansa edun hyväksi. Samalla he rapauttavat yhteiskunnassa tärkeimmät arvot (tasa- ja ihmisarvo) ja opettavat kansakunnalle, mistä ja miten kannattaa saalistaa.

Tätä on Suomessa joka paikassa ja joka puolueessa. Uusi Suomi on ainoa tuntemani foorumi, jossa tästä kirjoitetaan ja keskustellaan vapaasti.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Totta, Katriina, Demareilla ja Kokoomuksella tuntuu olevan hyvin samanlainen arvopohja nykyisin. Ja nyt meitä yriitetään saada väkisin Saksan alusmaaksi... fantsua, eikö vain?

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Kulttuurilaitosten johtovirathan on polittiisin sopimuksen jaettu "kvootteihin". Siksi sinne ei yllä maamme kyvykkäin väki, parhaimmisto. "Search for excellence" puuttuu, samoin intohimo laatuun.
Sekin on osa kritisoimasi puolueen harjoittamaa valtapoliittista, paperisieluista puuhastelua.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Tämä on keskusta-viher-oikeiston innovaatiota, tutkintojen nopeuttaminen ja keventäminen ja opiskelijoitten ja jatko-opiskelijoitten painostaminen ja pakottaminen kapeuteen. Yliopistojen kolmijako - opetus, tutkimus ja yhteiskuntasuhteet - on kaikilta osin vino.

Keskusta-viher-oikeiston hallussa ovat maan virat pääosin, ne joissa on suurta merkitystä, päätös- ja vaikutusvaltaa ja suuri palkka.

Missä on kirjaston, museon, taidemuseon, musiikkiopiston, kunnan kulttuuritoimen, yliopiston, yliopiston tiedekunnan jne. johdossa alan kokenut toimija, joka olisi lisäksi demari?

Rahavalta hallitsee, ei pätevimpien, kokeneimpien, eettisesti korkeatasoisimpien ja viisaitten joukko.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

"Olet nimittänyt koulujen ja yliopistojen ongelmia syventämään huonoimman näkemäni opetusministerin."
Sekä nimittäjä, nimittäjän omat avustajat, että nimitetty ovat käsittääkseni demareita?
Moni ihmettelee tätä...

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes Vastaus kommenttiin #7

Tilanne on sama kaikissa puolueissa. Asiantuntijoita ei edes kuunnella saati päästetä avainalojen päättäjiksi.

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer

Tekstisi on mykistävä, Katriina. Taitaa tulla sydämestä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset