Eespäin Yksityishenkilön pohdintaa

Jyväskylä, korkein hallinto-oikeus ja entinen kaupunginjohtaja Vielma

Entinen kokoomuslainen, entinen kaupunginjohtaja ja entinen kansanedustaja Ahti Vielma sekä oikeus ja Jyväskylä voittivat. Kaupungin johto hävisi niille korkeimmassa hallinto-oikeudessa.

En ole vielä tavannut jyväskyläläistä, joka kannattaisi Alvar Aallon valtiontalon eli suojeluskuntatalon säilyttämistä. Enkä ole tavannut jyväskyläläistä, joka hyväksyisi sen, että suurtyöttömyyden ja kasvavan köyhälistön Jyväskylä myi talon liian halvalla. Nyt korkeimmassa hallinto-oikeudessa on osoitettu, että kaupunki hoiti kaupan taitamattomasti ja vailla puolueetonta, riittävää kilpailutusta. Ei mitään uutta Suomen Ateenassa.

Ahti Vielma saattaa hyvinkin olla fiksuin elossa oleva jyväskyläläinen. Muiden suurten virkamiesten ja poliitikkojen tavoin hän on myös ansiokas kaunokirjailija.

Muistuupa mieleen väitöstilaisuudestani täpötäydestä yliopiston vanhan juhlasalin katsomosta viisas, rauhallinen silmäpari. Ahti Vielma osaa kuunnella ja kannustaa. 

  • Julman vallankäytön vastapainoksi nousevat Vielman teoksissa vastuullisuus ja eettisyys, jotka näkyvät valinnoissa ja ratkaisuissa. Hyvyyden ja oikeudentunnon osoittamiseen ei välttämättä tarvita suuria tekoja eikä eleitä: rehtiys ja toisen rinnalle asettuminen riittävät. Silloin ihminen ei katso ketään ylös- eikä alaspäin, vaan on samalla korkeudella kaikkien kanssa, eikä politiikka ole enää vallankäyttöä vaan ihmisten palvelemista. Kirjasampo

Ks. myös Keskisuomalainen ja Ylen uutiset/Keski-Suomi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Miksi Aalto muuten on Jyväskylässä sellainen jumala kuin on? Onko syynä joidenkin eduntavoittelu? Ehkä myös se, että suomalainen metsäläinen menee asioissa laidasta laitaan kuin juoppo palaamassa ravintolasta kotiin... Tarvitaan Ahti Vielma, mies Lapista, osoittamaan, että eipä mennyt ihan kohdilleen.

Olipa kerran synkässä synkässä metsässä kaupunki...

Suojeluskuntatalo-skandaalista on monet kerrat keskusteltu Facessa, niin tänäänkin. Huhtasuon kirjaston johtaja kommentoi mm. seuraavasti: Alvar Aalto aikoinaan sanoi, että hirvitys pitäisi purkaa ja tilalle rakentaa jotakin uutta ja kaunista. Göran Schildtin Aalto-kirjassaan antama arvio talosta on oikea, se suojeluskuntatalo on lääninvankilan ja Dogen palatsin sekasikiö, josta Aalto ei ollenkaan pitänyt.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Toinen Mauri Männistön osuva kommentti:

"Jos jotakin keksisitte, sille kauniille paikalle sen ruman taloon tilalle, niin se olisi hieno asia ja minun mieleeni." Alvar Aalto vanhempana.

Olisivatpa muut Suomen Ateenassa yhtä sivistyneitä kuin Huhtasuon kirjaston johtaja.

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen

Kohta ei mene se rötiskö kaupaksi millään hinnalla. Oltaisiin päästy eroon mokomasta, ja vielä saatu rahaakin siitä! Yksityinen olisi gryndannut siihen sitten jotain ja tuonut työpaikkoja Jyväskylään.

Nyt pahoin pelkään että pakkokorjaus kaatuu konkurssikypsän kaupungin niskaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset